Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

"ποιος είδε νύχτα με δυο φεγγάρια"

   "Ποιος είδε ήλιο, σαν αχινό και ερωτευμένα πουλιά και ψάρια, να κολυμπάνε στον ουρανό", στίχοι από το πολύ όμορφο ποίημα, του μεγάλου μας ποιητή, Μιχάλη Γκανά, το οποίο έχει μελωποιηθεί και ερμηνευθεί, από τον Γιώργο Νταλάρα.
  Κάτι παρόμοιο συνέβη και χθες το βράδυ, όταν ένας Ήλιος βγήκε ξαφνικά και φώτισε τα σκοτάδια της οδού Πανεπιστημίου : ήταν η στιγμή που ανακοινώθηκε η πρώτη, ουσιαστικά, απόφαση, του ΣτΕ, για τις τηλεοπτικές άδειες !
  Ήταν μία στιγμή χαράς και αγαλλίασης, μετά από δύο σχεδόν χρόνια κυριαρχίας της Χούντας της φασιστοαριστεράς, η οποία υπέστη τη δεύτερη μεγαλύτερη ήττα της, ύστερα από το βατερλό του διχαστικού δημοψηφίσματος, του κλεισίματος των τραπεζών και της υπογραφής του 3ου Μνημονίου...
  Τα συναισθήματα βέβαια, είναι ανάμεικτα, καθώς συλλογίζομαι ότι δεν είναι και τόσο φυσιολογικό να χαίρομαι, επειδή οι δικαστές ...έκαναν σωστά τη δουλειά τους και επικράτησε η Νομιμότητα, ήτοι να πανηγυρίζουμε επειδή ...συμβαίνουν ΤΑ ΑΥΤΟΝΌΗΤΑ !
  Ούτε έχω διάθεση πανηγυρισμών, επειδή πριν τρεις μήνες, είχα προβλέψει (διστακτικά) ότι ο Νόμος-έκτρωμα του Παππά, τελικά, θα ακυρωθεί-εξαφανισθεί, διότι για να φτάσουμε εδώ, περάσαμε από σαράντα κύματα, συνέβησαν πολλά, οι δικαστές μας έβγαλαν την ψυχή, για να διαπιστώσουν, κάτι, που από μόνο του, "φώναζε" εξαρχής, ότι είναι Ανοσιούργημα και Έγκλημα...
  Σημασία έχει βέβαια το "τέλος καλό, όλα καλά", το νερό μπήκε στο αυλάκι, το πρώτο και αποφασιστικό βήμα έγινε, διανύθηκαν τα 2/3 της διαδρομής και τώρα μένει απλά να μπει και η επίσημη "βούλα" της αντισυνταγματικότητας, σε ένα Νόμο, που θέλησε να περιορίσει τα ήδη λειτουργούντα, επί είκοσι και πλέον χρόνια, σε μόλις 4 και ενώ το φάσμα, "σηκώνει" μέχρι και 16 και όλα αυτά, χωρίς την αναγκαία, κατά το Σύνταγμα, συμμετοχή του ΕΣΡ !
  Παρά τις ονειρώξεις της κυβέρνησης, οι πιθανότητες να κηρυχθεί συνταγματικός ο Νόμος-έκτρωμα του "αρχιμανδρίτη", είναι τόσες, όσες ...να γίνουν άνθρωποι, οι (όσοι δηλώνουν) "αριστεροί", στην Ελλάδα και να πάψουν να έχουν ΑΥΤΑΠΆΤΕΣ (δηλαδή καμία).
   Βλέπετε οι αριστερούληδες, που μας κυβερνάνε, νόμιζαν ότι θα κάνουν "κοινωνική πολιτική" (στα ελληνικά, αυτό σημαίνει, διορισμούς ημετέρων και άλλα ρουσφέτια), με τα εκατομμύρια, εξαιρετικά αμφίβολης προέλευσης, των νέων καναλαρχών-νέας διαπλοκής, που δεν φτάνουν, "ούτε για ζήτω" !
  Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ, τους δικαστές, που πήραν την σωστή και γενναία απόφαση, διότι, όπως ανέφερα, αυτά θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αυτή είναι η δουλειά τους, να προστατεύουν τους πολίτες, από την αυθαιρεσία και την παρανομία της εκάστοτε εξουσίας, όταν παραβιάζει το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα έννομα συμφέροντα και αγαθά, που αυτά προστατεύουν (ζωή, υγεία, ιδιοκτησία, ελευθερία κλπ).
  Απλά θέλω να απευθυνθώ, στους 9 "σκοτεινούς" εγκεφάλους, που θέλησαν να ρίξουν μαύρο στα κανάλια και να πετάξουν, σαν σκυλιά, στο δρόμο, τουλάχιστον 2000 εργαζόμενους και να τους πω, ότι έχουν μία δεύτερη ευκαιρία, στην ψηφοφορία, για την ουσία της υπόθεσης, να διορθώσουν το λάθος τους και να εξαγνιστούν, διότι μία ΟΜΌΦΩΝΗ απόφαση περί αντισυνταγματικότητας, θα ήταν ένα ηχηρό, σχεδόν εκκωφαντικό μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, ότι οι Δικαστές είναι ΌΝΤΩΣ ανεξάρτητοι και ότι η εκάστοτε εξουσία, δεν μπορεί να παίζει "εν ου παικτοίς" !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.