Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

οξυγόνο από το νεκροταφείο ;

    Την άποψη, ότι η ΝΔ είναι ένα πολιτικό πτώμα, την έχω εκφράσει εδώ και πολύ καιρό, δεν είναι σημερινή και για αυτό, το νέο επικοινωνιακό της σύνθημα "οξυγόνο για την Ελλάδα", μόνο θυμηδία προκαλεί !
  Σίγουρα, η άποψη αυτή, θα ξενίζει, ενόψει και των δημοσκοπήσεων, που φέρνουν τη ΝΔ στην πρώτη θέση, να διεκδικεί ξανά την εξουσία, ωστόσο αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την απουσία εναλλακτικών και την τάση των ψηφοφόρων-τρωκτικών, να πηγαίνουν στην κάλπη με την σκέψη "αυτούς ξέρουμε, αυτούς ψηφίζουμε", να είναι εγκλωβισμένοι στη λογική των πάλαι ποτέ κομμάτων εξουσίας και του δικομματισμού, όπου τη θέση του ΠΑΣΟΚ, έχει πάρει το νέο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο συριζα.
   Το γεγονός ότι η ΝΔ δεν έχει πάει σε μονοψήφια ποσοστά, όπως το ΠΑΣΟΚ και όπως θα έπρεπε, οφείλεται σε δύο, βασικά, λόγους : πρώτον, ότι η χρεοκοπία του 2010, όπως τα έφερε η μοίρα και η ζωή, "έσκασε" στα χέρια του ΠΑΣΟΚ και δη στον υιό, του πρωτεργάτη της, ήτοι ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ (δικαιολογημένα, σε μεγάλο βαθμό, αλλά και οι ευθύνες της ΝΔ του "κουρασμένου" είναι τεράστιες) και δεύτερον, η ΝΔ έχει κάνει ΤΌΣΑ ρουσφέτια (300 χιλιάδες διορισμοί, μόνον την περίοδο 2004-2009), που αντλεί ψήφους, κυρίως από όσους έχει "βολέψει" και δεν είναι αχάριστοι...
   Στην πραγματικότητα, ΝΔ ψηφίζει κάθε καρυδιάς καρύδι, από ανεκδιήγητους ακροδεξιούς, μέχρι κομμουνιστές, δεν έχει ούτε ταυτότητα, ούτε τίποτα πλέον, με την ταμπέλα του "φιλελευθερισμού", που φέρει, γελάνε και οι πέτρες.
    Η ΝΔ υπήρξε ΝΔ, μόνον την περίοδο 1990-1993, ωστόσο με τις αντιδράσεις, που συνάντησε, από τα τρωκτικά του παπανδρεϊσμού, συμβιβάστηκε και κατάντησε ένα άσχημο κακέκτυπο του ΠΑΣΟΚ, εγκατέλειψε κάθε Αρχή, που μπορεί να είχε, στο ξεκίνημά της !
    Αυτός, είναι και ο λόγος, που θεωρώ, ότι η ΝΔ είναι το πλέον "άρρωστο" πολιτικό κόμμα, είναι ο ορισμός της υποκρισίας (με την έννοια, πως, από όσους δηλώνουν "σοσιαληστές", "αριστεροί" κλπ, ξέρεις τι να περιμένεις, τουλάχιστον), κάτω από το δήθεν φιλελεύθερο προσωπείο, κρύβεται ο πιο άθλιος κρατισμός-παρασιτισμός...
    Ο Κούλης, δείχνει μία τάση συμμαζέματος του "μαγαζιού", όμως και εδώ τα φαινόμενα μπορεί να απατούν, ίσως πρόκειται, όπως λέγεται, απλά για προσπάθεια ελέγχου, ενόψει του μεγάλου αντιπάλου, που καραδοκεί, στο πρώτο στραβοπάτημα, στην Β. Ελλάδα και έχει δημιουργήσει κόμμα, εντός του κόμματος, από τη θέση του Περιφερειάρχη.
   Για να μην πολυλογώ, όλοι εμείς, που κάποτε στηρίξαμε ΝΔ, επειδή πιστεύουμε στις αρχές και τις αξίες του φιλελευθερισμού, έχουμε φύγει πλέον, ανεπιστρεπτί, το κόμμα αυτό, ο τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας και τα στελέχη, που έχει, μας προκαλούν μόνον αηδία και αποτροπιασμό (σκληρά λόγια, αλλά αληθινά) !
    Ακόμα και αν κατορθώσει η ΝΔ, να καταλάβει στο προσεχές μέλλον, την εξουσία, θα το κάνει στηριζόμενη, σε αυτούς, που όπως έχουμε πει, ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις, στην Ελλάδα : όσους τρώνε, από τα έτοιμα, στους αφισοκολλητές και όσους μπαινοβγαίνουν στα βολευτικά γραφεία, για "εξυπηρετήσεις".
    Το 2012 εκλέχτηκε με τα ψέματα "των Ζαππείων", κυβέρνησε 2,5 χρόνια και θα ήταν άδικο να πούμε ότι δεν παρέδωσε την χώρα, σε καλύτερη μοίρα, από ό,τι την παρέλαβε, ωστόσο ΔΕΝ έκανε αυτά που έπρεπε, γρήγορα και αποφασιστικά, για να μην συγκρουστεί με τους πελάτες-ψηφοφόρους και το πλήρωσε, τόσο η ίδια, όσο και η χώρα, πολύ ακριβά !
    Διότι, η πραγματικότητα είναι αυτή : 2,5 χρόνια, θα ήταν αρκετά, για να βγει η χώρα, από τα Μνημόνια, όπως όλες οι άλλες, αν υπήρχε πολιτική βούληση, για σύγκρουση με τις νοοτροπίες και τις πρακτικές της χρεοκοπίας, της κατασπατάλησης του κρατικού χρήματος, δεξιά αριστερά, στον κάθε "πικραμένο" (πονηρό και τεμπέλη, ουσιαστικά), που απλώνει το χέρι, σαν ζήτουλας και σε εξυπηρετήσεις ημετέρων, με ξένα χρήματα...
    Αντί αυτού, έξι χρόνια μετά, συζητάμε ακόμα για "διαπραγμάτευση", "αξιολόγηση", "θεσμούς", μέχρι και για ...τέταρτο Μνημόνιο και το ίδιο θα συμβαίνει εσαεί, ακόμα και αν έρθει στην εξουσία η ΝΔ, αν αλλάξει δηλαδή ξανά, ο διαχειριστής των Μνημονίων, κουμάντο θα κάνουν οι δανειστές, όσοι οι δικοί μας αρνούνται να κάνουν ή δεν ξέρουν να κάνουν αυτό, που πρέπει, για να βγει η χώρα, από το σπιράλ της χρεοκοπίας, για να διατηρήσουν την καρέκλα και να αποφύγουν το "πολιτικό κόστος", βάζοντας, όπως πάντα, το προσωπικό όφελος, πάνω από εκείνο, της χώρας, του ενός εκατομμυρίου ανέργων και των μελλοντικών γενεών !
    

1 σχόλιο:

  1. Σχετικά με το κλείσιμο της ΟΝΝΕΔ, το μόνο σχόλιο, που θα μπορούσε να κάνει κάποιος, είναι πως "ό,τι είναι άσχημο, έχει και άσχημο τέλος", αν και ΔΥΣΤΥΧΩΣ, όπως φαίνεται, δεν θα είναι οριστικό... Αφενός, ο Παπαμιμίκος ήταν βαρίδι, διότι ενώ έχει κατηγορηθεί για παράνομο πλουτισμό μέσω ΜΚΟ, ουδέποτε έδωσε επαρκείς εξηγήσεις και αφετέρου, οι κομματικές νεολαίες, δεν έχουν λόγο ύπαρξης και ειδικά, μέσα στα Πανεπιστήμια ! Μιλάμε για οργανώσεις, που παρήγαγαν προϊόντα του κομματικού σωλήνα, τα οποία αντί να κοιτάνε τις σπουδές τους, έμπαιναν εκεί, για να διοριστούν σε κρατικές ή κομματικές αργομισθίες και εν συνεχεία, να γίνουν βουλευτές και υπουργοί, χωρίς ούτε ένα ένσημο και χωρίς να έχουν επαφή, με τον πραγματικό κόσμο, ήθελαν και να μας κυβερνήσουν... Άποψή μου, είναι, ότι κανονικά, κανείς δεν θα έπρεπε να εκλέγεται βουλευτής, υπουργός κλπ πριν τα 50 του χρόνια, πριν κολλήσει ένσημα και "ψηθεί" στον στίβο της αληθινής ζωής ! Θυμάμαι, από τα φοιτητικά μου χρόνια, ότι ένα από τα ελάχιστα "επιχειρήματα", που σου έλεγαν οι κομματικές νεολαίες, για να ασχοληθείς ενεργά, ήταν ότι "θα γνωρίσεις γκομενάκια" και αυτό λέει πολλά, για την "σοβαρότητά" τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.