Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

τι είχαμε, τι χάσαμε

    Η είδηση δεν είναι ότι ηττήθηκε ο συριζα στις πρόσφατες εκλογές, το περίεργο είναι ότι κατάφερε να κυβερνήσει επί 4 ολόκληρα χρόνια !
  Μοιραία, λογικά και δίκαια, εξαϋλώθηκαν μαζί του και τα μικρά κόμματα, που λειτούργησαν ως "δεκανίκια" του συριζα, δηλαδή οι ανελ (ο καμμένος πήρε λιγότερες ψήφους και από τον ...Ψηνάκη χαχα) και το ποτάμι, αφού χωρίς αυτούς, θα είχαμε απαλλαγεί μια ώρα νωρίτερα.
  Το γέλιο είναι, πως την απάντηση στο "γιατί" ηττήθηκε ο συριζα, την δίνει το ίδιο το προεκλογικό του σύνθημα : επειδή ..."ήρθε η ώρα των πολλών" !
  Διότι, μία από τις αμέτρητες (ολόκληρη η ζωή και η ύπαρξη τους, είναι μία αυταπάτη) αυταπάτες των συριζαίων και των αριστερών, εν γένει, είναι και αυτή, ότι αποτελούν δηλαδή την πλειοψηφία, ότι εκφράζουν τους πολλούς (ως άλλοι μπολσεβίκοι, δηλαδή), ενώ στην πραγματικότητα, είναι μία ΘΛΙΒΕΡΉ μειοψηφία και τίποτα περισσότερο...
  Εξίσου θλιβερή όμως, είναι και η προσπάθεια τους να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, να αντιστρέψουν δήθεν το κλίμα, με ρουσφέτια και παροχές της κακιάς ώρας, την τελευταία στιγμή.
   Αναρωτιέμαι πραγματικά, πως γίνεται κάποιος, που είναι ή θέλει να γίνει Πρωθυπουργός, να μην έχει διαβάσει (σε ...γιοτ ή αλλού) το βιβλίο "ο Ηγεμών" του Μακιαβέλλι και να νομίζει πως θα κερδίσει έτσι το λαό !
    Ο αλαζόνας τσίπρας, δεν άκουγε ούτε εμάς, ούτε τους δικούς του, που του έλεγαν να κάνει εθνικές εκλογές, πριν τις άλλες, προτού αποτυπωθεί επίσημα η βούληση του κόσμου και τώρα η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη...
   Μπορεί οι συριζαίοι να παρηγοριούνται, πιστεύοντας ότι οι εκλογές του Ιουλίου "θα είναι αλλιώς", όμως, όπως παρατήρησαν και άλλοι, αυτό το "αλλιώς" θα είναι χειρότερο για τον συριζα, όχι καλύτερο !
    Για πολλούς λόγους και κυρίως επειδή κανείς δεν θέλει να είναι με τον δεύτερο και με τον χαμένο, όλοι θέλουν να ανέβουν στο άρμα του νικητή, την επομένη των εκλογών να είναι ευχαριστημένοι, με την επιλογή τους να στηρίξουν τον πρώτο.
    Κατά τ' άλλα, επειδή έχει ο καιρός γυρίσματα, βρισκόμαστε σε μία φάση, όπου οι συριζαίοι, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους ψηφοφόρους, λέγοντας ότι θα τους βρουν δεινά, αν κυβερνήσουν "οι άλλοι" !
    Κάτι αντίστοιχο, αλλά από την ανάποδη, γινόταν στις αρχές του 2015, με την διαφορά ότι τότε οι φόβοι μας, για το τι θα συνέβαινε, αν ερχόταν στην εξουσία ο συριζα, ήταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΊ και όχι υποθετικοί-πλασματικοί-φανταστικοί, όπως τώρα...
      Επειδή ο κόσμος ξεχνάει γρήγορα ή δεν συνειδητοποιεί καν τον κίνδυνο, να θυμήσω ότι χρειάστηκαν 17 ώρες και να βγάλει έρπη στο στόμα ο τσίπρας, για να καταλάβει ότι οδηγεί την χώρα στο χάος και στο γκρεμό και να αποφευχθεί η τραγωδία στο παρά ένα !
      Κάποιος που υπόσχεται σε μια χρεοκοπημένη χώρα, ότι θα καταργήσει μονομερώς τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, μπορεί να είναι μόνον τρελός-ψυχοπαθής ή αδίστακτος ψεύτης-απατεώνας (ή και τα δύο, βέβαια) και εν τούτοις, ο κόσμος τον εμπιστεύτηκε...
      Και τότε έβγαιναν οι συριζαίοι και έγραφαν στους τοίχους "όχι στον τρόμο" και άλλα τέτοια γραφικά, ενώ ΟΙ ΊΔΙΟΙ μας τρομοκρατούσαν με τις μλκίες που έλεγαν (και τις πίστευαν), με τα capital controls και ένα σωρό άλλα !
     Ο Κούλης είναι και φαίνεται "γατάκι", ΚΑΝΕΊΣ δεν κινδυνεύει από τον Κούλη, ας ελπίσουμε μόνον ότι δεν θα σταματήσει η επιτροπεία των δανειστών, διότι η ΝΔ είναι εξαιρετικά επιρρεπής σε ρουσφέτια, διορισμούς και σπατάλες δημόσιου χρήματος, εν γένει...
     Το πιο τραγικό και πιο ζόρικο για τον τσίπρα, είναι αυτό, ότι χάνει από κάποιον που θεωρούσε "κατώτερο", από τον Κούλη (δεν είναι βέβαια και "μηδέν", όπως ο μεϊμαράκης, τον οποίο γλέντησε εύκολα) !
     Σε κάθε περίπτωση, από την 4ετία του συριζα, δεν θα μείνει κάτι, εκτός από το όνειδος των Πρεσπών (ακόμα και αυτό βέβαια, μπορεί να ανατραπεί, αν υπάρξει βούληση), το μόνο καλό, που αφήνει είναι ότι άνοιξε τα μάτια κάποιων, για το τι σημαίνει "αριστερά", ότι άλλαξε το παλιό σύνθημα σε κάτι νέο : "ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά".

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.