Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

όχι άλλο κάρβουνο ! (νέα επεισόδια)

     Διαβάζουμε ότι, εντός του τρέχοντος μηνός, θα συζητηθεί αγωγή τέως στρατιωτικού, εναντίον του τέως Πρωθυπουργού Τζέφρι, με την οποία ζητά αποζημίωση, λόγω ...ηθικής βλάβης, για το "λεφτά υπάρχουν" (χαχα, σόρρυ, αλλά δεν μπορώ να κρατήσω τα γέλια μου).
  Νομικά, είναι προφανές, ότι η είδηση δεν αντέχει σε σχολιασμό, η αγωγή θα πάει άκλαφτη, για πολλούς νομικούς λόγους (δεν χρειάζεται να αναλυθούν εδώ) και κυρίως, επειδή τυχόν αποδοχή της, θα άνοιγε τους ασκούς του αιόλου και θα δημιουργούσε μία βιομηχανία αγωγών, άνευ λόγου και αιτίας.
  Εξάλλου, όσο μεγάλη περιουσία και αν έχει κάνει ο Τζέφρι, με κρατικό χρήμα, δεν θα έφτανε να ικανοποιήσει, όλους όσους "εξαπατήθηκαν" και τον ψήφισαν το 2009, ενώ εναγόμενο θα έπρεπε να είναι ίσως το κόμμα του (το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν", άλλος το σκέφτηκε και στο Δικαστήριο θα υποστηρίξει ότι είχε "άλλο νόημα", ότι "λάθος κατάλαβες") ή και το ίδιο το ελληνικό Δημόσιο.
  Από το σχετικό ρεπορτάζ, όλο το ζουμί κρύβεται στην ομολογία-παραδοχή του ενάγοντος, ότι υπήρξε παραδοσιακός ψηφοφόρος της ΝΔ και ψήφισε Τζέφρι, μόνον επειδή υποσχέθηκε αυξήσεις, ενώ ο "κουρασμένος" πάγωμα αποδοχών...
   Για να αποδειχθεί, ότι στην χώρας μας, με κάποιους, που δηλώνουν "αριστεροί" και άλλους "δεξιοί", ΜΊΑ είναι η "ιδεολογία", το χρήμα και το προσωπικό βόλεμα και συμφέρον.
  Ήτοι, αυτό που έχω γράψει, εδώ και χρόνια, ότι τις κυβερνήσεις, στην Ελλάδα, ανεβοκατεβάζουν οι κρατικοδίαιτοι, που είναι και η πλειοψηφία, ανάλογα με το ποιος τάζει τα περισσότερα και ανεξάρτητα με το πόσο παράλογες είναι οι υποσχέσεις των πολιτικών (βλέπε σκισίματα Μνημονίων κλπ).
   Στο κάτω-κάτω, σου λέει τι είχαμε, τι χάσαμε, δεν διακινδυνεύουμε κάτι με την ψήφο μας (...το κοινό συμφέρον είναι έννοια άγνωστη, για αυτούς), επομένως πρόκειται για μείγμα ευήθειας και ατομικού (με την αρνητική έννοια) συμφέροντος (μεγαλύτερη δόση το δεύτερο), οπότε μόνο για λύπηση δεν είναι, τα πρόβατα, που πάνε από κόμμα σε κόμμα, μετά το 2009 και τρώνε τη μία σφαλιάρα, μετά την άλλη.
   Πιο ορθό και πιο λογικό, θα ήταν, οι αγωγές να στρέφονται εναντίον του "κουρασμένου", αφού αυτός εκτόξευσε τα ελλείμματα, υπερχρέωσε και εντέλει χρεοκόπησε την χώρα, δίνοντας 2 και 3 χιλιάρικα το μήνα (επί 14 ή 16 ή και 18 σε ορισμένες ΔΕΚΟ) σε κλητήρες, νυχτοφύλακες και καθαρίστριες.
   Από κοινωνιολογική άποψη, όμως, όπως έχω ξανά πει, έχει ενδιαφέρον να δούμε και ποιοι κάνουν αυτές τις νομικές ακροβασίες : μιλάμε για στρατιωτικούς, που έβγαιναν στην σύνταξη, ακόμα και πριν τα 40, έπαιρναν μεγάλους μισθούς, εφάπαξ και συντάξεις, επιδόματα κλπ και γενικά, ανήκουν στους ευνοημένους.
   Υπάρχουν δίπλα μας, άνθρωποι άνεργοι και χωρίς εισόδημα, έως και για πέντε χρόνια, που όμως φορολογούνται και αυτοί, για να μπορεί ο στρατιωτικός να παίρνει την έστω και μειωμένη σύνταξη ή μισθό, κάθε μήνα και αυτούς δεν θα τους βρεις, ως ενάγοντες, σε αστικά και διοικητικά, Δικαστήρια, ήτοι οι πραγματικά αδικημένοι, από την χρεοκοπία και τα Μνημόνια, παραμένουν σιωπηλοί και δεν προκαλούν, ούτε απασχολούν τα ΜΜΕ.
   Οι ένστολοι κλπ, που προστατεύτηκαν, όσο γινόταν (ή και δε γινόταν), από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, αντί να λένε και ευχαριστώ, έφτασαν σε σημείο, να κάνουν και μηνύσεις εναντίον Υπουργών, για ...να πάρουν λεφτά, σε μια χρεοκοπημένη χώρα.
   Ίσως πιστεύουν και αυτοί, ότι τα χρήματα φυτρώνουν, όπως τα χόρτα, μετά την βροχή και όχι ότι το κάθε ευρώ, που θα πάρουν, θα πρέπει να το στερηθεί κάποιος άλλος !
   Σε τελική ανάλυση, σε κάνει να αναρωτιέσαι, πως θα δώσουν αυτοί οι άνθρωποι, αύριο, αν χρειαστεί, την ζωή τους, για την πατρίδα, όταν δεν αφήνουν, ούτε ένα μέρος, από τις αποδοχές τους, για να σωθεί...
    Επειδή ως δικηγόρος, είμαι κάπως πονηρεμένος, αναρωτιέμαι επίσης, γιατί ζητάει π.χ 260 χιλιάρικα από τον Τζέφρι και όχι ένα άλλο, πιο στρογγυλό ποσόν και υποψιάζομαι, ότι σε τόσα έχει υπολογίσει τις απώλειες, με βάση όσα έπαιρνε, επί "κουρασμένου", ήτοι πάει να τα πάρει (νομίζει δηλαδή ότι θα τα πάρει) έτσι, δια της πλαγίας οδού.
   Την ίδια στιγμή, που κάποιοι έχασαν, εν μέρει, τον υπέρογκο μισθό ή την υπέρογκη και χωρίς καμία ανταποδοτική λογική, σύνταξή τους, έχουν καταστραφεί εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, έχουν χαθεί τεράστιες περιουσίες (ολόκληρες), σε μία μέρα, κόποι και ιδρώτας μιας ζωής (ένα πρόχειρο παράδειγμα, οι μέτοχοι των τραπεζών ή οι μικροομολογιούχοι), άλλοι αυτοκτόνησαν από τα χρέη, άλλοι κάηκαν από μαγκάλια, για να ζεσταθούν λιγάκι και εκατοντάδες χιλιάδες, εξακολουθούν να ζουν, κάτω από τα όρια της (ακραίας) φτώχειας !
   Πότε θα καταλάβουν οι κρατικοδίαιτοι, ότι τα λεφτά τελείωσαν, η Ελλάς χρεοκόπησε, έχει τεράστιο δημόσιο χρέος και ότι ο Χρόνος δεν γυρίζει πίσω στις εποχές της ψεύτικης ευδαιμονίας των δανεικών ; Όπως λένε και στα χωριά "you have to let it go", πρέπει να το ξεπεράσετε κάποια στιγμή και να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα.
   Με αυτά και με αυτά, απλά συντηρείται και διαιωνίζεται ο μύθος της Ψωροκώσταινας, όπου οι τελείως αδύναμοι, δίνουν στην Πατρίδα, από το υστέρημά τους και όσοι έχουν, δεν δίνουν, ούτε από το περίσσευμά τους...

1 σχόλιο:

  1. Νομικά μιλώντας, οι ψεύτικες πολιτικές υποσχέσεις, τα γνωστά "θα", επειδή αναφέρονται στο μέλλον και όχι στο παρόν, δεν συνιστούν το αδίκημα-έγκλημα της απάτης (386 ΠΚ). Το "λεφτά υπάρχουν" μπορεί μεν να αναφέρεται στο παρόν, αλλά είναι τόσο γενικά διατυπωμένο, που και αυτό συνιστά μια απλή πολιτική απάτη...Αντίθετα, το να λες ότι είσαι κάτοχος περιουσίας 600 δις ή 3 τρις, επικαλούμενος και υποτιθέμενα έγγραφα, που υποτίθεται ότι το αποδεικνύουν, είναι ΑΠΆΤΗ, του κοινού ποινικού δικαίου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.