Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

θα αλλάξει κάτι με ΝΔ ;

     Όλοι συμφωνούμε ότι ο συριζα πρέπει να φύγει και ότι η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι της ΝΔ (πιο πιθανόν, αυτοδύναμη).
  Η "Αριστερή παρένθεση" κλείνει επιτέλους, με σημαντικό βέβαια κόστος για την χώρα και αυτό είναι το παρήγορο !
  Το λυπηρό είναι, ότι ο δικομματισμός (ΝΔ από τη μία και πασοκ, παλιό και νέο, δηλαδή συριζα, από την άλλη), όχι μόνον συνεχίζει να υφίσταται, αλλά μάλλον ενισχύεται κιόλας...
  Εξίσου, αν όχι περισσότερο, απογοητευτικό, είναι πως υπάρχουν ακόμα (!) αντιμνημονιακά κόμματα, υπάρχουν ακόμα ντουγάνια, που βγαίνουν στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις και λένε πως μας έκαναν ζημιά τα Μνημόνια, βάζουν δηλαδή το κάρο, μπροστά από το άλογο, την συνέπεια πριν από την Αιτία (χρεοκοπία) !
  Από την άποψη αυτή, θα είναι τραγικό, να μπουν στην Βουλή, άτομα σαν τον μπαρουφάκη και την κωνσταντοπούλου, που θα το παίζουν αντιμνημονιακοί κλπ και θα εισπράττουν 100 χιλιάρικα το μήνα, από τον φορολογούμενο, αν υποθέσουμε ότι εκλέξουν 10 βουλευτές (εκτός, αν προορίζονται από την Ιστορία, για τον ρόλο του "χρήσιμου ηλίθιου").
   Για να επανέλθουμε στη ΝΔ, το κρίσιμο ερώτημα, είναι αν έχει διδαχθεί κάτι από την ήττα του 2015 και τα τελευταία 4, πέτρινα, χρόνια, τι ήταν αυτό, που έκανε λάθος και επέτρεψε στον ψεύτη και λαοπλάνο τσίπρα, να παρασύρει όχι μόνον τα κρατικοδίαιτα πρόβατα, που ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, αλλά και σοβαρούς -υποτίθεται- ανθρώπους (μικρομεσαίους, επιχειρηματίες, απολυμένους του ιδιωτικού τομέα κλπ)!
   Ο Σαμαράς, είναι αλήθεια, ότι παρέδωσε την χώρα σε καλύτερη κατάσταση, από ό,τι την παρέλαβε, ωστόσο έκανε και αυτός το μόνιμο λάθος, που κάνουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, επί 9 χρόνια (συμπεριλαμβανομένου του συριζα, δηλαδή) και δεν μπορεί η ψωροκώσταινα να σηκώσει κεφάλι και να βγει από τα Μνημόνια, όπως έκαναν οι άλλες χώρες, σε σύντομο διάστημα.
  Το λάθος, που κάνουν, λοιπόν, οι κυβερνώντες, είναι πως αρνούνται ή αναβάλλουν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, επειδή ΘΕΩΡΟΎΝ (από μόνοι τους, χωρίς και να ισχύει) ότι αυτά θα έχουν "πολιτικό κόστος"...
   Αντί να κάνουν περικοπές, βάζουν ή αυξάνουν τους φόρους και σκοτώνουν έτσι την Οικονομία, οι ανεπάγγελτοι, κρατικοδίαιτοι αριστεροί όλων των κομμάτων, νομίζουν ότι η κατσίκα μπορεί να δώσει απεριόριστο γάλα και την αρμέγουν μέχρι θανάτου.
    Με την έννοια αυτή π.χ, κάτι δίκαιο, που ...δεν έχει γίνει ακόμα (!) πράξη, είναι η μείωση του αφορολόγητου, διότι δεν μπορεί αφενός η χρεοκοπημένη βενεζουέλα των βαλκανίων να έχει ένα από τα μεγαλύτερα αφορολόγητα όρια στην Ε.Ε και αφετέρου, αν δεν διευρυνθεί η φορολογική βάση, θα είναι σαν να χτίζεις στην άμμο !
 Αντίστοιχες παρεμβάσεις, πρέπει να γίνουν και σε υψηλές συντάξεις 50ρηδων και 60ρηδων, αλλά φυσικά και στις πάσης φύσεως αμοιβές, που δίνει το ελληνικό Δημόσιο και δεν έχουν καμία επαφή με την (οικονομική ή άλλη) πραγματικότητα...
   Ο Κούλης υπόσχεται μειώσεις φόρων, από τη μία (και θα το κάνει) και από την άλλη, λέει ότι δεν θα πειράξει τίποτα, στο σκέλος των δαπανών, άρα μας λέει ότι ...θα τετραγωνίσει τον κύκλο !
    Η ανάπτυξη που θα έρθει με τις μειώσεις φόρων και την πιο φιλική στις επενδύσεις κυβέρνηση της ΝΔ, σίγουρα θα ισοσκελίσει κάπως τη μείωση των εσόδων, αλλά αυτό, δεν θα αποδώσει σε μία ημέρα ή από τον επόμενο μήνα, θέλει κάποιο χρόνο...
     Το μεγαλύτερο μειονέκτημα της ΝΔ, εξακολουθεί να είναι πως έχει ακόμα στις τάξεις της και δεν έχει αποβάλλει ΕΝΤΕΛΏΣ, τα κοπριταριά, που ονομάζονται "καραμανλικοί", αυτούς δηλαδή που χρεοκόπησαν την χώρα, από το 2004 έως το 2009 και είναι πιο αριστεροί και από τους συριζαίους (δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι ο τσίπρας έκανε ΠτΔ έναν από αυτούς) !
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.