Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ποιος εκβιάζει ποιον ;

    Όλοι ήξεραν τις θέσεις του συριζα, συνολικά, αλλά και των στελεχών του, ατομικά, ΠΟΛΥ πριν τις εκλογές, εντός και εκτός Ελλάδας, επομένως, γιατί τόση έκπληξη ; Γιατί έπεσαν από τα σύννεφα, ορισμένοι και κυρίως, γιατί μιλούν, για εκβιασμό, εκ μέρους της νέας κυβέρνησης (που κάποιοι προφανώς την ψήφισαν, με δημοκρατικό τρόπο) ;
  Αλλαγή στάσης έχουμε,από εκείνους τους Ευρωπαίους ηγέτες, που δήλωναν προεκλογικά, ότι οι Έλληνες, έχουν δικαίωμα να επιλέξουν ελεύθερα, ποιους θέλουν να ψηφίσουν και ωμό εκβιασμό, από εκείνους, που θέλουν να διακόψουν, χωρίς λόγο, τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, από την Ε.Ε, συμπεριλαμβανομένου και του Μ. Ντράγκι, που έθεσε όρους, για την πρόσβαση της χώρας μας, στο νέο πακέτο, που ανακοίνωσε πρόσφατα !
  Αυτό που συμβαίνει, σίγουρα μεγεθύνεται, σκόπιμα ή μη, έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, από αυτές, που πραγματικά έχει και με τις πρακτικές και τις νοοτροπίες τους, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ηγέτες, οδηγούν μοιραία τη συμπάθεια της κοινής γνώμης, προς την πλευρά του συριζα, εφόσον δείχνουν πως αντιλαμβάνονται το ΔΙΑΛΟΓΟ : ότι δηλαδή καλός διάλογος, υπάρχει, μόνον όταν συμφωνούμε, εκ των προτέρων (!), μαζί τους...
  Αν απομονώσουμε τις κραυγές, που μιλούν για "σπασίματα", διαφωνίες, "πόλεμο" κλπ, μεταξύ Ελλάδας και Ε.Ε, θα δούμε πως δεν υπάρχει τίποτα, από όλα αυτά : απλά, επειδή άλλαξε η κυβέρνηση και ο ΛΑΟΣ αποδοκίμασε τις προηγούμενες πολιτικές, η διαπραγμάτευση, ο διάλογος, μπαίνουν σε νέα φάση !
    Προσοχή : κανείς δε μίλησε, για διαπραγμάτευση από το μηδέν ή ότι δεν θα γίνουν σεβαστές προηγούμενες συμφωνίες ή χρέη, στο όνομα της συνέχειας κάθε κράτους, ανεξάρτητα, από κυβερνητικές αλλαγές, ούτε για μονομερείς ενέργειες, αλλά για την ανάγκη μιας νέας πολιτικής και κυρίως, για την απεμπλοκή, από το προηγούμενο καθεστώς, όπου κυριαρχούσε η λέξη "τρόϊκα"...
   Ας αναρωτηθούν όλοι, με πρώτη τη Μέρκελ και το Σόϊμπλε : το ελληνικό πρόγραμμα, μετά από 5 χρόνια μνημονίων, κρίνεται επιτυχημένο ή όχι ; ΑΥΤΟ είναι το θεμελιώδες ερώτημα, που κάποιοι, σχεδόν σκόπιμα, αρνούνται να απαντήσουν !
    Μιλάμε για ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ και τι έχει πετύχει αυτό το πρόγραμμα, πέρα από τη φτωχοποίηση ή και εξαθλίωση μεγάλων μερίδων του πληθυσμού, την ληστρική υπερφορολόγηση, τη διεύρυνση των ανισοτήτων κλπ ; Μειώθηκαν τα υπέρογκα-υπερφυσικά ελλείμματα, των προηγούμενων χρόνων, ωστόσο, ούτε πραγματικό πλεόνασμα πετύχαμε, ούτε μείωση του δημόσιου χρέους, ούτε ανάπτυξη, ούτε μείωση της ανεργίας, σχεδόν τίποτα -ουσιαστικά- θετικό.
    Αυτή είναι η πραγματικότητα, που διαλαλεί ο συριζα και οι Ευρωπαίοι εθελοτυφλούν, δεν θέλουν να δουν : η τρόϊκα, ουσιαστικά ΑΠΕΤΥΧΕ, δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά άνθρωποι, από όλο τον κόσμο, οικονομολόγοι και μη !
    Ο καυγάς, που κάποιοι, θέλουν να δημιουργήσουν, εκ του μη όντος, είναι άνευ αντικειμένου : η τρόϊκα και τα μνημόνια, ούτως ή άλλων, θα τελείωναν ΤΩΡΑ, βάσει προγράμματος και αν η ίδια η τρόϊκα, δεν προέβαλε παράλογες απαιτήσεις και οι προϊστάμενοί τους, δεν ασκούσαν πιέσεις, αυτό θα συνέβαινε, ΠΡΙΝ τις εκλογές, γεγονός, που μπορεί να άλλαζε και το αποτέλεσμα.
     Βέβαια, όπως έχουμε ξαναπεί, οι πιέσεις της τρόϊκα, ήταν αποτέλεσμα του (ακραίου) ραγιαδισμού της προηγούμενης συγκυβέρνησης, η οποία δεσμευόταν, για να πάρει τις "δόσεις" της, αλλά δεν τηρούσε τα συμφωνημένα, έγκυρα και έγκαιρα, με συνέπεια το πρόγραμμα, να πέφτει έξω διαρκώς και να διαιωνίζεται, εις το άπειρο...
      Αν το σκεφτεί λογικά η Μέρκελ και οι λοιποί, ΑΥΤΟΙ θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι, που θα ήθελαν να πέσει η προηγούμενη αποτυχημένη συγκυβέρνηση, που τους κορόϊδευε, μέσα στα μούτρα και εκείνοι νόμιζαν, από μακριά, ότι όλα πάνε καλά !
      Μαζί με την προηγούμενη κυβέρνηση, όμως, απέτυχε ΚΑΙ η τρόϊκα, που ο ρόλος της, ήταν, υποτίθεται, να ελέγχει και να επιβλέπει την τήρηση ενός προγράμματος, αλλά πάντα υποχωρούσε, ΠΑΝΤΑ έκανε τα στραβά μάτια, στις αστοχίες και στην αδράνεια.
      Για παράδειγμα, μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια της χρεοκοπίας και των μνημονίων, ΠΟΣΕΣ εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρες συντάξεις δόθηκαν, πόσα εφάπαξ, με τις ευλογίες και της τρόϊκα και ποιο είναι το κόστος όλων αυτών ; Γιατί δεν εφαρμόστηκε, άμεσα και παντού, το ενιαίο μισθολόγιο ; Ποιος ήταν υπεύθυνος, για όλα αυτά και ποιος θα λογοδοτήσει ; (προφανώς, υπάρχουν και δεκάδες άλλα εγκλήματα, που συνέβησαν, με την ανοχή αυτών, που δουλειά τους ήταν, να μη γίνουν !).
      Το να λέμε ότι ο συριζα είναι το κακό και η τρόϊκα το καλό, απέχει μίλια από την Αλήθεια, μετατοπίζει, αποπροσανατολίζει την συζήτηση, δεν βοηθάει σε τίποτα, είναι καιρός και οι Ευρωπαίοι, που μας κουνάνε το δάκτυλο, να αναλογιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, για ό,τι συνέβη εδώ, τα τελευταία 5 χρόνια !

1 σχόλιο:

  1. Αρχίζει πλέον να γίνεται σαφές, ότι τα προβλήματα της ευρωζώνης, είναι περισσότερο πολιτικά και λιγότερο οικονομικά ! Βλέπουμε, ουσιαστικά, μία αλαζονική Γερμανία να κάνει ό,τι θέλει, με όχι και τόσο δημοκρατικό τρόπο, προκειμένου να συνεχίσει να πουλάει τα πανάκριβα αυτοκίνητά της, στα κορόϊδα...Μην ξεχνάμε άλλωστε, τις ευθύνες της Γερμανίας, όταν δωροδοκούσε Έλληνες αξιωματούχους-ραγιάδες, για να αγοράζουμε, από εκείνη, όπλα και τηλεπικοινωνιακό υλικό, νοθεύοντας έτσι τον ανταγωνισμό, που είναι θεμέλιος λίθος της Ε.Ε ! Προτού αρχίσεις να κουνάς το δάκτυλο στους άλλους, καλό είναι να κάνεις και την αυτοκριτική σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.