Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Τώρα γίναμε Ζάμπια ;

    Η απάντηση είναι φυσικά ΟΧΙ, δε γίναμε Ζάμπια, μέσα σε μία ημέρα, επειδή την Παρασκευή, δεν πληρώσαμε, έγκαιρα, τη δόση του ΔΝΤ (ενώ τα χρήματα υπήρχαν και άσχετα με τίνος πρωτοβουλία, συνέβη αυτό), όπως μέχρι σήμερα, είχαν κάνει μόνον η Ζάμπια και άλλες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, όπως Ζιμπάμπουε και Ουγκάντα !
   Η διαδρομή, για να φτάσουμε σε αυτή, τη σημερινή κατάντια, στην οποία μας οδήγησε η "περήφανη διαπραγμάτευση" του συριζα, υπήρξε μακρά, ενώ τη χρεοκοπία και την προσφυγή στο ΔΝΤ, είχε προβλέψει, από το ..1994, ένας από τους τελευταίους πολιτικούς ηγέτες, ο Κων/νος Μητσοτάκης, όπως φαίνεται, σε αυτό το απίστευτο βίντεο ( https://www.youtube.com/watch?v=Zd9GWUJsxM8 ), δέστε κυρίως, από το 0:55 έως το 1:21...
    Δεν χρειαζόταν βέβαια να έχεις, ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες, για να καταλάβεις, ότι ένα σπάταλο Κράτος, που δανειζόταν για να βολεύει "ημετέρους", αφισοκολλητές και λοιπά τρωκτικά, που συνεχώς μείωνε την αγροτική και βιομηχανική του παραγωγή, θα χρεοκοπούσε, αργά ή γρήγορα !
    Η πλάκα είναι, πως η Ζάμπια, που χρεοκόπησε τη δεκαετία του '80, λόγω επίσης παρόμοιων προβλημάτων, ήτοι μεγάλος δημόσιος τομέας, διαφθορά κλπ, σήμερα αναπτύσσεται, με μεγάλους ρυθμούς, ενώ και όσοι Έλληνες, ζουν εκεί, λένε ότι την προτιμούν, από το να γυρίσουν, στη σοβιετία των Βαλκανίων..
    Αναπτύσσεται, γιατί έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές, τις οποίες όμως ..εκμεταλλεύεται, επειδή έφτιαξε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, που δεν αλλάζει, κάθε τρεις και λίγο, όπως εδώ και επειδή, δίνει κίνητρα, για ιδιωτικές επενδύσεις.
     Εδώ, μόλις πάει να γίνει κάτι σωστό και προοδευτικό, όπως η επένδυση στο Ελληνικό π.χ, δέχεται ανηλεή πόλεμο, προκειμένου, όπως είπε και η Υπουργός, να παραμείνει και με τη βούλα, χωματερή, όπως ήταν δηλαδή, τόσα χρόνια, αντί να αναπτυχθεί, σύμφωνα με το σχέδιο, που θα έδινε δουλειά, σε ανθρώπους και επιχειρήσεις, θα τόνωνε τη ζήτηση και την Οικονομία και θα είχε διαρκή οφέλη και στον τουρισμό !
     Η συγκυβέρνηση των συριζοανελ, έχει αρχίσει να διαπραγματεύεται, με τους δανειστές, εδώ και 20 μέρες περίπου, αφού τέσσερις ολόκληροι μήνες, χάθηκαν, μέσα στη δημιουργική ασάφεια και τα μιντιακά παιχνιδιάκια του "είπα-ξείπα" και των διαψεύσεων.
      Όσα γίνονται σήμερα, με ανταλλαγή σχεδίων συμφωνίας και πραγματικά νούμερα, έπρεπε να γίνονταν το Φλεβάρη, όχι τώρα, με τόσο μεγάλη καθυστέρηση, με την πλάτη στον τοίχο και με το διεθνές ρεζιλίκι, να συγκρινόμαστε με την υποσαχάρια Αφρική (στην οποία μάλλον ανήκουμε, παρά εις την Δύσην) !
       Η για πολλοστή φορά, αριστερή κυβέρνηση, υποτίθεται ότι θα έκανε περήφανη διαπραγμάτευση, θα έφερνε την ελπίδα, όμως έως τώρα, έχουν πετύχει το ακριβώς αντίθετο : δημιουργούν συνεχώς τρόμο και ανησυχία, για το μέλλον, αμφιβολία, για το αν είχαν εξαρχής σχέδιο και συναίσθηση της κατάστασης, αν μπορούν να κυβερνήσουν, να διαχειριστούν δηλαδή έσοδα και έξοδα κ.ο.κ
       Πιο πολύ ανησυχούμε, όμως, για την ψυχική και διανοητική υγεία, όσων μιλάνε για σενάρια εκλογών ! Πέρα από τα τόσα εκατομμύρια, που στοιχίζουν οι εκλογές, το ερώτημα είναι, τι θα άλλαζαν, νέες εκλογές, μετά από 6 μήνες, εφόσον, πάνω-κάτω, η νέα Βουλή, θα είχε την ίδια σύνθεση και το πρώτο κόμμα, θα ήταν το ίδιο ; Υπάρχει κάποιος "εγκέφαλος", είτε στην κυβέρνηση, είτε γενικότερα, που πιστεύει, ότι αν ο συριζα, κερδίσει δύο συνεχόμενες φορές τις εκλογές, οι δανειστές, θα υποχωρήσουν και θα μας δώσουν χρήματα, άνευ όρων ή με τους δικούς μας όρους ; (χαχα).
      Ουσιαστικά αν δεν υπάρξει συμφωνία, με τους εταίρους και νέα χρηματοδότηση, η αναπόφευκτη χρεοκοπία και οι συνέπειές της, θα χρεωθούν, στην κυβέρνηση συριζα, όσες εκλογές και αν γίνουν, όσο και να προσπαθήσουν να καταστήσουν ...το λαό, υπεύθυνο, για τη δική τους ανεπάρκεια και ανευθυνότητα !

1 σχόλιο:

  1. Πρόσφατα ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματά της, η "Δωδώνη", Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου και εμφανίζει δεκαπλασιασμό κερδών, αύξηση απασχολούμενων και αύξηση εξαγωγών, για ένα απλό λόγο, που δείχνει και το (μόνο) δρόμο : έπαψε να ανήκει στο σοβιετικό καθεστώς και ιδιωτικοποιήθηκε, άρχισε να λειτουργεί ως ιδιωτική επιχείρηση και όχι ως δημόσια υπηρεσία-δεκο, για εξυπηρέτηση "ημετέρων" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.