Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ο Πάπας είναι ανεπιθύμητος στην Ελλάδα!

       Μαθαίνουμε ότι κάποιοι σκερβελέδες, ετοιμάζονται να στρώσουν κόκκινο χαλί, σε ελληνικό νησί, για να υποδεχτούν ..τον Πάπα, με τιμές, δόξα κλπ, ενώ ίσως κάποιοι, καθ' έξιν, οσφυοκάμπτες, να σκύψουν για να του φιλήσουν και το χέρι !
  Αν και το σωστό θα ήταν, να τον "υποδεχτούν" με αυγά και ντομάτες, δεν το προτείνω, για να μην θεωρηθεί ότι υποκινώ σε πράξεις βίας, το μόνο πρέπον είναι να γίνει δεκτός, όπως ...η Αντζελίνα Τζολί, εντελώς τυπικά και ουδέτερα, αφού την ίδια αξία και σημασία, έχουν και οι δύο αυτές επισκέψεις, ήτοι τις δημόσιες σχέσεις.
   Μπορεί να είναι αρχηγός Κράτους, ενός πολύ μικρού, αλλά πολύ πλούσιου, του Βατικανού, αλλά δεν έρχεται ως τέτοιος, έρχεται ως δήθεν Ιεράρχης, ως δήθεν εκπρόσωπος κάποιας Εκκλησίας.
   Το πιο λυπηρό της υπόθεσης, είναι ότι στη φιέστα των ΜΜΕ, που παίζουν το παιχνίδι του, θέλει να συμμετάσχει και η Ηγεσία της δικιάς μας Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης !
   Ελάχιστοι άξιοι Ιεράρχες μας (συνήθως οι ίδιοι) αντέδρασαν, ως όφειλαν σε αυτό το άθλιο πανηγυράκι, που ετοιμάζεται, οι υπόλοιποι κοιμούνται τον ύπνο του ..αδίκου και ξεχνούν ότι τα κολλητηλίκια με τον Πάπα, βγαίνουν πάντα σε κακό, ενίοτε οδηγούν και σε ξαφνικό θάνατο (από παθολογικά αίτια).
   Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, ο δήθεν ιερατικός εκπρόσωπος, αυτών, που έκλεισαν τα σύνορα της Ε.Ε και εγκλώβισαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στην χώρα μας, να επισκέπτεται, δήθεν από ενδιαφέρον και "συμπάθεια", τους ξενιτεμένους, στον τόπο μας !
    Αν ήθελε να βοηθήσει την υπόθεση των προσφύγων, έπρεπε να πάει στα κέντρα αποφάσεων της Ευρώπης, δηλαδή στο ...ποίμνιό του, για να τους ζητήσει να ανοίξουν τα σύνορα (όχι ότι θα τον έπαιρνε κανείς, στα σοβαρά) και όχι να φωτογραφίζεται στα νησιά μας και στην χώρα μας, που παρά την χρεοκοπία της, υποδέχεται, φιλοξενεί, σιτίζει και περιθάλπει τους ξενιτεμένους.
    Όπως είπα, το μόνο λογικό και σωστό, θα ήταν να μην επιτραπεί καν στον Πάπα, αυτή η επίσκεψη, αλλά από τη στιγμή, που θέλει να κάνει τις δημόσιες σχέσεις του, σε δικό μας νησί και να δείξει το υποκριτικό ενδιαφέρον του, για τους πρόσφυγες, να αντιμετωπιστεί ανάλογα και όχι με τεμενάδες και κόκκινα χαλιά...
    Θα πρέπει τα πρόβατα, τα δικά μας, που ψηφίζουν όποιον λέει "λεφτά υπάρχουν" και ίσως πάνε να βαρέσουν παλαμάκια στον Πάπα ή χαίρονται με τον ερχομό του, ως ιθαγενείς, να καταλάβουν καταρχάς, τι είναι ο Πάπας και τι εκπροσωπεί, ποιο είναι το Βατικανό και με τι σκάνδαλα σχετίζεται.
    Ο Πάπας εκπροσωπεί, αυτούς, που προκάλεσαν το Σχίσμα στην Εκκλησία του Χριστού (τη Μία και Μοναδική), εκπροσωπεί ουσιαστικά μία χριστιανική Αίρεση, έχει ελάχιστη σχέση με την ορθή Πίστη και τον Χριστιανισμό, ζει στην πλάνη και στο σκοτάδι, δε λέω ότι είναι ο ίδιος ο Σατανάς (το οποίο υποστηρίζεται και όχι άδικα), αλλά σίγουρα είναι όργανό του !
      Άλλωστε, το περιβόητο "αλάθητο" που ισχυρίζονται διαχρονικά, ότι έχουν οι Παπ(αρ)ες, είναι βασικό χαρακτηριστικό, όσων δαιμονίζονται, το ότι είναι δηλαδή αλάθητοι και αναμάρτητοι...
      Η Ιστορία και η πραγματικότητα, όμως, άλλα δείχνουν : Το Βατικανό έχει κατηγορηθεί επίσημα, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σχετικά πρόσφατα αποκαλύφθηκε το μεγάλο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από "ιερείς" του, ενώ είχε συνεργαστεί και υποστηρίξει το φασισμό του Χίτλερ και του Μουσολίνι ! (πόσα θαυμαστικά να βάλεις, σε αυτό ;)
     Μετά από αυτά και πολλά άλλα, οι αντιδράσεις των Ορθόδοξων Ιεραρχών μας, είναι ήπιες και καθ' όλα δικαιολογημένες (χωρίς ταπεινά ή άλλα ελατήρια, που σκαρφίζονται μερικά "γατόνια" των πληκτρολογίων), ο Τσίπρας, ως άθεος, μπορεί να κάνει τεμενάδες, στον Πάπα, αλλά Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος, απαγορεύεται και θα το βρουν μπροστά τους, αν προχωρήσουν, σε αυτό το Ανοσιούργημα...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.