Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Το αύριο ..αργεί ακόμα !

    Πολλά και διαφορετικά μηνύματα, βγαίνουν από τις χθεσινές εκλογές, ωστόσο το κυρίαρχο, είναι η νίκη του παλαιοκομματισμού και του σάπιου κατεστημένου της μεταπολίτευσης, που αποδεικνύεται πολύ σκληρό, για να πεθάνει και είναι εύλογο, αφού κάτι που πήρε 40 χρόνια, για να δημιουργηθεί και έχει εξαπλωθεί παντού, σαν κισσός, έχει βγάλει ρίζες και κλαδιά, δεν μπορεί να αφανιστεί, μέσα σε ..4 !
   Είναι σαν να έχεις ένα διαμέρισμα κλειστό, επί 40 χρόνια, σκέψου τι σαπίλα, θα έχει μαζέψει μέσα και πόσος χρόνος θα απαιτηθεί, για να καθαρίσει και να ανακαινιστεί...
   Μόνο λύπη προκαλεί το γεγονός, ότι ένας στους δύο, ψήφισε χθες, είτε ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ, παλιό (ελιά) και νέο (συριζα), τα δύο κόμματα, που κατέστρεψαν μία τουλάχιστον γενιά Ελλήνων !
   Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη, ότι ο Έλληνας ψηφίζει, με το χέρι και το μυαλό στην τσέπη, τελείως ιδιοτελώς, για το ατομικό και όχι το εθνικό συμφέρον, τελείως συντηρητικά και μάλιστα κόμματα, που υποτίθεται ότι είναι προοδευτικά (αυτό είναι το τραγελαφικό της υπόθεσης).
   Η αδυναμία του τσίπρα να κερδίσει, οφείλεται ακριβώς σε αυτό : ότι προσπαθεί να κερδίσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με όρους παλαιοκομματικούς, παίζοντας στην έδρα τους, εκεί όπου είναι ανίκηττοι !
    Προσπαθεί να πετύχει την εύνοια των ψηφοφόρων, με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" και θα τα μοιράσουμε, όταν το κάζο του 2009, είναι ακόμα νωπό και δεν τον πιστεύουν, ούτε τα στελέχη του...Αν είχε ξεχαστεί το πάθημα, με το Τζέφρι, κάτι θα μπορούσε να γίνει και να εξαπατηθεί ξανά ο λαός.
    Όλα τα τεχνάσματα του συριζα, του επιτελείου δηλαδή, που κατευθύνει τον τσίπρα, ως μαριονέτα (το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με άλλα κόμματα), όπως η χθεσινή "γραμμή", να πάνε οι νέοι να ψηφίσουν, αφού ξέρουν ότι οι μεγάλες ηλικίες, στηρίζουν το σάπιο κατεστημένο, ως επί το πλείστον, έπεσαν στο κενό, μπροστά στα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς, που έβαλαν σαμαράς και Βενιζέλος...
    Για αυτό λέμε, ότι ο πρώην πρόεδρος του 15μελούς, είναι "γατάκι", μπροστά στα δύο "θηρία" του παλαιοκομματισμού, που ξέρουν καλά τι θέλει ο πελάτης-ψηφοφόρος και δεν διστάζουν ακόμα και να τον εκβιάζουν στεγνά και εκείνος να πέφτει στην παγίδα τους !
    Ο Βενιζέλος, με τον άθλιο εκβιασμό, που έκανε, ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, συγκαταλέγεται στους μεγάλους κερδισμένους της χθεσινής κάλπης και μάλιστα φαίνεται ότι τράβηξε ψήφους, ακόμα και από τη ΝΔ, η οποία με το επίσης εκβιαστικό δίλημμα, σταθερότητα ή χάος, κατάφερε να διασωθεί και να υποστεί μία ανώδυνη ήττα...
     Εν ολίγοις, στο μυαλό του πελάτη ψηφοφόρου, αυτού που ανεβοκατεβάζει τις κυβερνήσεις, ανάλογα με το συμφέρον του, επικράτησε η λογική του "κάλλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρει", σου λέει μπορεί να έχουμε υποστεί κάποιες μειώσεις, αλλά η εναλλακτική ίσως να είναι χειρότερη, οπότε ας μείνουμε εδώ !
    Άλλωστε, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν αποδείξει τα τελευταία 4 χρόνια, της χρεοκοπίας, ότι υπερασπίζονται λυσσαλέα τα συμφέροντα του κατεστημένου και των κομματικών στρατών, των αργόμισθων και αργόσχολων, οπότε ίσως μέτρησε και αυτό...
   Από την άλλη βέβαια, υπήρξαν και ορισμένα ενθαρρυντικά σημάδια, ότι κάτι πάει να αλλάξει : π.χ το πολύ μεγάλο ποσοστό, που πήρε ένα πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα, το ΠΟΤΑΜΙ, η νίκη του Μώραλη, στον Πειραιά, αλλά και το γεγονός ότι το "ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ" συνιστά ουσιαστικά την τρίτη πολιτική δύναμη, αν το σκεφτείς, κατακερματισμένο μεν, σε πολλά επιμέρους, αλλά δεν παύει να αποτελεί ψήφο διαμαρτυρίας και -αληθινής- αλλαγής !
    Εν ολίγοις, στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, επικρατεί το ρητό "στους τυφλούς, βασιλεύει ο μονόφθαλμος", ελλείψει αξιόπιστης εναλλακτικής, αλλά και των πανίσχυρων δεσμών του κατεστημένου με ΜΜΕ και άλλα συμφέροντα, η Ελλάδα, εξακολουθεί να παραμένει, η ..Κούβα της Ευρώπης, μία χώρα με 50% "αριστερούς", στα όρια του σοβιετικού κομμουνισμού και από την άποψη αυτή, ίσως ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να είναι μέλος της Ε.Ε, θα έπρεπε κανονικά η τελευταία, να μας είχε αποβάλει από μόνη της...



 

1 σχόλιο:

  1. Θεωρώ ότι είναι επιτέλους καιρός, να ανοίξει και μία συζήτηση, για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών : δεν μπορεί να παραλύει το κράτος, επί 2 βδομάδες, να κλείνουν σχολεία και δικαστήρια, να μετακινούνται ψηφοφόροι, να χάνονται τόσες εργατοώρες και να σπαταλιούνται τόσα χρήματα, κάθε φορά ! Πρέπει να βρεθεί ένας πιο απλός και πιο οικονομικός τρόπος ψηφοφορίας, με λιγότερη χαρτούρα και ταλαιπωρία, για στήσιμο και ξε-στήσιμο εκλογικών κέντρων κλπ. Αν ήμουν Πρωθυπουργός, θα καθιέρωνα, για αρχή, ως ημέρα ψηφοφορίας, το Σάββατο και από ώρα 09:00 έως 17:00, οκτώ ώρες είναι υπεραρκετές, ώστε να ψηφίσουν όλοι και η επόμενη, να είναι ημέρα ανάπαυσης (Κυριακή) και όχι εργασίας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.