Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Για τα λεφτά, τα κάνουν όλα (;)

    Μετά το θάνατο του ταλαντούχου ηθοποιού, Μηνά Χατζησάββα, ακούστηκε ότι η οικογένειά του, ζήτησε να μην κατατεθούν στεφάνια, αλλά να δοθούν τα χρήματα, σε φιλανθρωπίες και αναρωτήθηκα, αν ήταν παντρεμένος και αν είχε παιδιά, γιατί ποτέ δεν είχε ακουστεί κάτι σχετικό.
   Η απάντηση ήρθε, μέσα από δημοσίευμα, για τον ντόρο, που δημιούργησε, ..μέσα στην Εκκλησία, κατά την κηδεία του, ο επί χρόνια εραστής-σύντροφός του, ο ηθοποιός Φαλελάκης, τον οποίον ομολογώ, δεν ήξερα ούτε ως ηθοποιό, ούτε γενικότερα...
   Ο άνθρωπος αυτός, καταφέρθηκε εναντίον της Πολιτείας, γιατί δεν είχε θεσπίσει το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων, με χυδαίες εκφράσεις, για την έλλειψη ...σεβασμού, γενικότερα, προς τους γκέι κλπ.
    Σε μία φωτογραφία, που κυκλοφόρησε, από την κηδεία, εμφανίζεται αυτός, με φόρμες και αθλητικά παπούτσια, με άλλα λόγια, αυτός που μιλούσε για ..έλλειψη σεβασμού, πήγε σε έναν Ιερό Ναό, με αυτό το άθλιο ντύσιμο, κάτι που δεν θα έκανε, ούτε κάφρος (=άπιστος), ούτε μουσουλμάνος κ.ο.κ, όλοι αυτοί, θα σέβονταν, αν μη τι άλλο, την περίσταση και το χώρο !
    Για να επανέλθουμε στην ουσία, το παράπονο ξεκίνησε, από το γεγονός, ότι δεν μπορούσε να πάρει τη σορό του μακαρίτη, από το νεκροτομείο, ωστόσο οι ομοφυλόφιλοι ζητούν την εξομοίωσή τους, μέσω του συμφώνου συμβίωσης, με τα παντρεμένα ζευγάρια, κυρίως για οικονομικούς-χρηματικούς λόγους, για να μπορεί ο ένας να κληρονομεί τον άλλον κλπ.
    Οι υπάρχοντες, ωστόσο, Νόμοι, παρέχουν επαρκή νομικά μέσα-εργαλεία, για όλα τα ζητήματα, που θέτει αυτή η μειοψηφία, με την αποκλίνουσα συμπεριφορά : έτσι π.χ μπορεί ο οποιοσδήποτε, με διαθήκη ή με δωρεά αιτία θανάτου, να αφήσει σε οιονδήποτε την περιουσία του, αλλά και με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, να κανονίσει-ορίσει τα σχετικά με την κηδεία του κ.ο.κ.
     Συνεπώς, το μόνο πλεονέκτημα, που θα παρέχει ο υπό ψήφιση Νόμος, για το σύμφωνο συμβίωσης, θα είναι φορολογικής φύσεως, θα πληρώνουν δηλαδή μικρότερο φόρο, επειδή θα αναγνωρίζονται ως "σύζυγοι", με άλλα λόγια, ο ντόρος γίνεται, μάλλον, για τα λεφτά, όπως έχει επισημανθεί και από άλλους.
    Κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, δεν είναι σύνηθες, οι παρά φύση αυτές σχέσεις, να είναι μακροχρόνιες και αναρωτιέται κανείς, αν αξίζει όλος αυτός ο θόρυβος, προκειμένου ελάχιστοι, να πληρώσουν, κατά τι, μικρότερο φόρο κληρονομιάς ή δωρεάς.
    Συνεπώς, αυτού του είδους η σύμβαση, μία νέου τύπου, αστικής φύσεως, σύμβαση και όχι φυσικά "γάμος", αφού αυτός προϋποθέτει άτομα διαφορετικού φύλου, που μπορούν να αποκτήσουν παιδιά, με φυσιολογικό τρόπο, προβλέπω να εκφυλίζεται στα Δικαστήρια, όπου θα φτάνουν τυχόν διαφορές, σε ..διαμάχες τύπου "μεταξύ πρώην συνεταίρων" (με περισσότερο γέλιο, βέβαια).
     Αν τελικά η αριστερή μας κυβέρνηση, προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του Νόμου, καλό θα είναι να μην διανοηθεί να προβλέψει και δυνατότητα υιοθεσιών !
     Τα παιδιά, από τότε που υπάρχει άνθρωπος και έως σήμερα, γεννιούνται από γυναίκες, κάθε παιδί, κυοφορείται επί πολλούς μήνες, στη μήτρα της μητέρας του και αναπτύσσεται ισχυρός δεσμός, μεταξύ τους, όλα τα παιδιά έχουν μία μάνα και αυτό, δεν μπορεί να αλλάξει, όσο ..οι άντρες δεν μπορούν να γεννήσουν.
     Τέλος, επειδή, ως δικαιολογία, για την σχεδιαζόμενη σύμβαση, προβάλλεται και το ότι η Ε.Ε μας τράβηξε το αυτάκι, που δεν το έχουμε κάνει ακόμα, το μόνο που μπορεί κανείς να πει, είναι πως αν η συμμετοχή μας στην Ε.Ε συνεπάγεται να απαρνηθούμε τις Αξίες και τη Θρησκεία μας, τόσο ..να βγούμε, από αυτήν, αύριο το πρωί !

2 σχόλια:

  1. Πέρα από τους προφανείς και καθαρά οικονομικούς λόγους, τα πλανημένα αυτά πρόβατα, με τις δαιμονικές επιρροές, θέλουν και ψυχολογικά την δήθεν νομιμοποίηση της συμπεριφοράς τους, με επίσημο Νόμο του Κράτους, για να νιώσουν, όπως έλεγε και ένα πάλαι ποτέ κομματικό στέλεχος, πως "ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό" ! (πράγμα που φυσικά δεν ισχύει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένας gay με ..παιδί, χθες (που φυσικά υποστηρίζει και αυτός, ότι έτσι γεννιέσαι, δε γίνεσαι, ενώ ο ίδιος είναι ένα κινούμενο παράδειγμα, περί του αντιθέτου !), ανακάτεψε και το ζήτημα της νόμιμης μοίρας, ως αιτιολογία για την ανάγκη αυτής της σύμβασης ! Προφανώς, αγνοεί, ότι τη νόμιμη μοίρα, δεν μπορούν να αποφύγουν, ούτε οι άλλοι, οι φυσιολογικοί άνθρωποι, με τις κανονικές οικογένειες και ουσιαστικά ζητάει τι ; να εξαιρεθούν αυτοί ; να υπάρξει ευνοϊκή και σκανδαλώδης μεταχείρισή τους, σε σχέση με τους υπόλοιπους ; Δεν κατάλαβα ακριβώς : Δικαιούχοι νόμιμης μοίρας, είναι οι γονείς (μάλλον σίγουρο) και τα παιδιά (αμφίβολο), που μπορεί να έχει ένας ή μία ομοφυλόφιλος/η, αλλά και οι ίδιοι, σε περίπτωση, που ο/η "σύζυγος", βάσει της αστικής αυτής σύμβασης, αφήσει την περιουσία του, σε ..άλλον/άλλους, άρα είναι και προς δικό τους συμφέρον, ο θεσμός της νόμιμης μοίρας και δεν κατάλαβα το νόημα της αναφοράς, σε αυτήν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.