Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ένα λάθος δεν διορθώνεται ...με άλλο λάθος

    Ο Α.Π τελικά αποφάνθηκε πως οι 8 Τούρκοι πραξικοπηματίες, δεν πρέπει να εκδοθούν, στη γειτονική χώρα και εξακολουθώ να πιστεύω, όπως εξαρχής, ότι η απόφαση αυτή, είναι λάθος !
 Υποθέτω πως η πλειοψηφία της κοινής γνώμης συμφωνεί, με αυτή την απόφαση, διότι σκέφτονται με εθνικοπολιτικά κριτήρια και όχι με νομικά (αν και το εθνικό συμφέρον, όπως θα φανεί και παρακάτω, επέβαλε την έκδοση) και το χειρότερο είναι πως στην "λούμπα" αυτή, έπεσε και ο Α.Π, το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας μας...
 Είναι χαρακτηριστικό ότι υπέρ της μη έκδοσης, αρθρογραφούσαν ή έδιναν συνεντεύξεις, ακόμα και άσχετοι-μη νομικοί, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς κλπ, με σκοπό να επηρεάσουν την δικαστική κρίση (και προφανώς το πέτυχαν και θα είναι "υπερήφανοι" για αυτό).
 Το μόνον θετικό, για να γελάσουμε, είναι πως βγήκε ενιαία απόφαση, για όλους και δεν γίναμε ρεζίλι, όπως με τις διαφορετικές αποφάσεις του Εφετείου...
 Το προηγούμενο λάθος (το λες και έγκλημα), στο οποίο αναφέρεται ο τίτλος, είναι φυσικά η παράδοση (ή έστω η μη προστασία του) του Οτσαλάν, στην Τουρκία !
  Εκεί επρόκειτο για καθαρά πολιτική δίωξη και δεν έπρεπε να συμμετάσχουν ελληνικές Αρχές, σε τέτοιο ανοσιούργημα, σε αντίθεση με τους 8, που είναι εγκληματίες του κοινού (ή έστω του Στρατιωτικού) Ποινικού Δικαίου και βαρύνονται με βαρύτατες, κακουργηματικές κατηγορίες...
  Κάποιοι (ακόμα και δικηγόροι !) τόλμησαν να πουν, ότι οι πράξεις τους, δεν συνιστούν ποινικά αδικήματα, σύμφωνα με τους δικούς μας Νόμους, ότι ελλείπει δηλαδή το απαραίτητο στοιχείο, του διπλού αξιοποίνου (εκεί και εδώ) και αυτό δεν αξίζει καν σχολιασμού, είναι ανέκδοτο.
  Η μόνη ορθή, σημερινή, απόφαση, θα ήταν εκείνη υπέρ της έκδοσής τους (μόνον αν ίσχυε θανατική ποινή, στην Τουρκία, δεν θα μπορούσαν να εκδοθούν), ώστε μετά, αν ήθελαν, να προσέφευγαν στα ευρωπαϊκά Δικαστήρια, έως ότου υπέγραφε την απόφαση ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
  Μία τυχόν απορριπτική απόφαση, από Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στο αίτημα της έκδοσης, θα ήταν όντως ένα ηχηρό ράπισμα, στην Τουρκία, ενόψει και της επιθυμίας της, για ένταξη στην Ε.Ε, για το επίπεδο προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
  Τώρα, το να το λέει δηλαδή ο Α.Π, ένα ελληνικό Δικαστήριο, δεν έχει, φοβάμαι, καμία απολύτως βαρύτητα και σημασία, αν θέλουμε να μιλήσουμε ...πολιτικά, πρόκειται για μία "τρύπα στο νερό".
   Η απόφαση είναι ΛΆΘΟΣ, όμως, όσον αφορά το μετά, διότι καλοί οι πανηγυρισμοί από "ελληναράδες", αλλά το αποτέλεσμα μετράει και το ποιες είναι οι συνέπειές της !
   Καταρχάς, σε ατομικό επίπεδο, για τους 8, ακούστηκε ότι θα αφεθούν τώρα ελεύθεροι και τι θα κάνουν ; θα ψάξουν εδώ για δουλειά ή θα τους πάρουμε στον Ε.Σ, ως άλλους γενίτσαρους, όπως οι Αλβανοί φαντάροι, που βρίσκονται, τελευταία, στην επικαιρότητα;
   Σε γενικότερο επίπεδο (και αυτό είναι και το πιο επικίνδυνο και απερίσκεπτο κομμάτι), η απόφαση στέλνει το μήνυμα, σε όλους τους μελλοντικούς εγκληματίες, όχι απαραίτητα Τούρκους, που θα εγκληματίσουν στη γειτονική χώρα, ότι μπορούν να έρθουν, στην χώρα μας και να εξασφαλίσουν "άσυλο", έχοντας και αυτό το (κακό) προηγούμενο, ληστές, βιαστές και δολοφόνοι, θα λένε : "μην μας στείλετε εκεί, γιατί θα κακοπεράσουμε, δεν θα τύχουμε δίκαιης Δίκης κ.ο.κ", τα Δικαστήρια μας, θα δέχονται τις αιτήσεις τους (πλέον ...δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, διότι θα φανεί ότι η απόφαση αυτή ήταν πολιτική, οι ασκοί του Αιόλου ή μάλλον η Κερκόπορτα άνοιξε) και κάθε λογής εγκληματίες, θα ζουν πλέον ανάμεσά μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται !

1 σχόλιο:

  1. Μιας και μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα και ο Α.Π κουνά το δάκτυλο στην Τουρκία, να μην ξεχνάμε και τα δικά μας, έτσι; Μπορεί όπου υπάρχει καπνός, να υπάρχει και φωτιά, εννοώ, το "εξπρές του μεσονυκτίου" να έχει κάποια βάση, ωστόσο να μην μας διαφεύγει πως και η χώρα μας, φιγουράρει στις πρώτες θέσεις, παγκοσμίως, από άποψη διαφθοράς ! Εξάλλου, εντελώς πρόσφατα η Ελλάδα (ξανά) καταδικάστηκε, από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, για τις συνθήκες κράτησης, στις ελληνικές φυλακές, οπότε καλό είναι να κοιτάμε και τα δικά μας χάλια, προτού κατηγορήσουμε τους άλλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.