Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

επιστήμονες δολοφόνοι ;

   Το τελευταίο διάστημα, απασχόλησαν και απασχολούν την κοινή γνώμη, δύο υποθέσεις ανθρωποκτονιών, στην ευρύτερη περιοχή της Θεσ/νικης, με δράστες δύο "μορφωμένους" ανθρώπους και παράλληλα Δ.Υ.
 Η πρώτη περίπτωση, του λέκτορα, που κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της συζύγου και της πεθεράς του, δικάστηκε ήδη και ο κατηγορούμενος, καταδικάστηκε σε δις ισόβια...
 Ο ίδιος αρνήθηκε τα πάντα, μίλησε για καταδίκη, χωρίς κανένα στοιχείο κλπ, αλλά δεν έπεισε και ίσως ορθά.
 Τα θύματα, είχαν αργό και βασανιστικό θάνατο, όπως γράφτηκε, με σταδιακή δηλητηρίαση, από τον κατηγορούμενο, με ουσία που διοχέτευε, στο νερό, που έπιναν !
 Ο ισχυρισμός, ότι δηλητηριάστηκαν από το δίκτυο ύδρευσης, φαντάζομαι δεν πείθει κανέναν, διότι έτσι, τα θύματα, θα ήταν πολύ περισσότερα και όχι μόνον τα δύο συγκεκριμένα...
 Από εκεί και μετά, εδώ υπάρχει και κίνητρο, διότι, όπως γράφτηκε, διατηρούσε παράνομη-εξωσυζυγική σχέση και ίσως θεωρούσε γυναίκα και πεθερά, ως "εμπόδια", στο να χαρεί τον έρωτα του, με την νεαρή Ρωσίδα (φοιτήτρια του ;).
  ΑΝ επομένως, επικυρωθεί η καταδίκη και από το Εφετείο, θα μιλάμε πραγματικά, για ένα ΣΑΤΑΝΙΚΌ σχέδιο δολοφονίας, από έναν επιστήμονα και ...παιδαγωγό-εκπαιδευτικό !
  Η δεύτερη περίπτωση, που δικάζεται αυτές τις ημέρες, είναι σίγουρα ΠΟΛΎ πιο περίπλοκη, διαφορετική και σκοτεινή και χρειάζεται μεγάλη προσοχή : μιλάω για τον γιατρό-χειρούργο, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία αλλοδαπής μεσίτριας.
    Από την αρχή, όταν συνελήφθη ο γιατρός και απολογήθηκε, είχα στηλιτεύσει την άθλια υπερασπιστική του γραμμή, να αρνείται τα πάντα και να πουλάει τρέλα, ενώ τα στοιχεία εναντίον του, ήταν συντριπτικά !
   Από τότε, είχα μιλήσει για πιθανό ιατρικό λάθος και όλα τα στοιχεία συνηγορούν, προς αυτή την κατεύθυνση, ακόμα και οι καταθέσεις, που -για τους δημοσιογράφους- συνιστούν "καταπέλτες" εις βάρος του.
    Βέβαια, το λάθος δεν είναι ένα, αλλά ΠΟΛΛΆ και εγκληματικά : πρώτον, δεν χορηγείς, όπως λέχθηκε, νάρκωση, εσύ, ως γιατρός, αλλά ο/η αναισθησιολόγος, δεύτερον, όταν του "έμεινε" στα χέρια, νόμιζε ότι πέθανε, αλλά ζούσε ακόμα και μπορούσε να σωθεί (μέχρι και όταν την πέταξε στο δάσος, νομίζω, ελέχθη πως ήταν ζωντανή !) και τρίτον, η συμπεριφορά μετά την πράξη, ήταν απαράδεκτη και ύποπτη (αυτό έπαιξε ίσως και το μεγαλύτερο ρόλο, στο να είναι σήμερα στην φυλακή).
   Παρά τα όσα ισχυρίζονται οι συγγενείς του θύματος, για πρόθεση ανθρωποκτονίας, ειλικρινά, δεν πιστεύω ΠΏΣ θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο δεκτό, από το Δικαστήριο, εφόσον ΛΕΊΠΕΙ το κίνητρο, ΔΕΝ είχε κανένα λόγο, να την σκοτώσει (εκτός αν συνέβη κάτι, μια έντονη προστριβή, στο χειρουργείο, που δεν μπορεί και να αποδειχθεί) !
  Σίγουρα, όπως ελέγχθη, δεν είναι μόνον ότι μετέτρεψε το δημόσιο Νοσοκομείο, σε ...ιδιωτικό ιατρείο, προσπάθησε να κάνει επέμβαση, με νάρκωση, χωρίς υποστήριξη αναισθησιολόγου, αλλά και μετά, το γεγονός ότι δεν ζήτησε βοήθεια, αλλά πέταξε κυριολεκτικά το ζωντανό (;) ακόμα σώμα, σε χαράδρα, συνιστούν και άλλα αδικήματα, δια παραλείψεως πλέον τελούμενα ή και αυτοτελή εγκλήματα, όπως η έκθεση (306 ΠΚ).
    Συνεπώς, για μένα, αν αποδεικνύεται ότι, κατά τη μεταφορά της γυναίκας, εκτός Νοσοκομείου, αυτή ήταν ήδη νεκρή, θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας (πλημμέλημα), αν όμως ζούσε, θα πρέπει να καταδικαστεί για κακουργηματική έκθεση (με πλαίσιο ποινής 6-20 έτη) !
     Η ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έστω και με ενδεχόμενο δόλο, είναι κάτι εντελώς συγκεκριμένο, που δεν μπορεί, θεωρώ, να γίνει δεκτό σε αυτή την περίπτωση, εφόσον ελλείπει το κίνητρο και μιλάμε για μια αποτυχημένη απόπειρα χειρουργικής επέμβασης (έστω και υπό άθλιες και αντικανονικές-αντιδεοντολογικές συνθήκες), εννοώ, ότι δεν ξέρω ΠΏΣ μπορεί να στοιχειοθετηθεί ότι ο κατηγορούμενος ΉΘΕΛΕ και επιδίωκε το θάνατο της ασθενούς...
    Το μόνο σίγουρο, είναι πως αυτός ο "γιατρός" δεν πρέπει να ξανά περάσει, ούτε ...έξω από Νοσοκομείο, πρέπει να του αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως του ιατρικού επαγγέλματος !
    Εδώ αναδεικνύονται και οι γνωστές παθογένειες του συστήματος της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς, αν δεν απατώμαι, τόσο αυτός, όσο και ο προηγούμενος, θα συνεχίσουν να πληρώνονται, από τον φορολογούμενο (ολικά ή εν μέρει), μέχρι να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις (ή και ακόμα περισσότερο...μέχρι να βρεθούν και να συνεδριάσουν τα πειθαρχικά συμβούλια).



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.