Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

επικίνδυνοι, κουτοπόνηροι, κρατιστές

   Αυτή την περίοδο, έχουμε αρχίσει να παρακολουθούμε, ένα χιλιοπαιγμένο, τα τελευταία χρόνια, έργο, από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, ένα έργο που έχει κουράσει και αηδιάσει.
 Έχουν αρχίσει λοιπόν και βγαίνουν, κυβερνητικά στελέχη ή στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και λένε ότι "η μείωση των συντάξεων δεν είναι αναγκαία", ότι θα "παγώσει" ή δεν θα εφαρμοστεί καθόλου κλπ.
 Αν δεν ήταν αναγκαία, βρε κουτοπόνηρα, αριστερά, ναυάγια (του κερατά), γιατί το ψηφίσατε ; Γιατί έγινε Νόμος του Κράτους ; Απλά, για ...να ξεγελάσετε τους "κουτόφραγκους" και να πάρετε και εσείς τη "δόση" σας, όπως οι προηγούμενοι ;
 Αντίστοιχα, όταν βγαίνει ο Ρέγκλινγκ και λέει πως αν δεν εφαρμοστούν τα ...συμφωνηθέντα-ψηφισθέντα, από την ελληνική κυβέρνηση, θα πάρουν και οι δανειστές πίσω, τις δικές τους υποσχέσεις (για το χρέος κλπ), τα χάπατα της ελληνικής δημοσιογραφίας μιλάνε για "δήλωση-βόμβα" ή ακόμα και για απειλή, λες και δεν είναι αυτό το λογικό και αναμενόμενο (!), δηλαδή όταν το ένα μέρος δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα, να ανατρέπεται η συμφωνία !
  Βέβαια, για το γεγονός ότι η Βενεζουέλα των Βαλκανίων, άργησε να βγει (τυπικά) από τα Μνημόνια, φταίνε και οι ίδιοι οι δανειστές, που υπήρξαν υποχωρητικοί, προς τις ελληνικές κυβερνήσεις !
 Οι δικοί μας, έχουν λόγο, να αναβάλλουν, για το μέλλον, τα μέτρα που θα δυσαρεστούσαν (ή ...νομίζουν ότι θα δυσαρεστούσαν) τα πελατάκια-ψηφοφόρους τους, οι δανειστές τι λόγο έχουν ; 
 ΌΛΕΣ οι μνημονιακές κυβερνήσεις της Ψωροκώσταινας, κάθε φορά, που έπρεπε να λάβουν μέτρα ενάντια στους κρατικοδίαιτους, που τις ανεβοκατεβάζουν, είτε έψαχναν εξαρχής "ισοδύναμα", για να μην τα πάρουν, είτε όριζαν ότι θα εφαρμοστούν στο μέλλον, με την ελπίδα ότι ως τότε οι δανειστές "θα μαλακώσουν" ή θα βρεθούν τότε τα "ισοδύναμα".
 Το γεγονός ότι αυτά τα "ισοδύναμα", ισοδυναμούν με καταστροφή της χώρας, ουδόλως τους ενδιαφέρει ή τους απασχολεί, σημασία για αυτούς έχουν μόνον το κόμμα και η καρέκλα...
  Έτσι και τώρα, με την χώρα να βρίσκεται ακόμα μες τα σκατά, με τις γεννήσεις να είναι λιγότερες από τους θανάτους, με μία γενιά ήδη κατεστραμμένη, με 900.000 ανέργους (οι περισσότεροι μακροχρόνια), με μισθούς Βουλγαρίας, στον ιδιωτικό τομέα, με τους φόρους κλπ στα ύψη (για ορισμένους, όχι όλους), τι συζητάμε ; αν θα κοπούν οι συντάξεις και το αφορολόγητο ή όχι ; γιατί ; για να ...χαθεί ακόμα μία γενιά Ελλήνων ;
   Είναι τόσο κατεστραμμένοι και διεστραμμένοι, που σκέφτονται να κόψουν παροχές από τους εργαζόμενους και τους νέους, για να σώσουν τους γέρους, που δεν ξέρουν τι να κάνουν τα λεφτά (οι περισσότεροι, γιατί υπάρχουν και χαμηλοσυνταξιούχοι, που περνάνε δύσκολα).
   Από τη μία βέβαια, θέλουν να τους σώσουν, για νιοστή φορά και από την άλλη εύχονται τον θάνατο τους, όπως ο Τσίπρας, για να μην τους έχουν στα πόδια τους, ξεχνώντας ότι για κάθε έναν που πεθαίνει, βγαίνουν ή θα βγουν άλλοι δύο σε σύνταξη...
  Οι συντάξεις και το αφορολόγητο έπρεπε να είχαν κοπεί ΉΔΗ, εδώ και πολύ καιρό και όχι το 2019 και το 2020, είναι η τελευταία ελπίδα, για να σωθεί αυτή η χώρα και η επόμενη γενιά.
  Να κοπούν βέβαια, με τρόπο δίκαιο και όχι οριζόντια : π.χ μια μείωση 20% σε σύνταξη 2000 ευρώ, είναι 400 ευρώ και με 1600 ευρώ ζεις μια χαρά, ενώ σε μια σύνταξη 500 ευρώ, είναι 100 και με 400 ευρώ δεν ζεις, άρα πρέπει να διασφαλίζεται ένα ελάχιστο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης !
  Τόσο οι δημοσιοκάφροι, όσο και οι πολιτικοί μας, συζητούν για το θέμα αυτό, των συντάξεων, εδώ και μήνες, ενώ υπάρχουν χιλιάδες άλλα, σοβαρότερα, ζητήματα, προκειμένου να ορθοποδήσει ξανά η χώρα.
 Η Αγορά δείχνει πάλι (όχι τώρα, από τον Μάιο, ήδη) σημάδια κόπωσης, αν όχι θανάτου, το Κράτος δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του και εμείς συζητάμε αν θα κοπεί η χαριστική, ουσιαστικά, σύνταξη, κάποιων που εργάστηκαν λίγο ή καθόλου και πλήρωσαν λίγα ή καθόλου, για να παίρνουν (και να έχουν ήδη πάρει) πολλά ;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.