Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Για ποια δημοκρατία μιλάνε ;

    Αυτό το κείμενο, επρόκειτο να δημοσιευτεί στις 24/7, ημέρα των 40ων γενεθλίων της νεοσύστατης δημοκρατίας, της λεγόμενης μεταπολίτευσης, ωστόσο αναβλήθηκε, λόγω της δολοφονίας της άτυχης γυναίκας στα Χανιά, από τη ΔΕΗ και την ελληνική γραφειοκρατία (ενδεικτικό και αυτό, της "δημοκρατίας" που έχουμε !).
  Αφορμή, ωστόσο, δεν απετέλεσαν, αυτά καθ' εαυτά τα 40α γενέθλια, αλλά μία φράση, που ξεστόμισε ο τσίπρας (ο οποίος, κατά σύμπτωση, κλείνει σήμερα τα 40), προς την κυβέρνηση, λέγοντας, ότι : "η εποχή του αποφασίζομεν και διατάσσομεν, έχει περάσει ανεπιστρεπτί", κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, για τη "μικρή ΔΕΗ"...(μετά σύσσωμη η αντιπολίτευση, αποχώρησε και έκατσε στον περίβολο της Βουλής, για να δώσει την καλοκαιρινή του παράσταση ο θίασός της).
  Οι φωνές, που διαμαρτύρονται, για "ψαλίδισμα" της δημοκρατίας, στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια της χρεοκοπίας, έχουν πληθύνει, πολλοί μιλάνε για "νέα χούντα", λόγω της συστηματικής κατάθεσης Π.Ν.Π και του τρόπου ψηφοφορίας, των νομοσχεδίων, με ένα άρθρο κλπ.
  Ακόμα και ο Παπούλιας, ξεσπάθωσε, λέγοντας, ότι έπρεπε να υπογράφει τους Νόμους κλπ, παρά τις αντιρρήσεις του και αυτό είναι το σωστό, αφού δεν έχει καμία ..δημοκρατική νομιμοποίηση, για να μην υπογράφει, ο ρόλος του, είναι, ως γνωστό, ολίγον (έως πολύ) διακοσμητικός (βέβαια, η προεδρία της Δημοκρατίας έχει έναν ουδόλως ευκαταφρόνητο ετήσιο προϋπολογισμό, κοστίζει ακριβά, στο φορολογούμενο) και τυχόν άρνησή του, να υπογράψει, θα συνιστούσε πραξικόπημα και πολιτική (αν μη τι άλλο) ανωμαλία !
   Χωρίς να είμαι νοσταλγός της χούντας, την οποία δεν έζησα άλλωστε, θεωρώ ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο, από αυτό, που είπε ο τσίπρας : ΤΩΡΑ, είναι η εποχή του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν", διότι τώρα, πρέπει επιτέλους, να γίνουν, όσα έπρεπε να είχαν γίνει, πριν εικοσαετία και βάλε, οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, για να πάψει η Ελλάδα, να αποτελεί Μπανανία και Σοβιετία, την τελευταία χώρα του υπαρκτού (πιο υπαρκτός δε γίνεται, αφού μοιράζει αφειδώς συντάξεις, επιδόματα αναγνωρίζει "πλασματικά"-..ανύπαρκτα έτη ασφάλισης κ.ο.κ ) σοσιαλισμού, στον δυτικό-αναπτυγμένο κόσμο...
   Διότι αυτό που ζούσαμε, τα προηγούμενα χρόνια, δεν ήταν δημοκρατία : ήταν οχλοκρατία, όπου ο καθένας ζητούσε ό,τι ήθελε, από το βολευτή και τους λοιπούς πολιτικούς παράγοντες και του το έδιναν, άπλωνε το χέρι σαν ζήτουλας και ο εγκληματίας πολιτικός, έδινε, από τα λεφτά ..των άλλων όμως, ήταν η "δημοκρατία" των συνδικαληστών και των συντεχνιών, που κοίταζαν μόνον τα δικά τους συμφέροντα και επέτρεπαν στους σταμουλοκολλάδες, να γδύνουν και να χτυπάνε, όσους ήθελαν να δουλέψουν και έφευγαν από τη "γραμμή", που έδιναν !
   Φυσικά, δεν είναι μόνον αυτές οι "πληγές" της δημοκρατίας, που υπερασπίζεται ο συριζα, ο κατάλογος, είναι ατελείωτος, αφού η ίδια "δημοκρατία" :
-Επιτρέπει σε 40ρηδες ανεπάγγελτους, όπως ο τσίπρας, με μηδαμινή εργασιακή εμπειρία, να διεκδικούν την πρωθυπουργία !
-Επέτρεψε σε πρεζάκια, μπράβους κλπ φασίστες, να γίνουν μέλη του Κοινοβουλίου και να έχουν δημόσιο λόγο !
-Έβαλε σε θέσεις κλειδιά της δημόσιας διοίκησης, φίλους, κουμπάρους κλπ άτομα, που δεν είχαν, ούτε τα τυπικά, ούτε τα ουσιαστικά προσόντα, για αυτές !
-Οδήγησε σε μία πρωτοφανή λεηλασία του δημόσιου χρήματος, αλλά και των κοινοτικών κονδυλίων, σε τσέπες επιτήδειων, που έκαναν περιουσίες, με μίζες, απάτες και ρουσφέτια !
    Η συρρίκνωση αυτής της δημοκρατίας, όπως την εννοεί ο σύριζα και οι άλλοι, είναι, επομένως, καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη, έστω και αν γίνεται, από ανάγκη και μόνον ("ανάγκα και θεοί πείθονται"), διότι πρέπει να ψηφίζονται τα "αντιδημοκρατικά" μέτρα, που ενοχλούν τα πάσης φύσεως τρωκτικά, που είχαν καλομάθει, στη "δημοκρατία"-σοβιετία του παπανδρεϊσμού, για να μπορεί η χώρα, να παίρνει τις "δόσεις" και να συντηρούνται, αυτοί ακριβώς, που διαμαρτύρονται, για έλλειψη δημοκρατίας (μιλάμε για την ΑΠΟΛΥΤΗ παράνοια)...
    Βέβαια, δεν είναι σωστά και δίκαια, όλα τα μέτρα, που ψηφίστηκαν ή ψηφίζονται, με αυτόν τον καταναγκαστικό και "αντιδημοκρατικό" τρόπο, οι αστοχίες υπήρξαν πολλές, είτε με ευθύνη της τρόϊκα, είτε με δική μας (μάλλον το δεύτερο), ωστόσο θεωρώ, ότι η δημοκρατία μας, έχει βελτιωθεί και ποσοτικά και κυρίως ποιοτικά, τα τελευταία χρόνια, διότι αποφασίζει και νομοθετεί η Βουλή, με γνώμονα το κοινό καλό και όχι τα πελατειακά και συντεχνιακά συμφέροντα !

1 σχόλιο:

  1. Πάντως, αυτό που συμβαίνει στο Κοινοβούλιό μας, δεν έχει προηγούμενο : κάτι οι παραιτήσεις βουλευτών, για άλλες αργομισθίες, κάτι τα τερτίπια του εκλογικού Νόμου, συντείνουν στο να μαζεύονται εκεί οι πάντες ! Μετά τον Μπούκουρα, που "κοιμήθηκε φούρναρης και ξύπνησε βουλευτής", μία κυρία, από τη Χίο, έγινε βουλευτής χθες, έχοντας πάρει λιγότερους από 300 "σταυρούς" και αντί να ντυθεί, γδύθηκε και πήγε να δώσει θρησκευτικό όρκο, μπροστά σε Ιερέα...Με τη σημερινή της δήλωση "μην κοιτάτε τα βυζιά μου, αλλά το ..έργο, που θα κάνω", απλά έκανε τα πράγματα χειρότερα, θα μπορούσε απλά να ζητήσει συγγνώμη και να πει ότι έγινε βουλευτής, από σπόντα και πως δεν ήξερε που πάει και τι θα κάνει εκεί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.