Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

μπρος γκρεμός (κούλης) και πίσω φωτιά (τσίπρας)

   Σε καταστάσεις, όπως η πρόσφατη, πολύνεκρη, πυρκαγιά, συνειδητοποιείς τι σημαίνει να ζεις στην χρεοκοπημένη Βενεζουέλα των Βαλκανίων, όπου δεν υφίσταται καν Κράτος και ΠΌΣΟ (τραγικά) αστεία είναι, τα περί "εξόδου από τα Μνημόνια" και "επιστροφής στην κανονικότητα"...
 Όλα εδώ είναι σχετικά : πρώτον, ο χρόνος, από το 2007 έως το 2018 είναι 11 χρόνια, αλλά μοιάζει σαν να μην πέρασε ούτε μέρα, ο κρατικός μηχανισμός ήταν και παραμένει εξίσου ανίκανος να προστατεύσει ζωές και περιουσίες και τότε και τώρα.
 Δεύτερον, η διαχείριση, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την "τραγωδία", δείχνει ότι ένας (ακρο)δεξιός πρωθυπουργός (καραμανλής), μπορεί να μοιάζει, σαν δύο σταγόνες νερό, με ένα (ακρο)αριστερό (τσίπρα), να είναι εξίσου άχρηστοι και ανίκανοι και οι κομματικές ταμπέλες, να μην έχουν καμία σημασία...
 Βέβαια, αυτό είναι αναμενόμενο, αφού και οι δύο είναι ανεπάγγελτοι και μια ζωή κρατικοδίαιτοι και επέλεγαν τους ανθρώπους σε θέσεις ευθύνης, ανάλογα με το πόσες κομματικές αφίσες έχουν κολλήσει, αν είναι φίλοι από παλιά, αν έχουν κάποιο τίτλο (π.χ "καθηγητής") και άσχετα αν είναι εντελώς άχρηστοι και ανίκανοι (βλέπε και Δούρου).
  Το 2007 με το 2018 μοιάζουν στο ότι, η "τραγωδία" επήλθε σε μια περίοδο γενικευμένης "σαπίλας" και παρακμής, σε όλα τα επίπεδα και ιδίως στο ηθικό, κατάντια που μπορείς να την "οσμιστείς" και να την δεις παντού, γύρω σου !
  Εκεί που διαφέρουν, είναι, ότι πλέον το σπάταλο, διεφθαρμένο, άχρηστο και τεράστιο Κράτος-Δημόσιο, μας κοστίζει πια πολύ πιο ακριβά, ότι πληρώνουμε δηλαδή πολύ περισσότερους φόρους το 2018, από ότι το 2007.
  Η πλάκα είναι πως οι "σκληροπυρηνικοί" συριζαίοι, παραμένουν απτόητοι, συνεχίζουν να στηρίζουν τα ναυάγια της φασιστοαριστεράς, με βασικό, αν όχι μοναδικό, επιχείρημα ότι "αν φύγουν αυτοί, θα ξαναέρθουν οι άλλοι, οι προηγούμενοι, οι ...κακοί" !
  Στην αρχή, τους ψήφισαν, για "να τους δοκιμάσουν και αυτούς", μετά και ενώ είχαν κλείσει τις τράπεζες και τους ανάγκαζαν να περιμένουν πάνω από μισή ώρα, στην ουρά, για να πάρουν 40 ευρώ, από το ΑΤΜ, τους ξαναψήφισαν και τώρα, μετά την εκατόμβη των νεκρών, δηλώνουν έτοιμοι να τους ξανά ψηφίσουν...
  Πιστεύουν στο "αφήγημα" της κυβέρνησης, ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, ότι σε 3 χρόνια, δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε όλα (λες και έφτιαξαν κάτι, χαχα), αλλά και στην Θεία Δίκη, αν και ...άθεοι αριστεροί, ρίχνουν ευθύνες στα θύματα, που έχτισαν αυθαίρετα, που τράβαγαν βίντεο, αντί να φύγουν, που έμειναν προσκολλημένοι στα υλικά αγαθά, που δεν είχαν ...εκπαιδευτεί (αυλωνίτου) ή πίστευαν πως είναι άτρωτοι κ.ο.κ.
  Το μόνο, για το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται η χούντα της φασιστοαριστεράς, που θα ...έσκιζε τα Μνημόνια, είναι ότι υπήρξαν οι καλύτεροι φίλοι των μνημονίων και των δανειστών και υπέγραφαν όλα όσα τους ζητούσαν.
  Τώρα ετοιμάζονται να πανηγυρίσουν το τέλος των Μνημονίων, το οποίο όμως θα είχε έρθει πολύ νωρίτερα και πολύ πιο "καθαρά", σύμφωνα με παραδοχές των ίδιων των δανειστών, αν ο συριζα δεν έριχνε την κυβέρνηση Σαμαρά και δεν μεσολαβούσε "το εξάμηνο των τρελών", με προεξάρχοντα τον μπαρουφάκη !
   Τρία χρόνια είναι υπεραρκετά, για να δείξεις αν είσαι καλύτερος από τους προηγούμενους και ο συριζα απέτυχε να το κάνει, οπότε αν δεχτούμε ότι και ο κούλης είναι κακός, ψεύτης και άχρηστος, το μεγαλύτερο κακό, που θα κάνει ο συριζα, είναι αυτό : ότι θα στείλει τον κόσμο (δηλαδή τα χάπατα, που ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις), να τον ψηφίσει...
   Ο μέσος ψηφοφόρος, νιώθει όπως οι 26 στο μοιραίο (και μάλλον αυθαίρετο) οικόπεδο, έχει μπροστά τον γκρεμό (κούλη) και πίσω την πύρινη λαίλαπα (τσίπρα), αισθάνεται απελπισία, ξεχνάει, στον πανικό του, ότι υπάρχει και άλλη διέξοδος (άλλα κόμματα), όπως υπήρχε και εκεί, μικρή μεν, αλλά υπήρχε !
  Το μόνο σίγουρο είναι πως, με αυτή την απλή εναλλαγή διαχειριστών της εξουσίας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, οι παθογένειες και το Κακό, απλά θα διαιωνίζονται, διότι αυτό, που χρειάζεται η Βενεζουέλα των Βαλκανίων, είναι ΓΚΡΈΜΙΣΜΑ συθέμελα και χτίσιμο, από την Αρχή, από το μηδέν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.