Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

χρειάζεται ΝΕΟ πρόγραμμα !

    Κάθε λογικός άνθρωπος, ό,τι και αν ψήφισε στις τελευταίες εκλογές, βλέπει ότι τα μνημόνια και η τρόϊκα, απέτυχαν σε πολλά σημεία, το ελληνικό πρόγραμμα, χρειάζεται βελτιώσεις-διορθώσεις, οι μόνοι που δεν θέλουν να το δουν, είναι οι δανειστές και κυρίως οι Γερμανοί (που επηρεάζουν και τους υπόλοιπους).
  Πέρα από ορισμένα θετικά και αναγκαία μέτρα, που έπρεπε να τα είχαμε πάρει, από μόνοι μας, εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, η τρόϊκα, δηλαδή οι υπάλληλοι των δανειστών μας, επέβαλαν ρυθμίσεις, που εκφεύγουν από τα όρια της αστοχίας και εντάσσονται στα όρια του εγκλήματος, με την ποινική έννοια του όρου.
   Όχι μόνο το Ελληνικό Σύνταγμα, αλλά και οι διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραβιάστηκαν με πρωτοφανή και ωμό τρόπο και κανονικά, θα έπρεπε να λογοδοτήσουν, ενώπιον διεθνών ποινικών Δικαστηρίων, τόσο εκείνοι, όσο και όσοι, δικοί μας κυβερνώντες (από το 2010 έως το 2014), τα αποδέχτηκαν !
   Βέβαια, κάθε άλλο, παρά σίγουρος, είμαι, για το κατά πόσον, ο Βαρουφάκης, που μιλάει για νέο πρόγραμμα, έχει κατανοήσει τις αστοχίες-εγκλήματα, του προηγούμενου και τι πρέπει να αλλάξει, με ένα καινούργιο .
    Το κυρίαρχο σφάλμα, είναι ότι αυτοί, που προκάλεσαν τη χρεοκοπία, έμειναν σχεδόν αλώβητοι, πλήρωσαν την κρίση, όσοι δεν έπρεπε, όσοι ζούσαν λιτά και πριν την επίσημη χρεοκοπία, η λιτότητα δεν είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι να είναι οι μισοί στη δίαιτα, για να τρώνε οι άλλοι μισοί !
    Θα παραθέσω, επιγραμματικά, όσα λάθη του προηγούμενου προγράμματος, μου έρχονται, πρόχειρα, στο μυαλό :
-Από σχεδόν 1.000.000 τρωκτικά, που τάϊζε το ελληνικό Δημόσιο, το 2009, απολύθηκαν μόνον μερικές εκατοντάδες καθαρίστριες και σχολικοί φύλακες (επανέρχονται όλοι τώρα), άλλοι μπήκαν σε διαθεσιμότητα και έπαιρναν για μεγαλύτερο, από το νόμιμο, διάστημα το 75% των αποδοχών τους, κάνοντας διακοπές, έως ότου βρεθεί μία άλλη αργομισθία και οι υπόλοιποι βγήκαν, σε πρόωρη σύνταξη. Επομένως, ΚΑΜΙΑ μείωση του αδηφάγου και αντιπαραγωγικού δημόσιου τομέα, δεν είχαμε, ο καρκίνος της ελληνικής οικονομίας, δεν χτυπήθηκε γρήγορα και αποφασιστικά, με συνέπεια να κάνει μεταστάσεις (τα χαράτσια, που όλοι πληρώνουμε).
-Καταργήθηκε το αφορολόγητο, που ισχύει μάλλον παντού και εξασφαλίζει ένα ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης.
-Τα χαράτσια επιβλήθηκαν οριζόντια, χωρίς διακρίσεις και διαβαθμίσεις, ανάλογα με το εισόδημα, έτσι π.χ 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, πληρώνει και αυτός, που έχει κάνει ετήσιο τζίρο 300.000 και εκείνος, που έκανε 3.000...
-Μπήκαν ένα σωρό παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια, που παραβιάζουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως η πρόσβαση στη Δικαιοσύνη.
-Δεν έγινε κανένα άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και χτύπημα των συντεχνιών, ώστε να λειτουργήσει ο ελεύθερος ανταγωνισμός, που είναι το οξυγόνο της οικονομίας, ούτε χτυπήθηκε η γραφειοκρατία και το χαρτομάνι, που πνίγουν κάθε επιχειρηματική προσπάθεια και εκκολάπτουν τη διαφθορά.
-Δεν προχώρησαν οι αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις, ώστε να εισρεύσει χρήμα στα ταμεία, να γίνουν επενδύσεις και να αυξηθεί η απασχόληση.
    Σίγουρα, έγιναν και άλλα, επιμέρους, λάθη, που συμπυκνώνονται στην αύξηση φόρων, ασφαλιστικών εισφορών κλπ, σε μια περίοδο μεγάλης ύφεσης και μείωσης των εισοδημάτων, όπως η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, μερικά από τα οποία διορθώθηκαν, με μεγάλη καθυστέρηση.
    Το τραγικό της υπόθεσης, είναι, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση, έπεσε, όταν είχαν αρχίσει να φαίνονται, τα πρώτα θετικά σημάδια ανάκαμψης, ωστόσο δεν πέτυχε βασικούς στόχους, όπως το να βγάλει αληθινό και όχι πέτσινο πλεόνασμα, με διάρκεια και δεν το πέτυχε φυσικά, επειδή αρνήθηκε να θίξει τα κατεστημένα συμφέροντα των κομματόσκυλων και να μειώσει την κρατική σπατάλη, ξεκινώντας από το "Κυνοβούλιο".
    Η εμμονή των Γερμανών και λοιπών δανειστών, σε ένα αποτυχημένο πρόγραμμα, δεν έχει καμία λογική, θα πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο, το οποίο δεν θα περιέχει τις λέξεις "μνημόνιο" και "τρόϊκα", ώστε και οι συριζαίοι, να μην φανούν ανακόλουθοι, με τις προεκλογικές δεσμεύσεις.
   Δεν μπορεί π.χ οι υπαλληλίσκοι της τρόϊκα, να ζητάνε από την κυβέρνηση, να πάρει πίσω τις ευνοϊκές διατάξεις, για τη ρύθμιση των οφειλών, προς το δημόσιο και τα αφεντικά τους, που βρίσκονται, όπως φαίνεται μακριά, όχι μόνον γεωγραφικά, να μην τους στέλνουν στον αγύριστο !
    Τα μνημόνια, όπως τα ξέραμε, πρέπει να τελειώσουν και να πληρώσουν, εκείνοι, που πραγματικά έχουν (είτε εδώ, είτε σε ξένες τράπεζες), να επιβληθεί η λιτότητα, εκεί, που πρέπει και όχι σε όλους, να επιστρέψουν τα κλεμμένα και όχι να ξεζουμίζουμε, τους φτωχούς και αδύναμους, για να αγοράζουν οι βουλευτίνες τσάντες 3.500 ευρώ και να κάνουν τζόκινγκ, spa, yoga και pilates, (χοντροί, συνήθως) συνταξιούχοι πενηντάρηδες και λοιπά τρωκτικά.


 

1 σχόλιο:

  1. Εδώ βέβαια, υπάρχει ισχυρός αντίλογος : όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο, οικονομικό εν προκειμένω, σε έκτακτες καταστάσεις γενικά, κάποιες συνταγματικές ελευθερίες, περιορίζονται, πάντοτε, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την άλλη όψη, ότι δηλαδή αν πηγαίναμε σε άτακτη χρεοκοπία, θα ζούσαμε καταστάσεις, μπροστά στις οποίες, τα Μνημόνια είναι Παράδεισος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.