Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

"Πρώην εργατολόγος, ζητεί εργασία"

     Η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου, για τις καθαρίστριες, αποτελεί μία αχτίδα φωτός, στο ζοφερό τούνελ, της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, μία ένδειξη ότι κάτι επιτέλους αλλάζει !
  Φαίνεται, καλό είναι πάντως, να κρατάμε μικρό καλάθι, πως οι δικαστές μας, άρχισαν να συναισθάνονται τις πολύ μεγάλες ευθύνες, που έχουν, για την κατάντια και τη χρεοκοπία της χώρας μας και αντίστοιχα, τη μεγάλη ευθύνη, που έχουν, για να βγει η χώρα, από τα σκατά...
  Οι καθαρίστριες, από τη μεριά τους, απείλησαν ότι θα χυθεί αίμα (!) και ότι δεν θα πάνε για μπάνια (χαχα), αν και η εμπειρία (βλέπε σχολικοί φύλακες κλπ) διδάσκει, ότι θα πάνε διακοπές κανονικότατα και το Σεπτέμβρη θα επανέλθουν !
   Η βιομηχανία των μονιμοποιήσεων των συμβασιούχων του δημοσίου και το απόστημα, με τις προσωρινές διαταγές και όλα τα όλα κόλπα, με τα οποία κάποιοι πληρώνονταν, από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς να προσφέρουν τίποτα, έπρεπε, κάποια στιγμή, να σπάσει..
   Με διάφορες δικαιολογίες και αιτιολογίες, όσοι προσλαμβάνονταν με ρουσφέτι, για μερικούς μήνες και εν συνεχεία ανανέωναν τις συμβάσεις τους, έμπαιναν στο δημόσιο, ως μόνιμοι, από την κερκόπορτα των δικαστηρίων, επειδή κάλυπταν δήθεν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με συνέπεια η λέξη "απόλυση" να είναι άγνωστη στο δημόσιο τομέα !
    Αναρωτιέμαι, αν έκαναν και οι 1.000.000 απολυμένοι του ιδιωτικού τομέα, ανάλογες κινητοποιήσεις, με τις καθαρίστριες κλπ, τι θα συνέβαινε ; Θα μπορούσε να γίνει κυβερνητικό έργο ή οι πάντες (κυβέρνηση, αστυνομία κ.α), θα ασχολούνταν μόνον μαζί τους ;
    Την αλήθεια, για το δημόσιο τομέα και τις υπηρεσίες, που προσφέρει στον πολίτη, την βιώνει ο καθένας μας, όταν έρθει εκείνη η αποφράδα ώρα, να συναλλαχθεί με δημόσια υπηρεσία : αν δει μάλιστα κανείς τις βιντεοταινίες της δεκαετίας του '80, με τον Στάθη Ψάλτη, θα δει ότι ΤΙΠΟΤΑ, δεν έχει αλλάξει στο δημόσιο, από τότε !
    Οι περισσότεροι (όχι όλοι βέβαια) κωλοβαράνε, δεν σηκώνουν καν τα τηλέφωνα, σε στέλνει ο ένας στον άλλον, δηλώνουν ΜΟΝΙΜΩΣ αναρμόδιοι και γενικά δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος, να βρίσκονται στη θέση τους και να πληρώνονται και εντούτοις, βρίσκονταν, τόσα χρόνια, δικαστές να μας πουν ότι καλύπτουν ανάγκες και πρέπει να παραμένουν στις θέσεις τους...
    Κάθε φορά, που απειλούνταν η αργομισθία τους, κατέφευγαν ομαδικά, σε εργατολόγους, κατά προτίμηση "καθηγητές" ή όσους εμφανίζονται σε κανάλια, οι οποίοι χρεώνουν, με το κεφάλι και έχουν πλουτίσει, με τη σειρά τους και παράλληλα, έκαναν "δυναμικές κινητοποιήσεις" και διαμαρτυρίες, για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και τα δικαστήρια, υπέρ τους !
     Για να μην παρεξηγηθεί ο τίτλος, δεν ισχυρίζομαι φυσικά, ότι οι εργατολόγοι, είναι αχρείαστοι ή ότι δεν πρέπει να γίνονται δεκτές οι εργατικές αγωγές, συλλήβδην, αλλά το κακό είχε παραγίνει και η σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου, μακάρι να αποτελέσει ένα καλό προηγούμενο, για το μέλλον...
     Εξίσου θετική είναι και η σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων, που στηλιτεύει την άθλια πρακτική των κυβερνήσεων, να αθωώνουν με Νόμο, λαμόγια και καταχραστές δημοσίου χρήματος, πολιτικούς, κουμπάρους και φίλους, που έβαλαν το δάκτυλο στο μέλι και τώρα θέλουν να μείνουν και ατιμώρητοι, λόγω γνωριμιών !
    Το ελληνικό Δημόσιο, εξακολουθεί να χρωστάει περί τα 6 δισ ευρώ σε προμηθευτές, δεν συμμορφώνεται καν, ούτε σε δικαστικές αποφάσεις, που το υποχρεώνουν να πληρώσει, αρνείται να καταβάλει τόκους κλπ, ενώ αντίστοιχα απειλεί με φυλακίσεις και κατασχέσεις, τους δικούς του οφειλέτες, έχει καταστρέψει το σύμπαν, με την ασυνέπειά του και την στάση πληρωμών, που έχει κηρύξει, από το 2009 και εκεί πρέπει να δοθεί έμφαση, από τους δικαστές, όχι στο αν θα χάσουν την αργομισθία τους κάποιοι, που επιβαρύνουν τους υπόλοιπους...
    Εν ολίγοις, αυτός που αδικείται μονίμως, από το κράτος, είναι ο ιδιώτης, ο τρίτος, αυτός που συναλλάσσεται με το δημόσιο, όχι ως πελάτης και ΑΥΤΟΝ οφείλουν να προστατεύουν τα δικαστήρια, αυτή είναι η αποστολή τους !

2 σχόλια:

  1. Στις θετικές και παρήγορες δικαστικές αποφάσεις, εντάσσονται και οι πρόσφατες απορρίψεις από το ΣτΕ, των αιτήσεων ακύρωσης, που είχαν ασκήσει σωματεία και συνδικαλιστές σε ΔΕΚΟ, για να μπλοκάρουν τις ιδιωτικοποιήσεις τους !! Πλέον και οι δικαστές πήραν χαμπάρι, ότι όλοι αυτοί, που δήθεν νοιάζονται για τον καταναλωτή και τον πολίτη, ουσιαστικά "καίγονται" μόνον για τα δικά τους συμφέροντα και προνόμια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκεί που χρειάζονται οι ("εργασιακοί-υπηρεσιακοί") διοικητικοί δικαστές πραγματικά, είναι στις περιπτώσεις της ανάκλησης διορισμών, με πλαστά έγγραφα, όπου είναι βέβαιο ότι θα γίνουν αδικίες (με τη νομική και όχι την ηθική έννοια του όρου "αδικία" !!), ώστε να διαχωριστεί η ήρα, από το στάρι και όσοι πρέπει και αξίζουν, να παραμείνουν στις θέσεις τους, με δικαστικές αποφάσεις, αφού από τα υπηρεσιακά συμβούλια, τις γνώσεις των μελών τους και τον τρόπο λειτουργίας τους, δεν μπορεί κανείς εύλογα να αναμένει ...απονομή Δικαιοσύνης !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.