Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

σύγχρονες μορφές δικτατορίας

    Αρχικά ήθελα να γράψω ως τίτλο "η μεγαλύτερη Χούντα, που έχει περάσει" (για τον συριζα, προφανώς), αλλά σκέφθηκα ότι αυτό, θα ήταν ίσως υπερβολικό και όχι απόλυτα ακριβές !
 Με την έννοια, ότι ο συριζα προέκυψε από (ανόθευτες) εκλογές και κυρίως ότι δεν περιορίζει, όπως οι κλασικές χούντες, τα ατομικά δικαιώματα και τις προσωπικές ελευθερίες...
 Δόξα το Θεό, μπορούμε ακόμα να πηγαίνουμε όπου θέλουμε, όταν θέλουμε, να συγκεντρωνόμαστε πάνω από 3 (λολ), σε σπίτια και όχι μόνον και γενικά οι, βασικές τουλάχιστον, ελευθερίες, δεν έχουν πειραχθεί.
 Απλά, υπάρχει το μόνιμο, από τις προηγούμενες αριστερές κυβερνήσεις, από το 1981 έως σήμερα, θέμα-πρόβλημα, του διαχωρισμού των πολιτών σε α' (κρατικοδίαιτοι) και β' (όλοι εμείς οι υπόλοιποι) κατηγορίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται : ότι δηλαδή είμαστε στην ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ θέση της Ε.Ε στο ζήτημα ..."κοινωνική Δικαιοσύνη" !
  Η χούντα ή χουντάρα, πιο σωστά, για να δανειστώ τον όρο του Τράγκα, του συριζα δεν είναι η κλασική χούντα των Συνταγματαρχών και λοιπών στρατιωτικών, είναι χούντα επικοινωνιακή, χούντα προπαγάνδας...
  Μοναδικός σκοπός τους, είναι να παραμείνουν στην εξουσία, με επικοινωνιακά τεχνάσματα και προπαγάνδα, που θα έκανε ακόμα και τον Γκαίμπελς, να αισθάνεται "γατάκι" !
 Αυτό φάνηκε σε όλο του ...το μεγαλείο (δηλαδή κατάντια), στην πρόσφατη πολύνεκρη πυρκαγιά, στο Μάτι : στην περιβόητη σύσκεψη, όπου όλα "έβαιναν καλώς" και ενώ γνώριζαν για την εκατόμβη των νεκρών και μετά, όταν ο Τσίπρας, ως άλλος Κιμ Γιονγκ Ουν, επισκέφθηκε τα καμμένα, αξημέρωτα, για να μην υπάρχει κανείς και έχοντας μαζί, ΔΙΚΉ του κάμερα, ούτε καν κάμερα της επίσημης κρατικής προπαγάνδας (βλέπε ερτ).
 Η επικοινωνιακή χούντα του συριζα, είναι πραγματικά αδίστακτη, αν μπορούσαν (δυστυχώς για αυτούς, δε γινόταν), θα απέκρυπταν ακόμα και τους νεκρούς ή τον ακριβή αριθμό τους (για αυτό, εξακολουθούν να υπάρχουν σε κάποιους αμφιβολίες) !
 Οι τρισκατάρατοι επικοινωνιολόγοι, έχουν μπει στην πολιτική ζωή της χώρας, εδώ και δεκαετίες βέβαια, κυρίως από το 1996 και μετά, όταν μας παρουσίασαν το προϊόν "Σημίτης" ως εκσυγχρονιστή...
  Η πλάκα δε, είναι, πως στον τομέα αυτόν, έως το 2015, ήταν "μανούλες" οι της ΝΔ, που δεν κάνουν ούτε βήμα, χωρίς τους επικοινωνιολόγους τους, αυτοί τους λένε, πως θα μιλήσουν, πως θα κουνήσουν τα χέρια κλπ, σαν ΚΑΝΟΝΙΚΈΣ μαριονέτες δηλαδή !
 Ο συριζα, ωστόσο, το έχει τερματίσει, από την άποψη της επικοινωνιακής δικτατορίας και της προπαγάνδας : δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω ή να μείνει αναπάντητο, προκειμένου να μην χαλάσει το καλό (;) προφίλ τους.
 Το βασικό τους επιχείρημα, είναι γνωστό και απλό : για όλα φταίνε οι κακοί προηγούμενοι, όσοι κυβερνούσαν πριν από εμάς, εμείς θα τα φτιάξουμε όλα, είμαστε καλύτεροι κ.ο.κ.
  Αυτό ενέχει μια γερή δόση Αλήθειας, ωστόσο υπάρχει πάντα και το "αλλά" : σε τι είστε καλύτεροι και πως και που φαίνεται αυτό, στα ήδη 3 χρόνια, που κυβερνάτε, γιατί δεν το βλέπουμε ; 
  Δηλαδή, καλή η επικοινωνιακή διαχείριση και προπαγάνδα, αλλά αυτό που μετράει είναι η ΟΥΣΊΑ, το τι κάνεις, παραμένοντας στην εξουσία, μέσω αυτής, ειδάλλως η κατοχή της εξουσίας γίνεται αυτοσκοπός και δεν εξυπηρετεί κανέναν...
   Σε παλιότερες αναρτήσεις μου, είχα ίσως εκφραστεί ευνοϊκά, προς περισσότερο απολυταρχικές μορφές διακυβέρνησης και όσα γράφω σήμερα, δεν αποτελούν κάποια αντίφαση, απλά το έγραφα με την έννοια ότι ενίοτε "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", αν η "χούντα" (χωρίς σοβαρό περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών) κάνει καλό σε μια χώρα, είναι ευπρόσδεκτη και σίγουρα προτιμότερη, από μια ασύδοτη "δημοκρατία", που την καταστρέφει !
   Οι χούντες της Β.Κορέας και της Βενεζουέλας π.χ δεν μπορεί να είναι παράδειγμα προς μίμηση, αφού οι λαοί τους πεινούν... 
   Έτσι και το να προσπαθεί ο συριζα, να γαντζωθεί στην εξουσία, με ΑΚΡΑΊΑ χουντικές πρακτικές προπαγάνδας και επηρεασμού της κοινής γνώμης, υπέρ του, δεν έχει κανένα νόημα, εφόσον δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες στην χώρα, εφόσον δεν βλέπουμε να κάνει κάτι καλό ή έστω καλύτερο, από τους κακούς προηγούμενους, εδώ και 3 χρόνια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.