Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

εμείς, δηλαδή, τι είμαστε ; ...φλώροι ;

   Η αποφυλάκιση του Α.Φλώρου, με "μούφα" πιστοποιητικά αναπηρίας, έφερε ξανά στην επιφάνεια τις χρόνιες και γνωστές παθογένειες της Ψωροκώσταινας.
 Έτσι, λοιπόν, στην Βενεζουέλα των Βαλκανίων, αισθάνεσαι μλκς  και "φλώρος", αν είσαι νομοταγής πολίτης και δεν παρανομείς, ενώ όσοι παρανομούν προκλητικά, αισθάνονται "μάγκες" και "έξυπνοι" !
 Η διαφθορά και το "λάδωμα" έχουν γίνει ο κανόνας στις συναλλαγές με το Δημόσιο, ενώ πλέον και οι πολίτες τείνουν να το αποδεχθούν, αν δεν το έχουν αποδεχθεί ήδη, πως μόνον έτσι "κάνεις τη δουλειά σου"...
 Το πιο τρελό, δε, είναι πως ο κόσμος είναι διατεθειμένος να "λαδώσει", ακόμα και σε περιπτώσεις, όπου δεν ζητάει από τον υπάλληλο να παρανομήσει, αλλά να ...κάνει τη δουλειά του και να εφαρμόσει το Νόμο !
 Με τον τρόπο αυτό, αναπτύχθηκε, αντίστοιχα και για να έρθουμε στα δικά μας, η νοοτροπία, ότι "καλός" δικηγόρος, είναι αυτός, που έχει "άκρες" και γνωριμίες, που μετέχει σε "παραδικαστικά" κυκλώματα ή ακόμα και αυτός, που μπορεί να λαδώσει τα κατάλληλα άτομα, για να πετύχει το επιθυμητό, για τον πελάτη, αποτέλεσμα.
  Με την ίδια "λογική", πολύς κόσμος, επιλέγει δικηγόρο, που έχει κάποιον "τίτλο" (π.χ καθηγητής), ξεχνώντας τι σόι ...αξιοκρατία, υπάρχει στην Ψωροκώσταινα και πως αποκτώνται οι τίτλοι αυτοί ή πρώην δικαστικούς, που έγιναν δικηγόροι...
 Η πραγματικότητα βέβαια, είναι, πως καλός δικηγόρος, είναι εκείνος, που μπορεί και βρίσκει τα κατάλληλα, για τον πελάτη, "παράθυρα" του Νόμου, που όντως υπάρχουν και τον περνάει από εκεί, αλλά επειδή έχει τις αντίστοιχες προϋποθέσεις, για να περάσει.
 Αυτός, που εκμεταλλεύεται τα "παράθυρα" του Νόμου και περνάει τον πελάτη, από εκεί, με ψέματα, πλαστογραφίες, λαδώματα, γνωριμίες κλπ, είναι απλά λαμόγιο και απατεώνας (και εγκληματίας φυσικά, εφόσον παραβιάζει έτσι ...τους Νόμους) !
  Βγήκαν τα χάπατα της αντιπολίτευσης, να μας πουν ότι, για την αποφυλάκιση Φλώρου, φταίει ...ο Νόμος Παρασκευόπουλου, ωστόσο κανένας Νόμος και κανένας Παρασκευόπουλος, δεν μπορεί να φταίει, όταν πιθανά κυκλώματα επίορκων δικαστών, δημόσιων υπάλληλων, δικηγόρων, γιατρών κλπ, βγάζουν "μούφα" αναπηρίες ή τοξικομανίες κ.ο.κ, για να τύχουν κάποιοι ευνοϊκής μεταχείρισης (χωρίς να την δικαιούνται).
 Κανένας Νόμος, δεν μπορεί να φταίει, αν γίνεται λανθασμένη χρήση ή κατάχρηση του, από ορισμένους "διαπλεκόμενους".
 Για τις πρόωρες αποφυλακίσεις, μπορεί να υπάρχουν κάποιες ενστάσεις, αλλά στα ζητήματα (αληθινής) αναπηρίας και για λόγους καθαρά ανθρωπιστικούς, κανένας δεν μπορεί να μέμψει τον Παρασκευόπουλο.
 Τι νόημα έχει π.χ να παραμείνει έγκλειστος, κάποιος που βρίσκεται στο τελικό στάδιο του καρκίνου ή έχει πάθει άνοια και δεν ξέρει καν ...που βρίσκεται ; Χώρια, το επίσης σωστό επιχείρημα, ότι εκτός φυλακής, θα έχει καλύτερη περίθαλψη...
  Είναι άδικο και τρελό, να κατηγορείται οποιοσδήποτε Υπουργός, επειδή ο Νόμος του, προσέλκυσε τα γνωστά λαμόγια και ανέδειξε της γνωστές παθογένειες της Βενεζουέλας των Βαλκανίων.
 Εστιάζοντας τέλος, στο ζήτημα της αποφυλάκισης του Φλώρου, μας διαφεύγει ίσως το αρχικό και μεγαλύτερο σκάνδαλο, ότι δηλαδή πρωτόδικα, επιβλήθηκαν στους κατηγορούμενους, πολύ μικρές ποινές, αν αναλογιστεί κανείς, τα τεράστια ποσά, που υπεξαίρεσαν !
 Τους αναγνωρίστηκε με μοναδική-προκλητική ευκολία, το ελαφρυντικό του ...προτέρου εντίμου βίου και έτσι "έσπασαν" τα ισόβια, που επιβάλλονται όμως σε "υπαλληλάκους", που υπεξαίρεσαν 256 χιλιάρικα και όχι 256 εκατομμύρια, για να αποδειχτεί ότι η Δικαιοσύνη, είναι, επιλεκτικά, "τυφλή" (με την έννοια πως ...κάνει ότι δεν βλέπει).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.