Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

υπόθεση Γιαννουσάκη

     Προσωπικά, δεν έχω ξανά ακούσει και δεν ξέρω αν υπάρχει, στα δικαστικά χρονικά, αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής (και μάλιστα ισόβιας κάθειρξης !), όπου ο αιτών επικαλείται, ως λόγο, φόβο για την ζωή του, εντός της φυλακής.
  Ο καταδικασμένος, πρωτόδικα, σε ισόβια κάθειρξη, Γιαννουσάκης, για τη μεταφορά 2 τόνων ηρωίνης και γενικά η υπόθεση αυτή, έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις και μάλιστα και πολιτικές, μετά την "εμπλοκή" Καμμένου, σε αυτήν.
   Ο Εισαγγελέας, πρότεινε την απόρριψη της αίτησης, με το σκεπτικό, ότι η φυλακή είναι ασφαλές μέρος, αν και ...η εμπειρία, δεν συμφωνεί μαζί του και θεωρώ, ότι το Δικαστήριο, που θα αποφασίσει, στις 10.7, πρέπει να είναι προσεκτικό, στην τελική του κρίση, διότι, αν τελικά "τον φάνε", θα είναι ντροπή για όλους μας...
   Υπάρχει ένα ενδεχόμενο, ο Γιαννουσάκης, να κινείται, εκ του πονηρού, επειδή και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, "πέθαναν" μυστηριωδώς, από ...παθολογικά αίτια, να εκμεταλλεύεται αυτό δηλαδή, αλλά ποιος μπορεί να είναι σίγουρος ;
    Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, μετά τους ισχυρισμούς του, ότι ο μακαρίτης Παύλος Ψωμιάδης, ήταν συγκρατούμενός του και μπορεί να έφαγε εκείνος, το φαγητό, που προορίζονταν, για τον ίδιο (Γιαννουσάκη), οπότε, είναι ανάγκη, να βγει γρήγορα το ιατροδικαστικό πόρισμα, για Ψωμιάδη : αν δηλητηριάστηκε, ο Γιαννουσάκης, προφανώς είναι στόχος δολοφονίας, αν όχι, ίσως είναι απλά ψεύτης.
    Ο Καμμένος, τώρα, επειδή έχει ίσως προηγούμενα, με τον Μαρινάκη και επειδή τον βλέπει να αποκτά ολοένα περισσότερα ΜΜΕ και θεωρείται φίλα προσκείμενος, στη ΝΔ, προσπαθεί να τον εμπλέξει στην υπόθεση και εμφανίζεται να πιέζει τον Γιαννουσάκη, να καταθέσει εναντίον του, για να μειωθεί και η ποινή του.
    Ωστόσο, από τις συνομιλίες του Γιαννουσάκη, με έναν ανθύπα (αν δεν κάνω λάθος) του Λιμενικού, που διέρρευσαν, ο πρώτος ΑΡΝΕΊΤΑΙ ότι ο Μαρινάκης έχει εμπλοκή στην υπόθεση και δηλώνει ότι ΔΕΝ έχει στοιχεία, εις βάρος του !
    Εξάλλου, αν είχε κάποια στοιχεία, είχε τον χρόνο, να τα εκθέσει, στις πρόσφατες, πολύωρες, καταθέσεις του, ενώπιον των δικαστικών Αρχών και μένει η απορία, γιατί δεν το έκανε.
     Σίγουρα, φαντάζομαι, ότι δεν θα περίμενε ...νομικές συμβουλές, για το πως να κινηθεί, ενόψει και του Εφετείου, από έναν ...υπαξιωματικό του Λιμενικού ή από τον Καμμένο, προφανώς έχει δικηγόρο(-ους), να συμβουλευθεί.
     Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε, ότι ηχογραφούσε τον Καμμένο και τον ανθύπα, προκειμένου να τους εκθέσει, για τις πιέσεις, που του ασκούσαν, για να καταθέσει, εις βάρος συγκεκριμένου προσώπου (του Μαρινάκη) !
     Άρα, δηλαδή λογικά : αφού ο Γιαννουσάκης, δεν έχει στοιχεία, εις βάρος του Μαρινάκη και ταυτόχρονα φοβάται, για την ζωή του, αυτό σημαίνει, ότι φοβάται κάποιους άλλους (ποιους ; γιατί δεν λέει ;), ότι έχει στοιχεία ίσως, για άλλους (ή ότι απλά μας δουλεύει)...
   

1 σχόλιο:

  1. Η μεγάλη μπόχα της υπόθεσης, αναδύεται, από το γεγονός ότι ένας "ανθύπας", ένας ...υπαξιωματικός του Λιμενικού, εμφανίζεται να μιλάει με ισοβίτη, σε υπόθεση, στην οποία άσκησε (και ασκεί ;) ανακριτικά καθήκοντα (!)και να λέει, με απίστευτο θράσος, ότι μπορεί να μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου και να μιλάει με τον Τσίπρα, σαν να είναι κολλητοί, να κανονίζει σε ποια φυλακή θα πάει ο κρατούμενος, να ελέγχει τις υπηρεσιακές μεταθέσεις του και γενικά, να εμφανίζεται σαν ανώτερος και από τους ανωτέρους του, κυρίαρχο σημάδι σήψης της μεταπολίτευσης (από την εποχή του παπανδρεϊσμού και μετά), όπου ο κάθε κρατικοδίαιτος, ένστολος ή μη, με τις κατάλληλες διασυνδέσεις-γνωριμίες (πολιτικές-κομματικές κυρίως), γίνεται "βασιλικότερος του Βασιλέως"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.