Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

όταν ...οι τρελοί, μιλούν για ...Λογική

    Όταν ο Τσακαλώτος, στο θέμα των συντάξεων, λέει πως "στο τέλος, θα επικρατήσει η Λογική" και ο Τζανακόπουλος πως "δεν βλέπει Λόγο περικοπής συντάξεων και αφορολόγητου", πέρα από το τραγελαφικό της υπόθεσης, καταριέσαι τη Μοίρα του να γεννηθείς και να ζεις, στην Βενεζουέλα των Βαλκανίων, με αυτούς τους πολιτικούς, που "δεν βλέπουν την τύφλα τους" και ζουν σε δικά τους, παράλληλα, σύμπαντα, με άλλες "λογικές".
 Από κοντά, φυσικά και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, κρατικοδίαιτα, σοβαροφανή "τίποτα", να δηλώνουν πως "θα δώσουν μάχη" για να ...σώσουν τις συντάξεις και γενικά ό,τι μας οδήγησε στην χρεοκοπία, ξεχνώντας ότι τα ίδια έκαναν και οι σαμαροβενιζέλοι και είναι γνωστή η κατάληξη τους...
  Ο Δραγασάκης, δημόσια και ανερυθρίαστα, παραδέχτηκε ότι οι περικοπές συμφωνήθηκαν και έγιναν Νόμος του Κράτους, "υπό την πίεση" των δανειστών και ότι αυτοί, "οι έξυπνοι" (δηλαδή κουτοπόνηροι),  τα ψήφισαν, για να πάρουν αυτό που ήθελαν, γνωρίζοντας ότι δεν θα τα εφαρμόσουν.
  Κάποιοι, πιο ...έξυπνοι, από εμάς, μας κατηγορούν, είδα, ότι το pacta sunt servanda, έχει και συνέχεια, την οποία δήθεν αποκρύπτουμε, ότι δηλαδή τα συμφωνηθέντα ισχύουν, υπό τον όρο της μη μεταβολής των συνθηκών.
  Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, οι συνθήκες, αν έχουν μεταβληθεί, έχουν μεταβληθεί προς το χειρότερο και όχι προς το καλύτερο, άρα, θα εύχονταν να μην είχαν κάνει αυτή την υπόδειξη, προς εμάς, τους ...χαζούς !
 Η οικονομία αναπτύσσεται, αν αναπτύσσεται, με πολύ πιο αργούς ρυθμούς, από το προβλεπόμενο, ενώ και τα πλεονάσματα είναι μικρότερα των αναμενόμενων.
 Μιλώντας, για πλεονάσματα, βέβαια, μιλάμε για τη μεγαλύτερη απάτη του ραγιά Έλληνα, σε βάρος του κουτόφραγκου δανειστή, όχι τώρα, αλλά από την αρχή των Μνημονίων, όλοι βλέπουν και ομολογούν ότι τα πλεονάσματα είναι "πέτσινα", ανύπαρκτα και δημιουργούνται με λογιστικά τεχνάσματα και στάση πληρωμών του Δημοσίου.
 Το βλέπουν και το ξέρουν όλοι, εκτός ίσως από τους κυρίως ενδιαφερόμενους, δηλαδή τους δανειστές μας και τους βλάκες υπαλλήλους τους, που στέλνουν εδώ, περιοδικά, για "ελέγχους".
 Έχουν ανθρώπους "στο περίμενε" για 2 και 3 χρόνια, για συντάξεις και εφάπαξ, δεν πληρώνουν προμηθευτές και λοιπές υποχρεώσεις και έχουν το θράσσος να μιλάνε για "πλεονάσματα" οι γελοίοι (αν όχι εγκληματίες) !
 Συνεπώς, το "επιχείρημα" ότι δεν χρειάζεται περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου, επειδή πάει καλά η Οικονομία ή έχουμε πλεονάσματα, είναι "καμένο", πριν καν ξεστομιστεί και δεν πείθει κανέναν (πλέον των κρατικοδίαιτων χάπατων).
 Πέραν αυτού όμως και κυρίως, όταν οι ανεπάγγελτοι, κρατικοδίαιτοι, πολιτικοί μας, λένε πως δεν βλέπουν ...λογική και ...λόγους, στις περικοπές συντάξεων και αφορολόγητου, όχι απλά ομολογούν ότι είναι τυφλοί, αλλά και πως αγνοούν βασικές έννοιες, όπως Ισότητα και Δικαιοσύνη.
  Ουσιαστικά τι μας λέει το "τσακάλι" ο Τζανακόπουλος ; Ότι το γεγονός ότι κάποιοι (ελεύθεροι επαγγελματίες) πληρώνουν το 70% του εισοδήματος τους, σε φόρους και εισφορές και κάποιοι δεν πληρώνουν τίποτα ή παίρνουν επιστροφές, δεν είναι λόγος περικοπής του αφορολόγητου, ώστε να πληρώνουν περισσότεροι λιγότερα, αντί λίγοι περισσότερα ;
  Το γεγονός ότι η χρεοκοπημένη Ψωροκώσταινα, έχει ένα από τα υψηλότερα (αν όχι το υψηλότερο) αφορολόγητα όρια στην Ε.Ε και ότι οι περικοπές ψηφίστηκαν για το 2020 και όχι από το 2010, αμέσως μετά την κήρυξη της χρεοκοπίας, μπορεί να ερμηνευτεί μόνον με "λογικές" τσακαλώτου και τζανακόπουλου !
  Συνεπώς, οι περικοπές σε (παλιές) συντάξεις και αφορολόγητο, δεν είναι επιβεβλημένες μόνον, επειδή συμφωνήθηκαν ή για οικονομικούς λόγους, αλλά ΚΥΡΊΩΣ, για λόγους Δικαιοσύνης και Ισότητας (έννοιες, που συνιστούν "ψιλά γράμματα" για αριστερούς με δεξιές τσέπες), για να ελαφρυνθούν αυτοί, που σηκώνουν, μόνοι και χωρίς να φταίνε, το βάρος των Μνημονίων, όλα αυτά τα 8 χρόνια.
 Για να μην πολυλογούμε, είναι πλέον σαφές, ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, είναι σαφές ότι έχει αποτύχει, ότι δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει, το να μείνει μέχρι το Μάιο, δεν έχει κανένα -απολύτως- νόημα !
  Εξίσου ξεκάθαρο όμως, είναι ότι και ο Μητσοτάκης, δεν προοιωνίζεται πως θα φέρει κάτι διαφορετικό ή κάτι νέο, σε σχέση με τη γνωστή, σάπια, ΝΔ, που όλοι πλέον γνωρίζουμε τι είναι και τι σημαίνει, ως κόμμα...
    

1 σχόλιο:

  1. Έχω υποβάλλει, δύο τιμολόγια, προς πληρωμή, σε δημόσιο φορέα, από τις αρχές του έτους και ακόμα δεν έχω πληρωθεί, 9 μήνες μετά ! Το ρητορικό ερώτημα είναι, τι θα συνέβαινε, αν αργούσα, με την σειρά μου, επί 9 μήνες, να πληρώσω τον φόρο εισοδήματος ; θα μου είχαν κατασχέσει το λογαριασμό και θα πλήρωνα πρόστιμα, προσαυξήσεις κλπ... Όταν δεν πληρώνουν αυτοί, δεν τρέχει τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.