Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

ποιους εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ;

   Η απορία αυτή, μου γεννήθηκε αυθόρμητα, τον περασμένο Αύγουστο, όταν διάβασα την ...είδηση, ότι ο ΠτΔ πήρε τηλέφωνο την χήρα του πιλότου Νίκου Βασιλείου, που έπεσε και σκοτώθηκε με T2, κοντά στο χωριό Κολλίνες Αρκαδίας, για να συλλυπηθεί.
 Αναρωτιέμαι, δηλαδή, αν σε αυτές τις περιπτώσεις, ενεργεί ως ...Παυλόπουλος ή ως ΠτΔ, θέλοντας, δίχως να μας ρωτήσει, να εκφράσει όλους (;) τους Έλληνες.
 Για να προλάβω τυχόν παρεξηγήσεις, δεν εννοώ φυσικά, ότι κακώς έκανε ή ότι δεν συμμετέχουμε όλοι στο πένθος της οικογένειας, άλλες είναι οι ενστάσεις μου...
 Κάθε τόσο, συμβαίνουν θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα και μάλιστα τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, αλλά ποτέ άλλοτε, δεν πήρε κάποιον τηλέφωνο, για να συλλυπηθεί.
 Ακόμα δηλαδή και αν, ως κρατικοδίαιτος, θεωρεί ότι είναι Πρόεδρος μόνον των κρατικοδίαιτων, γιατί π.χ δεν πήρε τους συγγενείς μέλους πληρώματος σκουπιδιάρας, για να εκφράσει την "οδύνη" του, για την απώλεια ; Όπως το βλέπω, εν καιρώ ειρήνης, η ζωή ενός σκουπιδιάρη, ίσως έχει και μεγαλύτερη αξία, από την ζωή ενός πιλότου της Π.Α...
  Στο ισχύον Σύνταγμα, ο ΠτΔ χαρακτηρίζεται ως "ρυθμιστής του πολιτεύματος", το τι σημαίνει αυτός ο "βαρύγδουπος" τίτλος, θα μπορούσε ίσως να μας το εξηγήσει ένας συνταγματολόγος, αλλά τι σημασία θα είχε ; Η ΟΥΣΊΑ είναι ότι ο ΠτΔ δεν έχει καμία, ουσιαστική, αρμοδιότητα, ο ρόλος του είναι διακοσμητικός.
 Απλά τον καλούν σε διάφορες εκδηλώσεις, για να καταθέσει στεφάνια ή να κόψει κορδέλες και να "βγάλει λόγο", τουτέστιν, να πει, εν είδει "έκθεσης ιδεών", μερικές γενικόλογες παπαριές, περί δικαιοσύνης, ισότητας, ελευθερίας και δικαιωμάτων, όταν, στην πραγματικότητα, συμβαίνουν τα ακριβώς αντίθετα και συμμετέχει και ο ίδιος, στη διαιώνιση της αδικίας, της ανισότητας, της καταπάτησης ελευθεριών και δικαιωμάτων !
 Ένα άλλο άρθρο του Συντάγματος, βέβαια, τον χρίζει και "αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων" και θα μπορούσε ίσως να το χρησιμοποιήσει, ως δικαιολογία, για το τηλεφώνημα στην χήρα του πιλότου, αλλά και πάλι, νομίζω, πως είναι υπερβολή, θα αρκούσε ένα τηλεφώνημα, από τον φυσικό Διοικητή του.
  Ως από πάντα κρατικοδίαιτος και προερχόμενος από τα ειδικά μισθολόγια, είναι Πρόεδρος μόνον των κρατικοδίαιτων και κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, των ειδικών μισθολογίων : βουλευτών, δικαστών, πανεπιστημιακών, ενστόλων και γιατρών του Ε.Σ.Υ.
  Μιλάμε για αυτούς, που από την αρχή της επίσημης χρεοκοπίας, το 2010 και μέχρι σήμερα, έκριναν και κρίνουν, ότι τα Μνημόνια αφορούν ...όλους τους άλλους και όχι τους ίδιους, που προσφεύγουν διαρκώς στα Δικαστήρια, δηλαδή ...στον εαυτό τους και πετυχαίνουν ακυρώσεις μειώσεων, αναδρομικά κλπ, λες και οι αποδοχές τους, καθορίζονται από το Νόμο ή ότι αυτοί, δεν πρέπει να υποστούν μειώσεις, όπως όλοι !
   Εκεί που γελάει πραγματικά, όμως, κανείς, είναι όταν διαβάσει τον όρκο, που δίνει ο ΠτΔ, πριν αναλάβει καθήκοντα, αφού κάνει τα ακριβώς αντίθετα, από ό,τι λέει...
   Πολιτικές παρεμβάσεις, ευτυχώς, δεν κάνει, αυτοπεριοριζόμενος στο διακοσμητικό του ρόλο, εκτός από 3 περιπτώσεις : πρώτον, σε εκδηλώσεις μνήμης για τις ναζιστικές θηριωδίες, επαναφέρει ζήτημα γερμανικών αποζημιώσεων, αν και είμαι σίγουρος πως, αν έρθει Γερμανός πολιτικός εδώ, θα του λέει ότι το "θέμα έχει κλείσει οριστικά" (λολ).
   Δεύτερον, ζητάει να φύγει το "κακό" ΔΝΤ (που αγνοεί το "πολιτικό κόστος") από την Ευρώπη και τις υπερχρεωμένες χώρες της, όπως η Ψωροκώσταινα, γιατί έχει μάθει, από μικρός, ότι πιο εύκολα τρως τα λεφτά του (Ευρωπαίου, εν προκειμένω) φορολογούμενου...
   Και τρίτον, έχει αρχίσει και χτυπάει "καμπανάκι" για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και την "εκκόλαψη του αβγού του φιδιού".
   Το γελοίο της υπόθεσης αυτής, είναι ότι περιγράφει τις αιτίες αυτού του φαινομένου, ξεχνώντας ή αποκρύπτοντας, ότι ΑΥΤΌΣ και οι όμοιοι του, ανήκουν σε αυτές !
    Όταν π.χ ο επί 4 χρόνια άνεργος, που δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ, επί 3 χρόνια (1 χρόνο έπαιρνε επίδομα ανεργίας), πληρώνει φόρους, επειδή είχε πάρει, όταν εργαζόταν, σπίτι ή αυτοκίνητο, για να παίρνεις εσύ, Πάκη, πάνω από 300 χιλιάρικα τον χρόνο, ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει που στρέφεται στην ακροδεξιά, προκειμένου αύριο να σε γδάρει ζωντανό ή να σου δίνει 3 και 60, όσο δηλαδή αξίζεις ;
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.