Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

έτοιμος για τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα

     Όλοι, υποθέτω, συμφωνούμε με την σημερινή επισήμανση του Τζιτζικώστα, ότι οι συνθήκες είναι (ή καλύτερα ...μοιάζουν) ιδανικές, για μια βέλτιστη λύση, στο Σκοπιανό ζήτημα.
  Ωστόσο, μόλις λίγη ώρα μετά, το κλίμα της αισιοδοξίας ανατράπηκε, από τις κοινές δηλώσεις Κοτζιά-Καμμένου, μετά την συνάντηση τους...
  Μετά από αυτό, έγινε σαφές, ότι συριζα και ανελ, θα κάνουν τα πάντα, όσες κωλοτούμπες χρειαστεί, για να παραμείνουν, με κάθε τρόπο, στην εξουσία !
   Ενώ πριν λίγες ημέρες, ο Καμμένος δήλωνε κατηγορηματικά, ότι δεν θα δεχτεί τον όρο "Μακεδονία", στην ονομασία του γειτονικού κράτους, τώρα εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός και ενώ ο Κοτζιάς είπε ότι πάμε σε ΣΎΝΘΕΤΗ ονομασία (οπότε θα περιέχεται, λογικά), εκείνος δεν έδειξε να αντιδρά ή να διαφωνεί...
   Επειδή πλέον, κανείς δε δικαιολογείται να μην ξέρει τι είναι διατεθειμένη να κάνει η χούντα της φασιστοαριστεράς, αυτό το ετερόκλητο συνοθύλευμα, που κυβερνά, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, δεν θα μου έκανε εντύπωση το εξής : το προωθούμενο όνομα, θα έχει ίσως μέσα, τη λέξη "μακεδονική" και όχι τη λέξη "Μακεδονία" και έτσι θα πει, τερματίζοντας το, ο Καμμένος, ότι είναι σύμφωνο με την θέση μας (να μην έχει "Μακεδονία", δηλαδή, το "μακεδονική", δεν θα τον πειράξει ή αν ...γράφεται στα σλαβικά, λολ)!
   Για να είμαι ειλικρινής, μου έκαναν μεγάλη εντύπωση, τα αποτελέσματα άτυπης, διαδικτυακής, δημοσκόπησης, σε συγκεκριμένο, όχι κυβερνητικό, site, όπου ο κόσμος εμφανίζεται διχασμένος, σε ποσοστά σχεδόν 50-50, για το αν θέλει να περιέχεται, ως συνθετικό, ο όρος "Μακεδονία" ή κάτι αντίστοιχο, στο όνομα, της γείτονος χώρας...
   Προσωπικά, ψήφισα βέβαια και απόλυτα ΌΧΙ και δεν ξέρω και πόσο αντιπροσωπευτικό είναι το δείγμα των ψηφοφόρων (γεωγραφικά κλπ), αλλά θεωρώ ότι είναι λάθος, να πάμε στη διαπραγμάτευση, με ...αφετηρία σύνθετη ονομασία, που θα περιέχει τη λέξη "Μακεδονία" ή "μακεδονική" κλπ !
    Η αρχική, για να μην πω και τελική, μας θέση, οφείλει να είναι, η ορθή και εθνικά υπεύθυνη : καμία αναφορά στον όρο "Μακεδονία" ή παράγωγα του, στην ονομασία.
    Όπως είπαμε εξαρχής, για πρώτη ίσως φορά, οι Σκοπιανοί, εμφανίζονται τόσο διαλλακτικοί και έτοιμοι να εγκαταλείψουν ανιστόρητες και παράλογες θέσεις, αν και άλλοι, πιο αδιάλλακτοι, όχι αυτοί Ηγέτες, είχαν ομολογήσει στο παρελθόν, ότι ...είναι Σλάβοι και όχι "Μακεδόνες" !
    Αυτό βέβαια, δεν το κάνουν, απαραίτητα, επειδή διάβασαν Ιστορία ή επειδή τους φώτισε το Άγιο Πνεύμα, να δουν την Αλήθεια : το κάνουν, επειδή θέλουν να βγουν από την απομόνωση και να μπουν στο ΝΑΤΟ και ίσως αργότερα και στην Ε.Ε.
    Σκεπτόμενοι έξυπνα, σου λέει, ότι αξίζει να θυσιάσουμε το διεθνές όνομα μας, προκειμένου να αποφύγουμε το βέτο της Ελλάδας και να καρπωθούμε τα οφέλη, από την συμμετοχή μας, σε διακρατικές συμμαχίες.
     Αυτό ακριβώς, οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε εμείς και να τους πιέσουμε να δεχθούν όνομα, που δεν θα έχει ΚΑΜΊΑ αναφορά, στον όρο "Μακεδονία" ή τα παράγωγα του !
    Άλλωστε, μεταξύ τους, θα μπορούν ανενόχλητοι, να συνεχίσουν να πιστεύουν ότι είναι "Μακεδόνες" ή απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ό,τι άλλα παραμύθια θέλουν...
     Εν ανάγκη, να τους υποσχεθούμε και άλλα (οικονομικά) ανταλλάγματα, πέραν της συμμετοχής τους, στο ΝΑΤΟ, δηλαδή την άρση του βέτο, προκειμένου να εγκαταλείψουν τις παράλογες και ανιστόρητες θέσεις τους : αν είναι έξυπνοι, θα θυσιάσουν το όνομα, για κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο, εμείς δεν υπάρχει λόγος, να βγάλουμε, μόνοι μας, τα μάτια μας, εκείνοι καίγονται, για λύση, όχι εμείς !


2 σχόλια:

  1. Αν ο Καμμένος ξεπουλήσει και το όνομα της Μακεδονίας μας, θεωρώ εύλογα, ότι παύει να υπάρχει και κόμμα "ΑΝΕΛ", είναι σχεδόν βέβαιο, ότι στις επόμενες εκλογές, θα κατέβει στα ψηφοδέλτια του συριζα...Αυτός θα βρει τρόπο, δηλαδή, το θέμα είναι τι θα κάνουν τα καημένα τα στελέχη και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ, που τον εμπιστεύτηκαν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμβαίνει ενίοτε, όσα γράφω, να αναπαράγονται, από βουλευτές και κομματικά στελέχη, κυρίως της ΝΔ, αλλά όχι μόνον ! Αυτό μπορεί να είναι και τυχαίο, μπορεί και όχι, άλλωστε η κυβέρνηση έχει παραδεχτεί δημόσια, ότι παρακολουθεί blogs κλπ...Απλά, θέλω ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΊΣΩ ότι δεν έχω καμία κομματική ή άλλη σχέση ή εξάρτηση, απλά γράφω την άποψη μου, ως πολίτης αυτής της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.