Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Λοβέρδε ξύπνα, ώρα ..για ύπνο !

   Πάνω που είχαμε κάπως ηρεμήσει και τα πράγματα έμπαιναν σε μία σειρά, νέος "κουβέλης" μας βρήκε : ο ανεκδιήγητος Λοβέρδος, που μόλις ανέλαβε καθήκοντα, σήκωσε την παντιέρα του αντιμνημονίου και ξέχασε ότι πριν από αυτόν, ...υπήρξαν και άλλοι υπουργοί και ότι η Ελλάδα, για να συνεχίσει αυτός και οι όμοιοί του (όσοι τελοσπάντων πληρώνονται κάθε μήνα, από το ΓΛΚ και όχι βάσει της εργασίας τους), να παίρνουν τις "δόσεις" τους, έχει αναλάβει κάποιες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις !
  Δίνει την εντύπωση, ότι έπεσε σε χειμερία νάρκη, το 2009 και ξύπνησε τώρα, νομίζοντας ότι πρωθυπουργός, είναι ο Τζέφρι ή ..ο πατέρας του και όχι ο σαμαροβενιζέλος...Θέλει λέει να δει, από την αρχή τα ζητήματα της διαθεσιμότητας, λες και είναι ο Λουδοβίκος ("το κράτος είμαι εγώ").
  Πραγματικά, ο Λοβέρδος βάζει υποψηφιότητα, να είναι ο πολιτικός με τη μεγαλύτερη έπαρση και απόσταση από την πραγματικότητα, ζει σε ένα δικό του παράλληλο σύμπαν, όπου είναι δημοφιλής και επιτυχημένος, ενώ είναι το ακριβώς αντίθετο !
   Το γεγονός ότι έφτιαξε κόμμα και δεν τον ψήφισαν καν, ούτε όλοι αυτοί, που έχει διορίσει, στην έως τώρα πολιτική του θητεία (ακόμα και αυτοί, πήγαν με τον τσίπρα), δεν φαίνεται να τον προβληματίζει καν, εμφανίζει φιλοδοξίες ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ μεγάλες, με τις ικανότητές του (αλήθεια ποιο είναι το έως τώρα έργο του, για ποιο πράγμα θα μπορούσε να υπερηφανεύεται ; ότι κατέστρεψε την ελληνική φαρμακοβιομηχανία, ως υπουργός υγείας ; είναι κάτι, που δε βλέπουμε ;;).
   Ανήκει στη μικρή εκείνη μειοψηφία, των πασόκων της δεκαετίας του '80, που έχουν μείνει ακόμα εκεί, στο ότι πρέπει να είμαστε αρεστοί και όχι ωφέλιμοι και να μοιράζουμε τα λεφτά άλλων (φορολογουμένων) κατά το δοκούν ή για την εξυπηρέτηση των προσωπικών μας φιλοδοξιών, όποιος διαμαρτύρεται ή ανοίγει το χέρι, σαν ζήτουλας, πρέπει να του δίνουμε, για να μας ψηφίσει και άσχετα, αν έχουμε να δώσουμε ή αν έχει δίκιο ή όχι !
   Ακόμα και ο ίδιος ο Βενιζέλος, ο πρόεδρος της πασοκοελιάς, δείχνει να έχει προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει πείσει ακόμα τα στελέχη του, για το που βρισκόμαστε και τι πρέπει να κάνουμε...
    Βέβαια, ο Λοβέρδος, δεν είναι η μοναδική ..αστοχία του ανασχηματισμού, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες, αφού έγινε, στη βάση των κομματικών συσχετισμών και όχι στο τι έχει ανάγκη ο τόπος (π.χ δεν μπορεί να είναι ακόμα υπουργός ο ..Γρηγοράκος) !
    Βόμβα στα θεμέλια της κυβέρνησης, ίσως αποτελεί και ο Ντινόπουλος, ο οποίος με σημερινές του δηλώσεις, νομίζω, λέει ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο...(χαχα, και αυτός από το εξωτερικό ήρθε, που ήταν τα τελευταία 4 χρόνια ;)
     Όλοι εμείς, που πληρώνουμε άδικους, παράνομους-αντισυνταγματικούς και δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, να μάθουμε : πόσες απολύσεις (όχι διαθεσιμότητες) έχουν γίνει, έως τώρα, από το 2010, στο δημόσιο, αν έχει συμπληρωθεί ο ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟΣ αριθμός, με τους δανειστές (έστω αυτές οι ελάχιστες, στις οποίες υποχώρησε, άγνωστο γιατί, η τρόϊκα) !
     Διότι, η εντύπωση, που μας δημιουργείται, βλέποντας ειδήσεις και τις δηλώσεις των πολιτικών, είναι πως, κάποιοι υπάλληλοι, για λίγους μήνες, μπαίνουν σε καθεστώς κινητικότητας, κάθονται σπίτι και παίρνουν σχεδόν, όσα και πριν, έως ότου, αργά ή γρήγορα, βολευτούν σε κάποια άλλη αργομισθία...Εύλογα, λοιπόν, νομίζω διερωτώμεθα, ποιο είναι το δημοσιονομικό όφελος, από κάτι τέτοιο ;
      Οι αναγκαίες και απαραίτητες απολύσεις στο δημόσιο (μεταξύ και άλλων μέτρων μείωσης της κρατικής σπατάλης), που είναι και όρος για την όποια φορολογική ελάφρυνση προαναγγέλλεται, μπορούν να γίνουν, είτε με τον καλό τρόπο (με νόμους κλπ), είτε με τον κακό : να σταματήσουμε δηλαδή να πληρώνουμε φόρους, για να συντηρούμε τα τρωκτικά, οπότε (τι θα κάνουν ; θα μας βάλουν όλους στη φυλακή ;), θα αναγκαστούν να τις κάνουν, αφού δεν θα έχουν χρήματα, να τους πληρώσουν !
      Αυτό πρέπει να καταλάβουν όλοι οι λοβέρδοι, της κυβέρνησης και κυρίως όσοι τώρα έγιναν υπουργοί, όλοι αυτοί, που επειδή δε μειώθηκαν καθόλου τα δικά τους εισοδήματα και σκανδαλώδη προνόμια, δεν ξέρουν που πατάνε και που βρίσκονται...

1 σχόλιο:

  1. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το όφελος από τη διαθεσιμότητα, απολύσεις κλπ, στο δημόσιο, για την περίοδο 2013-2018, είναι 100 εκατ. ευρώ (!!), δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ, ΜΗΔΕΝ, μας κοροϊδεύουν στα μούτρα (κυβέρνηση και τρόϊκα) και αν νομίζουν ότι θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε φόρους και χαράτσια, για να πληρώνονται τα τρωκτικά, κάθε μήνα, είναι γελασμένοι...( πηγή : http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113292242 )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.