Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Το κράτος απατεώνας (νιοστό επεισόδιο)

    Μία από τις μεγαλύτερες κατάρες (ή ..βλακείες, ανάλογα), είναι και το να είσαι ιδιώτης, στην Ελλάδα και να νομίζεις ότι μπορείς να κάνεις τίμιες συναλλαγές, με το ελληνικό Δημόσιο, ως προμηθευτής προϊόντων και υπηρεσιών !
  Αυτό το γνωρίζουν καλά (και επώδυνα) χιλιάδες επιχειρηματίες, άνεργοι κλπ, που έχασαν τις επιχειρήσεις τους ή τη δουλειά τους, επειδή έκαναν το λάθος να πουλήσουν στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο έχει χρεοκοπήσει, προ πολλού και έπαψε να πληρώνει ή πληρώνει, με τεράστια καθυστέρηση, όποτε θέλει και όσο θέλει (οι τυχόν συμβάσεις, που έχει υπογράψει, αποδεικνύονται κουρελόχαρτα, αφού έρχεται μετά, με ..Νόμο και σου λέει, τόσα θα πάρεις και αν σου αρέσει).
  Η "Νομική Βοήθεια" θεσπίστηκε το 2004 και ορθά, γιατί είναι υποχρεωμένο το Κράτος, να διορίζει και να πληρώνει δικηγόρους, για πολίτες, οι οποίοι είναι οικονομικά αδύναμοι και αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες, ώστε να τύχουν μίας δίκαιης Δίκης, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Διεθνείς Συμβάσεις, που έχουμε υπογράψει.
   Το ίδιο το Κράτος, όρισε -εξαρχής- ότι οι δικηγόροι, θα πληρώνονται, από αυτό, με τα ελάχιστα όρια, που προβλέπει ο Κώδικας περί Δικηγόρων, ωστόσο το 2012, με τροπολογία, που πέρασε νύχτα, ως συνήθως, ορίστηκε ότι οι αμοιβές αυτές, μπορεί και να ..υπολείπονται ακόμα και αυτών των ελάχιστων ορίων αξιοπρέπειας !
    Έτσι, σήμερα, ουσιαστικά ζητείται, από το δικηγόρο, να κάνει παραστάσεις σε 3μελή και 5μελή Εφετεία Κακουργημάτων, με αμοιβές, από 500 έως 800 ευρώ και φυσικά κανένας Δικηγορικός Σύλλογος, δεν αντέδρασε, σε αυτή την αλητεία (προφανώς, έχουν σοβαρότερα θέματα, να ασχοληθούν)...
   Ουσιαστικά παίρνεις μία εξευτελιστική αμοιβή και μόνον για την παράσταση, όλα τα άλλα έξοδα φυσικά δεν καλύπτονται : π.χ οι τυχόν επισκέψεις στις φυλακές, για συνεννόηση με τον κρατούμενο, ούτε τα χαμένα μεροκάματα, από αναβολές και διακοπές της Δίκης (τον Ιούλιο π.χ δικάζεται μία υπόθεση ληστείας, στην οποία είχα διοριστεί πριν τον Οκτώβρη του ..2013 και μέχρι σήμερα, έχει αναβληθεί ή διακοπεί, περίπου 8 με 9 φορές) !
   Και φυσικά, όπως πάντα, σε αναγκάζουν να κόψεις προκαταβολικά το τιμολόγιο, ΠΟΛΥ πριν πληρωθείς, με συνέπεια να καλείσαι να πληρώσεις φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ, για ανείσπρακτη ακόμα απαίτηση, για να μην μιλήσουμε, για τις κρατήσεις-νταβατζηλίκια συλλόγων και ταμείων, που κανείς δεν ξέρει, γιατί επιβάλλονται και που πηγαίνουν αυτά τα χρήματα, από τον ιδρώτα και την εργασία των άλλων...
    Το χειρότερο όλων, βέβαια, είναι η απάτη, η κοροϊδία, της μονομερούς μείωσης της αμοιβής, κάτω και από τα ελάχιστα όρια (!), με Νόμο, ότι δηλαδή με άλλους όρους, συμφώνησε κάποιος, να περιληφθεί στη λίστα, με τους διοριζόμενους και άλλοι όροι, προέκυψαν στην πορεία (που προφανώς καθιστούν πλέον ασύμφορη την ενασχόληση, με το αντικείμενο αυτό) !
    Είναι τα γνωστά δύο μέτρα και δύο σταθμά, μεταξύ όσων "εργάζονται" για το ελληνικό Δημόσιο, ως μόνιμοι, οι οποίοι πληρώνονται πάντα στην ώρα τους και πάντα, περισσότερο, από όσο αξίζουν και όσων εργάζονται, για αυτό, ως "εξωτερικοί συνεργάτες", με συμβάσεις, μπλοκάκια κλπ, οι οποίοι πάντα αμείβονται με πολύ χειρότερους όρους και συνθήκες, ως πολίτες β' κατηγορίας...
   Ο Κώδικας περί Δικηγόρων, ως ειδικότερος Νόμος, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι τροποποιήθηκε, ως προς τις αμοιβές, από άλλον -άσχετο- Νόμο, συνεπώς, είναι παράνομη η πρακτική των πετσοκομμένων αμοιβών της "νομικής βοήθειας", αλλά σε ποιον να το πεις και ποιος να σε ακούσει !
    

1 σχόλιο:

  1. Στις 15/7 έλαβα ταχυδρομικά έναν φάκελο, με αποστολέα το Εφετείο Αθηνών, που περιείχε τον αυτεπάγγελτο διορισμό μου, σε Δίκη, που είχε ΉΔΗ διεξαχθεί στις 9/7..! Επίσης, μετά από σχεδόν 2 χρόνια ταλαιπωρίας, σε υπόθεση δεύτερου βαθμού, με αλλεπάλληλες αναβολές και διακοπές, το αποτέλεσμα είναι ότι ο αλλοδαπός, τον οποίο θα υπερασπιζόμουν, είχε ήδη εκτίσει την πρωτόδικη ποινή (μιλάμε για κάθειρξη 10 ετών, αλλά με τα 3/5 και με εργασία κλπ, είχε εκτιθεί), με συνέπεια να μην εμφανιστεί στο Δικαστήριο (κανείς δεν ήξερε που βρισκόταν) και να πάει χαμένος όλος ο κόπος ! Για την ...Ιστορία να πούμε, ότι ο συγκεκριμένος, με βάση επίσημα-δημόσια έγγραφα, εισήλθε στην Ελλάδα, από τον Έβρο, όπου εντοπίστηκε και κρατήθηκε στις 13/4/2010 και μετά από δύο ημέρες, αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο, πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί, για κλοπές και ληστείες, που έλαβαν χώρα, στην Αθήνα, ΠΡΙΝ από αυτή την ημερομηνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.