Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

και όμως, ο Αμβρόσιος έχει δίκιο

    Είναι φοβερό αυτό που γίνεται στην ψωροκώσταινα, να λέει κάποιος την άποψη του, όντας μάλιστα πιο ειδικός πάνω στο θέμα και να πέφτουν όλοι επάνω του, να τον φάνε, επειδή η άποψη αυτή ...δεν τους βολεύει !
  Πιο λυπηρό είναι όμως, να δέχεται ο Αμβρόσιος, επιθέσεις, από συναδέλφους του, από γατάκια-διακόνους, που χαζεύουν στα αντισόσιαλ μέχρι Ιεράρχες, που ντροπιάζουν το ράσο τους, ...γλύφοντας την κοσμική-πολιτική εξουσία.
  Το "επιχείρημα" μάλιστα των πολέμιων του, είναι πως έχει άδικο, επειδή όλοι τον έκραξαν και δεν βγήκε κανείς να τον υπερασπιστεί (αν και θέλω να πιστεύω πως δεν είμαι ο μόνος)...
  Επειδή "στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό", θα έχει πλάκα, όταν όλοι αυτοί οι παππάδες, μετά θάνατον, θα βλέπουν τον Αμβρόσιο, πιο ψηλά και πιο κοντά, στον Χριστό, από ό,τι εκείνοι και θα απορούν !
 Τι είπε λοιπόν, ο άξιος Μητροπολίτης αυτός και έπεσαν όλοι επάνω του, να τον κατασπαράξουν ; Ότι ο Θεός τιμώρησε τους άθεους αριστερούς, που μας κυβερνούν, για όσα κάνουν και όσα ...προτίθενται -ίσως- να κάνουν, ΠΟΥ είναι το περίεργο ή το λάθος σε αυτό ;
  Ναι, ο Θεός είναι Αγάπη, λένε οι Γραφές και οι άλλοι Ιεράρχες, όμως οι Γράφες λένε ...και άλλα πολλά, ενώ οι ίδιοι αυτοί Ιεράρχες, δέχονται ότι ο θάνατος και η ασθένεια, είναι συνέπειες της αμαρτίας (πρώτη μεγάλη αντίφαση).
  Στην Αγία Γραφή, δεν αναφέρεται ο αφανισμός από προσώπου Γης των πόλεων Σόδομα και Γομμόρα ή κάνω λάθος ; Γιατί έγινε αυτό, πριν χιλιάδες χρόνια ; Ο ίδιος Θεός, τότε, τιμώρησε εκείνους, με τόσο σκληρό και μαζικό, μάλιστα, τρόπο, άρα γιατί ...φοβόμαστε να παραδεχτούμε ότι ο Θεός, ΝΑΙ, τιμωρεί ;
   Επειδή ακριβώς δε μας συμφέρει, δε μας βολεύει και σίγουρα όλοι θα προτιμούσαμε έναν Θεό, που μένει αδιάφορος, μπροστά στα ανθρώπινα εγκλήματα, στις αμαρτίες και τις προσβολές, προς το Πρόσωπο Του και δεν τιμωρεί (ή ακόμα και ...μας επιβραβεύει).
  Τότε όμως, ο Θεός δεν θα ήταν Δίκαιος, όπως είναι, αν αντιμετώπιζε τον δίκαιο και σωστό άνθρωπο, όπως ακριβώς τον άδικο και αμαρτωλό...
   Ο Θεός αγαπάει, όποιον αγαπάει και Εκείνον, που σημαίνει όπως Αυτός μας είπε, όποιον ακούει το Λόγο Του, υπακούει στο Θέλημα Του και κυρίως όποιον κάνει πράξη το Ευαγγέλιο και δε μένει στα λόγια (θέλει ΈΡΓΑ και όχι λόγια).
   Τι σόι Θεός, θα ήταν, αν αντιμετώπιζε τον δίκαιο Άνθρωπο εξίσου με έναν μοιχό, πόρνο, κλέφτη, φονιά, βλάσφημο κλπ ; Η χαρά του αμαρτωλού (λολ) ! Η χαρά όσων βγήκαν να κράξουν τον Αμβρόσιο...
   Ας μην αυταπατώνται περισσότερο, οι άθεοι αριστεροί, κίναιδοι και μη, που θέλουν ...να σκοτώσουν τον Αμβρόσιο : Ο Θεός, ναι, τιμωρεί, έχει αποδειχτεί επανειλημμένα στην διάρκεια της Ιστορίας και τιμωρεί με την έννοια του παραδειγματισμού και του συνετισμού, όταν ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι !
  Πολλοί από αυτούς, που έκραξαν τον Αμβρόσιο, φαντάζομαι έχουν παιδιά, που τα ...τιμωρούν, όταν κάνουν αταξίες-ζημιές ή δεν τους κάνουν τα χατήρια, που ζητάνε, τι σημαίνει αυτό ; ότι δεν τα αγαπούν ;
  Εκτός από τον ίδιο το Θεό, βέβαια τιμωρούν, ενίοτε και οι Άγιοι, τους βλάσφημους κλπ, όσοι θέλετε μπορείτε να γκουγκλάρετε και να διαβάσετε για το Θαύμα του Αγίου Νικολάου (Του Οποίου το Όνομα έχω την τιμή να φέρω), στην πόλη Σαμάρα της Ρωσίας, το έτος 1956...
  Θα μπορούσα να πω πολλά, ακόμα και για τα θύματα της φωτιάς, λόγια που είναι σκληρά, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει η αντοχή και η διάθεση να ακουστούν, με νηφαλιότητα και φοβάμαι να μην σκανδαλίσω, από την άλλη, αν δε μιλάς, ίσως ...διαπράττεις αμαρτία ο ίδιος, γιατί μιλώντας θα μπορούσαν να είχαν σωθεί άλλες ψυχές !
  Είναι αστείο (και τραγικό) πάντως να βγαίνουν άθεοι και άσχετοι με την Εκκλησία και να ...κρίνουν ή να χαρακτηρίζουν τον Αμβρόσιο και τον κάθε Αμβρόσιο και να προσπαθούν να βγουν από πάνω, ως ...πιο σωστοί Χριστιανοί και πιο ηθικοί, από εκείνον.
   Αυτό, που μετράει, στο τέλος, είναι, να παραδειγματίζεται και να συνετίζεται ο άνθρωπος, από τα "καμπανάκια" που χτυπάει ο Θεός, μέσα από αυτές τις ..."τραγωδίες", να συνειδητοποιεί ότι δεν είναι στραβός ο γυαλός, αλλά το άλλο συμβαίνει, γιατί αν δεν αλλάζει ρότα, θα συμβαίνουν τα ίδια και πολύ χειρότερα, φοβάμαι.
  Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι στην αριστερή, χρεοκοπημένη, Βενεζουέλα των Βαλκανίων, υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα, από τα οικονομικά : η απομάκρυνση από τον Θεό και τις παραδοσιακές Αξίες, η ηθική και πνευματική σήψη και κατάπτωση και αν δεν υπάρξει Μετάνοια (μεταβολή του νου, δηλαδή) και Επιστροφή, θα ...έλκουμε διαρκώς την Οργή του Θεού, εντελώς Δίκαια και ...αναμενόμενα, χωρίς να φταίει για αυτό, κανένας Αμβρόσιος !
   Για να δεις τον Θεό, λένε οι Γραφές και για να κατανοήσεις το θέλημα Του (όσο είναι αυτό δυνατόν, βέβαια), πρέπει να έχεις ΚΑΘΑΡΉ ΚΑΡΔΙΆ, αυτό που δεν έχουν δηλαδή, όσοι έπεσαν πάνω στον Αμβρόσιο και μας κάνουν κήρυγμα Θεολογίας...
   Όσο καθαρίζεις την καρδιά σου, από βιοτικές μέριμνες και αμαρτίες και έρχεσαι πιο κοντά στην Αλήθεια και αρχίζεις και βλέπεις, λες και πριν ήσουν τυφλός, σου αποκαλύπτονται πράγματα, ανατριχιαστικά μεν, τα οποία ωστόσο ήταν εξαρχής εκεί, δε.
   Έτσι π.χ μόλις χθες συνειδητοποίησα, κάποιους συμβολισμούς, για τις δύο πρόσφατες "τραγωδίες" : το νερό, που έπνιξε τη Μάνδρα, κατέβηκε από το όρος "Πατέρας" (δηλαδή Θεός), η φωτιά έκαψε τον οικισμό "Μάτι" (όπως έλεγαν και οι Αρχαίοι : "έστιν Δίκης οφθαλμός, ος τα πανθ' ορά"), ενώ και η ίδια η λέξη "μάνδρα" παραπέμπει στο μαντρί (του Θεού), από το οποίο, όποιο πρόβατο (άνθρωπος) φεύγει, το τρώει ο Λύκος (Σατανάς) !
  Το μόνο σίγουρο είναι, πως τα άθεα αριστερά γατάκια του συριζα, μπορεί να ξεγελάνε κάποια χάπατα, με χουντικού τύπου ενέργειες (προπαγάνδα και τακτικές, ίδιες και απαράλλαχτες, με εκείνες της Χούντας των συνταγματαρχών), αλλά δεν μπορούν να ξεγελάσουν ...τον Θεό, ούτε να αποφύγουν την οργή Του, οπότε η πιο σωστή κίνηση, που θα μπορούσαν να κάνουν, για το δικό τους κυρίως καλό και μετά της πατρίδας, είναι να φύγουν μόνοι τους, προτού το πράγμα χοντρύνει πολύ.

1 σχόλιο:

  1. Η έννοια "Θεία Δίκη" είναι γνωστή και ...αναγνωρισμένη, από αρχαιοτάτων χρόνων, πολύ πριν εμφανιστεί ο Χριστός, επομένως δεν καταλαβαίνω την αντίδραση των νεοελληναράδων, που δήθεν ξεχνούν την ιστορική τους παράδοση ! Βέβαια, δεν την ξεχνούν, απλά, όπως είπα, προσπαθούν να φέρουν εκείνοι τον Θεό στα μέτρα, που τους βολεύει (λολ), να ...πλάσουν εκείνοι τον Πλάστη, όπως θα τους συνέφερε. Η "Θεία Δίκη" αναγνωρίζεται φυσικά και από άλλους, σχεδόν όλους, τους λαούς της Γης, είναι δε χαρακτηριστικό το σκηνικό, που βλέπουμε, σε αντίστοιχες καταστάσεις, σε μουσουλμανικές χώρες, με όσους μένουν ζωντανοί, να ουρλιάζουν "ο Θεός είναι Μεγάλος", δε λένε ούτε ότι ο Θεός είναι τιμωρός, ούτε άδικος, ούτε κακός, όπως τα χάπατα που έπεσαν να φάνε τον Αμβρόσιο...Επειδή αναφέρθηκα στο κείμενο και σε μεμονωμένες τιμωρίες από Αγίους, δεν θυμάμαι αν έχω πει, το πως "μου τράβηξε το αυτάκι" ο Άγιος Πορφύριος : ήταν τέλη Νοεμβρίου 2014 και είχα πάει με τη μητέρα μου, να μαζέψουμε κάτι ελίτσες που έχει, στην Εύβοια. Κυριακή πρωί, ο καλός Θεός έβρεξε, για να μην χάσω τη Θ.Λειτουργία, εκεί όμως, πριν το "δι' ευχών", όπου ο Ιερέας μνημονεύει ονόματα Αγίων, μνημόνευσε κατά την Απόλυση και το όνομα του Αγίου Πορφυρίου, η Αγιοκατάταξη του οποίου είχε γίνει πολύ πρόσφατα ! Τότε λοιπόν, έκανα, σχεδόν ασυνείδητα, μια διαβολική σκέψη "ποιος Άγιος Πορφύριος ; Σιγά τον Άγιο !"...Δύο μέρες μετά, κατά την επιστροφή στην Αθήνα, λίγο μετά το Αλιβέρι, ο κινητήρας άρχισε να κάνει κάτι περίεργα "κρατήματα", ώσπου έσβησε λίγο παρακάτω και το αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκε ! Μέχρι εδώ, θα μπορούσε να είναι και τυχαίο, αλλά έχει σημασία το ΠΟΎ έμεινε : λίγα μέτρα, από την ταμπέλα, που δείχνει δεξιά το χωριό "Άγιος Ιωάννης", το χωριό δηλαδή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Άγιος Πορφύριος...Η μικρή αυτή τιμωρία (περιμέναμε μέσα στο κρύο καμιά ώρα να έρθει η οδική βοήθεια από Χαλκίδα) με ώθησε να διαβάσω περισσότερα πράγματα για τον Βίο και τα Θαύματα του Αγίου Πορφυρίου, να Τον γνωρίσω καλύτερα και να καταλάβω πόσο Μεγάλος Άγιος είναι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.