Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ένα γατάκι ανάμεσα σε δύο ελέφαντες

     Αν κάνεις zapping το πρωί ή μεταξύ 7 και 8 το απόγευμα, όταν παίζουν τα δελτία ειδήσεων, αναρωτιέσαι σε ΠΟΙΆ χώρα ζεις : στην Ελλάδα ή στην Τουρκία ;
  Μπορεί να μειώθηκαν κάπως τα τουρκικά σίριαλς, αλλά οι τρομολάγνοι-τουρκολάγνοι δημοσιοκάφροι μας, μας ενημερώνουν πρώτα για το τι έγινε ή δεν έγινε στην Τουρκία και μετά λένε τις εσωτερικές ειδήσεις...
  Με μόνιμους ή ημιμόνιμους ανταποκριτές εκεί και με πάσης φύσεως "ειδικούς" ή "καθηγητές", μας τα ζαλίζουν ολημερίς, με το αν θα πάρει η Τουρκία S-400 ή F-35 και όπως πάνε, σύντομα, θα μας λένε και πότε πήγε τουαλέτα ο "σουλτάνος" !
   Μιλώντας για τον Ερντογάν, είναι βέβαιο, πως αν αύριο πάθει κάτι ή χάσει την εξουσία, ΟΙ ΊΔΙΟΙ δημοσιοκάφροι, που τώρα τον βρίζουν ή πανηγυρίζουν με τη νίκη του (...κεμαλιστή) Δημάρχου, θα τον κλαίνε και θα οδύρονται (χαχα).
    Αυτό που δεν έχω ακούσει να λένε (όχι ότι παρακολουθώ τις συζητήσεις του ...πρωϊνού καφέ), είναι πως εδώ το θέμα δεν είναι η Τουρκία, ούτε ...οι επιλογές της, τι θα αγοράσει και πόσο.
   Το θέμα είναι πάντα η κόντρα των δύο υπερδυνάμεων, ΗΠΑ και Ρωσίας και στη μέση είναι η Τουρκία και ...η κάθε Τουρκία, που πρέπει να επιλέξει στρατόπεδο !
   Αν  βρεθεί ένα γατάκι ανάμεσα σε δύο ελέφαντες (ή μάλλον ιπποπόταμους), που τσακώνονται, μοιραία θα το πατήσουν, κατά λάθος και θα το σκοτώσουν...
   Η χώρα μας και μάλλον ορθά έχει επιλέξει ως σύμμαχο τις ΗΠΑ, που έχουν και τον ισχυρότερο Στρατό του κόσμου, αντίθετα η Τουρκία έχει αρχίσει, τα τελευταία χρόνια και λοξοκοιτά, προς τη Ρωσία.
    Το αν η Τουρκία, θα αγοράσει αμερικάνικα ή ρώσικα οπλικά συστήματα, πέρα από το καθαρά οικονομικό σκέλος του ζητήματος, που μόνον ευκαταφρόνητο δεν είναι, έχει φυσικά πολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις.
     Αν υποθέσουμε ότι οι εχθροί (εντός ή εκτός εισαγωγικών) των ΗΠΑ, βρίσκονται σε Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν, οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, είναι το τελευταίο σκαλί, πριν φτάσεις εκεί και σίγουρα, θα ήθελαν οι χώρες αυτές, να βρίσκονται υπό δική τους επιρροή και όχι υπό ρώσικη ή άλλη !
     Από εκεί και μετά, ο καθένας επιλέγει τους συμμάχους του και πρέπει να είναι έτοιμος να λουστεί και τις συνέπειες των επιλογών του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.