Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

όπως οι γάτες...

    Όλοι έχουμε δει γάτες, οι οποίες πριν αφοδεύσουν στο χώμα, ανοίγουν ένα λάκκο και μετά τον σκεπάζουν, για να μην φαίνονται οι ακαθαρσίες τους, αλλά και να μη μυρίζουν !
  Αυτή η εικόνα-παρομοίωση, μου έρχεται στο νου, κάθε φορά, που ακούμε για δήθεν πειθαρχικές διώξεις, εις βάρος δημοσίων υπαλλήλων...
 Διότι, τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια, οι απολύσεις επίορκων-ανεπαρκών κ.ο.κ δημοσίων υπαλλήλων, είναι σπάνιες, αν όχι μηδενικές, βασιλεύει η ατιμωρησία και το κουκούλωμα των "ακαθαρσιών", όχι μόνον από τους προϊσταμένους τους, αλλά και από τα Δικαστήρια ακόμα !
 Και δε μιλάμε μόνον για απλά πειθαρχικά παραπτώματα, με ενέργειες ή παραλείψεις, αλλά και για ποινικά αδικήματα (ενίοτε βαριά, δηλαδή κακουργήματα), ενώ και οι ίδιοι υπάλληλοι, στις περιπτώσεις που τιμωρούνται, έχουν τα θράσος και φτάνουν μέχρι το ΣτΕ, για να "δικαιωθούν" και να επιστρέψουν στις υπηρεσίες...
   Άλλες φορές, αντί να τιμωρηθεί-απομακρυνθεί ο υπάλληλος, την πληρώνει ...ο προϊστάμενος του και μετακινείται εκείνος και γενικά συμβαίνουν πολλά τέτοια "ωραία" στο "θαυμαστό" και ...παράλληλο σύμπαν του ελληνικού Δημοσίου, που έχει πάρει διαζύγιο με τη Λογική, εδώ και δεκαετίες !
  Αν και κατά κανόνα, οι ίδιοι οι προϊστάμενοι καλύπτουν τους υπαλλήλους, κάνοντας εκείνοι τη δουλειά ...της γάτας, ξεκινώντας ΕΔΕ (όταν το ακούμε αυτό, πλέον μόνον να γελάσουμε μπορούμε), που δεν τελειώνουν ποτέ και γενικά καθυστερούν, με μοναδικό σκοπό ...να ξεχαστεί το θέμα από τα ΜΜΕ (αν έχει πάρει δημοσιότητα, όπως π.χ πρόσφατα με το αναβατόριο της Ακρόπολης).
  Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, φαίνεται, πως το θάψιμο των "ακαθαρσιών" αναλαμβάνουν υπάλληλοι άλλων υπηρεσιών, για να "προστατεύσουν" κάποιους άλλους (συναδέλφους, εν ευρεία έννοια, με την έννοια της φράσης "κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει") !
   Έτσι λοιπόν, πρόσφατα, βρέθηκε νεκρός ένας (νεαρός, σχετικά) κρατούμενος στις φυλακές της Πάτρας, ο οποίος μάλιστα ήταν ρομά και διέρρευσε φωτογραφία του, να κείτεται άψυχος πάνω στο φορείο, από τους συγγενείς, που έλεγαν ότι ήταν χτυπημένος άσχημα.
  Η ιατροδικαστής του Δημοσίου, απεφάνθη ότι ο θάνατος οφειλόταν σε παθολογικά αίτια και δεν ήταν χτυπημένος, ωστόσο, χωρίς φυσικά να είμαστε ειδικοί, η εικόνα του "μιλούσε" αλλιώς, εφόσον είχε μελανιές, αίματα στο σεντόνι, αλλά και στο πρόσωπο (αν και το πρόσωπο ήταν "αλλοιωμένο" στη φωτογραφία).
  Δεν θέλω (όχι δεν μπορώ, δηλαδή...) να πιστέψω, ούτε καν να διανοηθώ, ότι η ιατροδικαστής, που έχει δώσει 2 όρκους, έναν του Ιπποκράτη και έναν του Δ.Υ, βεβαιώνει ψευδή αιτία θανάτου, για να ...καλύψει τους υπαλλήλους των φυλακών (αλλά και τους φυσικούς αυτουργούς), σε περίπτωση που όντως ξυλοκοπήθηκε, μέχρι θανάτου !!
   Αναρωτιέμαι επίσης, σε περίπτωση, που οι συγγενείς έβαζαν δεύτερο ιατροδικαστή-τεχνικό σύμβουλο, να εξετάσει τη σορό και κατέληγε σε πόρισμα διαφορετικό, ότι δηλαδή δολοφονήθηκε, ΠΟΙΆ τιμωρία θα άξιζε στην ιατροδικαστή του Δημοσίου ;
   Βέβαια, το ερώτημα είναι ποιος θα την επέβαλε, εφόσον κανένας εισαγγελέας (ως ...κόρακας και αυτός), έχω την εντύπωση, δεν συγκινήθηκε να διατάξει έρευνα (και οι συγγενείς, ως ρομά, ίσως να μην είχαν τις γνώσεις κλπ να ορίσουν τεχνικό σύμβουλο και ίσως εκεί πόνταραν και οι "γάτες", ότι δεν θα το ψάξουν παραπάνω).
   Όλα αυτά, βέβαια, είναι υποθέσεις, που κάνουμε, με βάση την φωτογραφία, που είδαμε όλοι, αν δεν γίνει και δεύτερη νεκροψία, δεν θα μάθουμε ποτέ μάλλον !
     Πέρα από αυτή την περίπτωση, που μπορεί να ήταν όντως μη βίαιος θάνατος, σίγουρα, τελευταία, έχουν υπάρξει πολλά κρούσματα δολοφονιών, μαχαιρωμάτων και ξυλοδαρμών, στις φυλακές, πράγμα απαράδεκτο, διότι το Κράτος, δια των υπαλλήλων-οργάνων του, οφείλει να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή κλπ ΌΛΩΝ, συμπεριλαμβανομένων και των κρατουμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.