Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

βλέπουν το τυράκι, όχι όμως και τη φάκα

     Οι συριζαίοι (κυρίως, αλλά και ο έτερος κυβερνητικός εταίρος, οι ανελ), ως γνήσιοι, αλλά μεταλλαγμένοι κρατικοδίαιτοι πασόκοι συνεχίζουν τους διορισμούς, φίλων, συγγενών κλπ, σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων, με φωτογραφικές διατάξεις.
  Ουσιαστικά, δεν κάνουν κάτι διαφορετικό, από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από το 1981 έως σήμερα και άσχετα αν εκλέχθηκαν με συνθήματα τύπου "δίνουμε τέλος στο παλιό" (και οι προηγούμενοι τα ίδια και χειρότερα έκαναν, με ανάλογα συνθήματα, όπως "εκσυγχρονισμός", "επανίδρυση του κράτους" και άλλες τέτοιες πίπες, για λαϊκή κατανάλωση).
  Αυτό, όμως, που διαφοροποιεί την περίπτωση συριζα και προκαλεί την κοινωνία, είναι, ότι φρόντισαν "τα δικά τους παιδιά", εν μέσω χρεοκοπίας, φτώχιας και δυστυχίας των πολλών, να πάρουν και αυξήσεις !
  Αυτή είναι και η μεγάλη παγίδα, για τα τρωκτικά εκείνα, που θα επιλέξουν την αργομισθία, που τους προσφέρει ο συριζα : να πιστέψουν δηλαδή, ότι το "όνειρο" θα κρατήσει για πάντα, να χτίσουν τη ζωή τους, πάνω σε αυτή την κινούμενη άμμο και να ξεχάσουν, πόσο προσωρινές είναι αυτές οι "δουλειές", αφού με την αλλαγή κυβέρνησης, θα πάρουν δρόμο, για να μπουν ..οι επόμενοι.
   Είναι επικίνδυνο δηλαδή, να ξεχαστεί κάποιος και να προγραμματίσει τη ζωή του (με δάνεια, έξοδα κλπ), σαν να πρόκειται να μείνει για πάντα αργόμισθος-κομματικός υπάλληλος, να μην έχει προετοιμαστεί, για την επόμενη μέρα, ειδικά αν δεν έχει ξαναδουλέψει κλπ.
   Μιλάμε πάντα για όσους διορίζονται χαριστικά-φωτογραφικά, λόγω κομματικού βύσματος και άσχετα αν αυτοί, διαθέτουν, εκτός από τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, αν μπορούν ή θέλουν να προσφέρουν κ.ο.κ και όχι για τους μόνιμους υπαλλήλους, που δεν επηρεάζονται από πτώσεις κυβερνήσεων.
    Βέβαια, αυτό τον καιρό, είναι στην επικαιρότητα ο διάλογος, για αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση, ενώ Το Ποτάμι (το μόνο ίσως κόμμα που κατεβάζει πολιτικές προτάσεις), έριξε ευθέως πρόταση, για κατάργηση της μονιμότητας.
    Η κατάργηση της μονιμότητας, δεν πρέπει να μας τρομάζει, με όσα ακούμε, διαβάζουμε και βλέπουμε γύρω μας, διότι δε μιλάμε για απόλυση, όσων δεν ανήκουν, πολιτικά, στον εκάστοτε κυβερνητικό συνασπισμό (αυτό ΚΑΝΕΙΣ δεν θα το ήθελε), αλλά για απόλυση μόνον, όσων απλά δεν κάνουν, είναι κοπρόσκυλα, τελείως αργόμισθοι, εγκληματίες και γενικά υποπίπτουν σε σοβαρά πειθαρχικά αδικήματα, όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα (να απολύεσαι δηλαδή, όταν υπάρχει σοβαρός λόγος και ΠΑΝΤΑ με δικαστικό έλεγχο, για τη νομιμότητα της απόλυσης και μάλιστα από τα αστικά Δικαστήρια, που είναι πιο γρήγορα, από τα Διοικητικά).
   Διότι η σημερινή κατάσταση, με καταχραστές, "φακελάκηδες", βιαστές, μιζαδόρους, δολοφόνους, εκβιαστές, πρεζάκια, πρεζέμπορες, μονίμως απόντες, με άλλους, που κάνουν παράνομα δεύτερες και τρίτες δουλειές, να μην μπορούν να απομακρυνθούν (!), επειδή έχουν βύσμα ή επειδή τα Πειθαρχικά Συμβούλια δεν μπορούν ή δεν θέλουν να συγκληθούν και να αποφασίσουν, δεν τιμάει κανέναν, ούτε τους έντιμους υπαλλήλους και πρέπει να τελειώσει ..χθες !

1 σχόλιο:

  1. Η μεγαλύτερη τρέλα, η μεγαλύτερη παράνοια, βέβαια, έχει να κάνει, όπως έχουμε ξαναπεί, με το ΠΩΣ αντιμετωπίζει το σύστημα, όσους υπαλλήλους, μπήκαν σε αυτό, με πλαστό πτυχίο (αυτούς και μόνον αυτούς, όσοι μπήκαν με άλλο βύσμα, από το παράθυρο, μένουν στο απυρόβλητο ! χαχα). Εξαντλεί επάνω τους, όλο του τον παραλογισμό και τους αντιμετωπίζει ως κακούργους εγκληματίες, απειλώντας τους ακόμα και με ποινές ισόβιας κάθειρξης, απλά επειδή ..κάποτε υπήρξαν δημόσιοι υπάλληλοι (ουσιαστικά) ! Πέρα από το γεγονός, ότι αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ νομική ή άλλη, λογική, είναι τραγελαφικό να βλέπεις δικαστές και γραμματείς, να χάνουν πολύτιμες ώρες εργασίας και να ξοδεύουν φαιά ουσία (τρόπος του λέγειν) για να "τιμωρήσουν" κάποιους, οι οποίοι απλά πήραν τη θέση κάποιου άλλου (και αυτό σχετικό είναι !), στο Δημόσιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.