Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ο ρασπούτιν και οι άλλοι...

  Τον υφυπουργό Παπαγγελόπουλο, "φωτογράφισε" ως "ρασπούτιν" μία Εισαγγελέας και έχω την εντύπωση ότι αναφερόταν στην επίσης εισαγγελική του ιδιότητα, παρά στην πολιτική, δηλαδή στο πως ενεργούσε, όταν ήταν και εκείνος Εισαγγελέας.
  Συγκεκριμένα, τον "κατηγορούσε" εμμέσως, για την πρακτική, την οποία όμως εφαρμόζουν ουκ ολίγοι Εισαγγελείς, δηλαδή το να στέλνεις μία υπόθεση "παρακάτω", ενώ δεν είναι "δεμένη" καλά, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ή έστω ισχυρές ενδείξεις ενοχής, να πετάς το μπαλάκι της απαλλαγής, στο Δικαστήριο.
  Αυτή η συχνή εισαγγελική πρακτική, συμβαίνει περισσότερο λόγω ευθυνοφοβίας, διότι ο Εισαγγελέας φοβάται να βάλει μια υπόθεση στο Αρχείο, για να μην ερωτηθεί στο μέλλον "γιατί το έκανες ;", ενώ στην περίπτωση Παπαγγελόπουλου και στην υπόθεση novartis, έγινε προκειμένου να αποκομιστούν πολιτικά οφέλη (βέβαια, έγινε μπούμερανγκ, στο τέλος).
   Η αλήθεια είναι, πως, αν κάποιος έχει ένα ελάχιστο κύρος, ως δικαστής, η ενασχόληση του με την πολιτική, το αφαιρεί και αυτό...
  Τέλοσπάντων, το θέμα δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος, ούτε η υπόθεση novartis και όσα έγιναν ή δεν έγιναν, εννοώ πως το θέμα έχει "υψωθεί" υπερβολικά, διότι έχει πολιτική χροιά, πήρε το χαρακτήρα πολιτική σκευωρίας, για να χτυπηθούν πολιτικοί αντίπαλοι.
  Ούτε λέω να μην ερευνηθεί ή ότι ...δεν είναι σοβαρό, να "στήνονται" διώξεις, αυτό που λέω είναι ότι με αυτή την υπόθεση, κινδυνεύουν να μπουν σε δεύτερη μοίρα, άλλα, πολύ σοβαρότερα, εγκλήματα της απερχόμενης κυβέρνησης !
     Άλλωστε, είναι βέβαιο, ότι στο τέλος, το ζήτημα αυτό, θα κλείσει με φιλικά χτυπήματα στην πλάτη : "εντάξει, μας διώξατε άδικα, αλλά σας συγχωρούμε (αφού κερδίσαμε τελικά τις εκλογές, χαχα)".
     Από το να χαθούν άδικα χιλιάδες εργατοώρες και τόνοι χαρτιού, με κάτι που δεν θα βγάλει πουθενά, είναι προτιμότερο και σίγουρα πιο επιθυμητό, από την κοινωνία, να διερευνηθούν ποινικά και να τιμωρηθούν, τα πιο σοβαρά εγκλήματα της διακυβέρνησης 2015-2019 !
   Πρώτον, το ζήτημα της "διαπραγμάτευσης" των παλαβών του πρώτου εξαμήνου, που εξέθεσε διεθνώς την χώρα, παρατρίχα να οδηγήσει σε grexit με ΑΝΥΠΟΛΌΓΙΣΤΕΣ συνέπειες και οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών-επιβολή capital controls και σε ένα ακόμα, αχρείαστο, τρίτο Μνημόνιο.
   Και δεύτερον, αφενός το ΠΑΡΆΝΟΜΟ δημοψήφισμα-φιάσκο του καλοκαιριού του 2015, που οδήγησε συριζαίες με χοντρά μπούτια και αξύριστες μασχάλες, να χορεύουν ...άδικα στο Σύνταγμα και αφετέρου, η ΜΗ διενέργεια δημοψηφίσματος, πριν την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών !
   Το κατηγορητήριο και την εξειδίκευση των ποινικών αδικημάτων, που διαπράχθηκαν από την Χούντα της περιόδου 2015-2019, θα τα αναλάβουν η Βουλή και οι Εισαγγελείς, ωστόσο όλα, υποθέτω, θα καταλήγουν και θα συγκλίνουν, στο ένα και βασικό : εσχάτη προδοσία...
      Συνεπώς και στην περίπτωση "ρασπούτιν" και "σκανδάλου" novartis, φοβάμαι πως ισχύει η παροιμία "αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάνε οι κότες", χωρίς να υποβαθμίζω το στήσιμο μιας δικαστικής δίωξης-σκευωρίας, υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα εγκλήματα των συριζανελ (για να μην ξεχνιόμαστε, είχαμε συγκυβέρνηση...), που χρήζουν δίωξης και ΤΙΜΩΡΊΑΣ, διότι στρέφονταν κατά της χώρας ολόκληρης και όχι κατά πολιτικών αντιπάλων, όπως η υπόθεση novartis !
      Παρότι έχουν περάσει κάποια χρόνια, θεωρώ ότι κάθε λογικός άνθρωπος, θέλει να δει τον Βαρουφάκη με χειροπέδες και όχι στην επόμενη Βουλή και μαζί με αυτόν και τους Τσίπρα, Κοτζιά και φυσικά Καμμένο (παλιότερα έλεγε συνέχεια ότι "θα πάει μέχρι τέλους" με τον Τσίπρα και δεν πρέπει να του χαλάσουν το χατήρι) και πιθανόν και άλλους...
   Μένει να δούμε, αν ο υπερασπιστικός ισχυρισμός ...περί βλακείας, του Τσίπρα, θα τον σώσει, ΑΝ δηλαδή ισχυριστεί ότι είχε αυταπάτες ή ότι παρασύρθηκε από τον βαρουφάκη και τους άλλους αριστερούς με τις δεξιές τσέπες, που ήθελαν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο (χρεοκοπημένη χώρα, δίχως ...δάνεια και μνημόνια, δηλαδή), αυτό θα είναι ικανό, ώστε να βρεθούν δικαστές, που να πουν ότι ...ένας Πρωθυπουργός δικαιούται να έχει αυταπάτες ή να ...παρασύρεται από άλλα ναυάγια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.