Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

Ο "βασιλιάς" είναι πλέον γυμνός...

     Σε μια πρόσφατη εκδήλωση, ο τέως Πρόεδρος του ΣτΕ, κ. Πικραμμένος, σχεδόν δάκρυσε, μιλώντας για την ανάγκη να διαφυλαχθεί το κύρος του Δικαστηρίου αυτού, αλλά φοβάμαι πως μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά...
 Οι μάσκες έπεσαν ή καλύτερα τα τελευταία φύλλα συκής, μετά τις αποκαλύψεις γνωστής ιστοσελίδας, για τις ...ανάρμοστες σχέσεις, μεταξύ αντιπροέδρου του ΣτΕ και νεαρής, παντρεμένης, "κυρίας", που αργότερα μπήκε επίσης στο Δικαστήριο αυτό, κατόπιν διαγωνισμού !
 Πριν λίγο, τα γατάκια οι συνάδελφοί τους, έβγαλαν ανακοίνωση ("οργισμένη" χαχα), όπου μιλούν για την ανάγκη προστασίας του ιδιωτικού βίου και των προσωπικών δεδομένων...
  Προφανώς, μας περνάνε για ιθαγενείς, για τελείως χαζούς : το ζητούμενο εδώ, ΔΕΝ είναι αν υπήρχε μια ερωτική, εξωσυζυγική σχέση, αυτό αφορά όντως τους ίδιους και ...τους συζύγους τους, ούτε αν κάποια χρησιμοποίησε το κρεβάτι της, για να μπει στο Δημόσιο (είναι γνωστό ότι πολλοί έκαναν ή θα έκαναν σχεδόν τα πάντα, για ένα διορισμό, πέρα από το να πουλήσουν την ψήφο τους, το κλασικό δηλαδή) !
  Η καταγγελία, είναι πολύ συγκεκριμένη και εκφεύγει ΚΑΤΆ ΠΟΛΎ του ιδιωτικού βίου : ο συγκεκριμένος Αντιπρόεδρος ελέγχεται, διότι φέρεται να έδωσε-διέρρευσε στην παντρεμένη ερωμένη του, τα θέματα των εξετάσεων και έτσι κατάφερε εκείνη να γίνει δικαστής...
  Μιλάμε για εξετάσεις, όπου μέχρι τώρα, χαρακτηρίζονταν "αδιάβλητες" και "σοβαρές" και εφόσον ισχύει η καταγγελία, αφενός πολύ σωστά διατάχθηκε πειθαρχική (...σε πρώτη φάση) έρευνα, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης (κατόπιν ερώτησης βουλευτού, ήτοι "τραβάτε με και ας κλαίω", πιθανόν να το κουκούλωναν, αν δεν έπαιρνε διαστάσεις, όπως συνήθως) και αφετέρου, υποχωρούν και οι ιδιωτικότητες και τα γκομενιλίκια της μέσης ηλικίας !
  Το ζήτημα έχει μάλιστα και "ουρά", διότι αυτοί που ανακάλυψαν, όπως ανακάλυψαν την "ανάρμοστη σχέση" και όσα επακολούθησαν, ισχυρίζονται ότι ο εν λόγω Αντιπρόεδρος του ΣτΕ εκβιάζονταν, προκειμένου να ψηφίσει, με συγκεκριμένο τρόπο, στην υπόθεση των τηλεοπτικών Αδειών, για να μην δημοσιοποιηθεί το θέμα...
   Ο Νόμος Παππά και οι μεθοδεύσεις του τελευταίου, αποδεικνύονται σε σαράκι, σε καρκίνο, που σιγοτρώει το ...κύρος του ΣτΕ, που ξεγυμνώνει-ξεβρακώνει τη διαπλοκή εξουσίας και δικαιοσύνης και από την άποψη αυτή (και μόνον αυτή), έκανε καλό.
   Μπορεί αυτή τη στιγμή, το ΣτΕ να εμφανίζει εικόνα διάλυσης, άλλος έπαθε έμφραγμα, άλλος έσπασε το πόδι του, άλλος ελέγχεται πειθαρχικά, αλλά εν τέλει, θα συγκροτηθεί και θα αποφασίσει, διότι απλά ...δεν γίνεται αλλιώς !
   Και πλέον, η κήρυξη της αντισυνταγματικότητας του Νόμου Παππά, φαντάζει μονόδρομος, αυτό άλλωστε είναι και το Δίκαιο και το Ορθό, αλλά θα γίνει, όπως φαίνεται, περισσότερο, για να διασωθούν και τα τελευταία ψήγματα σοβαρότητας και κύρους του ΣτΕ, παρά γιατί αποφάσισαν, επιτέλους, να συμμορφωθούν με τη Νομιμότητα και να πάρουν σωστές αποφάσεις (και αυτό το συμπέρασμα δεν είναι τόσο αισιόδοξο).
   Η ακύρωση-εξαφάνιση του εκτρώματος αυτού, του Νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι φυσικά καλοδεχούμενη, ωστόσο, ακόμα και έτσι, φρονώ, ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά και να περάσει ικανός χρόνος, προκειμένου να αποκατασταθεί το τρωθέν (βάναυσα και από τους ίδιους του δικαστές του !) κύρος του ΣτΕ και η αναγκαία εμπιστοσύνη του πολίτη στη Δικαιοσύνη, ως τελευταίο καταφύγιο, για να βρει το δίκιο του.
   Διότι ένα χελιδόνι δεν φέρνει την Άνοιξη και ο σεβασμός και το κύρος ΚΕΡΔΊΖΟΝΤΑΙ, δεν χαρίζονται και κερδίζονται με τις ΠΡΆΞΕΙΣ και με τις ορθές αποφάσεις (σε βάθος χρόνου, όχι μεμονωμένα, αλλά διηνεκώς), όχι με κούφια λόγια και δηλώσεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.