Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

που πάνε οι φόροι, που πληρώνουμε ;

    Για να προλάβω, όσους τυχόν πιστεύουν ακόμα το παραμύθι ότι εσύ, είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, άρα φοροφυγάς, άρα δεν πληρώνεις φόρους, να πω ότι αυτό δεν ισχύει, ειδικά σήμερα, όπου υπάρχει γενικευμένη, άδικη και παράνομη, υπέρ-φορολόγηση, για να πληρωθούν τα "σπασμένα" κάποιων άλλων.
  Λιγότερους ή καθόλου φόρους, πληρώνουν μόνον οι βουλευτές (με Νόμους, που οι ίδιοι ψηφίζουν) και πιθανώς άλλες κατηγορίες τρωκτικών, που απολαμβάνουν φοροαπαλλαγές και οι πολύ πλούσιοι, αλλά για τους τελευταίους, αυτό είναι κάτι που ισχύει ανέκαθεν, ενώ πλέον οι μεγαλύτερες (αναλογικά) επιβαρύνσεις, πέφτουν στους πιο αδύναμους !
   Πέρα, από τους άμεσους και έμμεσους φόρους (οι οποίοι σε κάποιες περιπτώσεις, αντιπροσωπεύουν μέχρι και το 80% της αξίας του προϊόντος), υπάρχουν τα χαράτσια, αλλά και ένα σωρό άλλες επιβαρύνσεις, αφού σχεδόν σε κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο, σου ζητάνε ένσημα, παράβολα, μας τα παίρνουν με κάθε πιθανό ή και απίθανο (δηλαδή, παράνομο) τρόπο...
   Πριν 3 βδομάδες περίπου, έστειλα εμαιλ, στο Δήμο Αθηναίων, προκειμένω να καθαριστεί και να κλαδευτεί ένας τριγωνικός χώρος πρασίνου, στον περιφερειακό Λυκαβηττού, αλλά και κάποια παρτέρια, που είχαν γίνει χωματερές, από τα σκουπίδια και κινδυνεύαμε, οι περαστικοί, με χολέρα.
    Η ανταπόκριση στο κλάδεμα, ήταν σχετικά άμεση, ενώ το καθάρισμα στα παρτέρια, έγινε λίγο αργότερα, εντούτοις όχι άψογα, σημασία έχει ότι μπορείς πλέον να επικοινωνείς με δημόσιες υπηρεσίες, με σύγχρονους τρόπους, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να βρίσκεις ανταπόκριση.
    Το μεγάλο ερώτημα, είναι βέβαια, γιατί πρέπει ο μηχανισμός να κινητοποιηθεί, κατόπιν αιτήματος ιδιώτη-πολίτη, πόσους υπαλλήλους έχει ο κάθε Δήμος, για καθαριότητα κλπ και τι κάνουν (μιλάμε για τις στοιχειώδεις υπηρεσίες), τον υπόλοιπο καιρό !
     Για τον καθαρισμό και το κλάδεμα του χώρου πρασίνου, εργάστηκαν 3 με 4 άτομα, αν δεν απατώμαι, ο ένας με βενζινοπρίονο, για 2,5 περίπου μέρες, έκαναν σχετικά καλή δουλειά, ΑΛΛΑ αν πάτε εκεί τώρα, έχουν αφήσει τα κομμένα, σε μία άκρη και ορισμένα, πάνω και σε ένα πεζοδρόμιο, για περισσότερες από 10 ημέρες...
    Προφανώς τους έστειλαν ή καλύτερα τους άφησαν εκεί, για το κλάδεμα, ενώ για το μάζεμα των "αποβλήτων", είναι, φαντάζομαι, υπεύθυνη άλλη υπηρεσία, η οποία είτε δεν ειδοποιήθηκε ποτέ, είτε "κινείται", με τους γνωστούς ρυθμούς του Δημοσίου (αν άφηνε ιδιώτης, τα κομμένα φυτά και κλαδιά, έτσι, στο πεζοδρόμιο, υποθέτω, θα είχε κινηθεί ποινική δίωξη εναντίον του).
    Αυτό είναι ένα μόνον, μικρό, παράδειγμα, για το πως ΔΕΝ λειτουργεί, το τεράστιο, αδηφάγο, αντιπαραγωγικό και δυσκίνητο Κράτος μας, το οποίο συντηρούμε όλοι, με τους φόρους μας !
    Είναι έτσι δομημένο και "οργανωμένο", που και να θες, δεν μπορείς να κάνεις, αυτό που πρέπει, αν είσαι υπάλληλος του και ο πολίτης πληρώνει πολύ ακριβά, για υπηρεσίες, που είτε δε λαμβάνει καθόλου, είτε λαμβάνει πλημμελώς, με συνέπεια να καταφεύγει σε ιδιωτικές λύσεις (ιδιωτικά Νοσοκομεία, φροντιστήρια κ.ο.κ).
     Ο μεγάλος ασθενής, στην χώρα μας, είναι η Δημόσια Διοίκηση, εν ευρεία εννοία και η όποια μεταρρύθμιση, θα έπρεπε να ξεκινήσει από εκεί, σε πολλά επίπεδα (αμοιβές, ωράρια, άρση μονιμότητας, απόλυση άχρηστων και υπεράριθμων κλπ), αλλιώς όσους δυσβάστακτους φόρους και να πληρώσει ο πολίτης, θα πηγαίνουν, σε ένα σκοτεινό πηγάδι, δίχως πάτο !





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.