Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

χούντα ήταν και πέρασε...

    Με το σημερινό διάταγμα διάλυσης της Βουλής, έπεσε (οριστικά) η αυλαία της 4ετούς διακυβέρνησης συριζα, της σκοτεινότερης περιόδου μετά τη Μεταπολίτευση !
  Ένα παρεάκι κρατικοδίαιτων-αυταπατώμενων "αριστερών" (με δεξιές τσέπες), από το Πολυτεχνείο και αλλού, μαζί με μερικά ορφανά του πασοκ, κατέλαβε την εξουσία, με επικεφαλής έναν μιμητή (ακόμα και στην φωνή) του Αντρέα, λέγοντας μόνον ψέματα και δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις...
  Διότι χούντα δεν είσαι μόνον, όταν χρησιμοποιείς βία, αλλά και όταν κρύβεις το αληθινό σου πρόσωπο και παίρνεις την εξουσία, παρασύροντας, με ψέματα και προπαγάνδατα κρατικοδίαιτα πρόβατα, που ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις στην (δημοκρατική, κατ' άλλα, χαχα) βενεζουέλα των βαλκανίων !
 Το μεγάλο ευτύχημα, είναι, πως η χούντα του συριζα, δεν συνοδεύτηκε από κάποια μεγάλη εθνική καταστροφή-τραγωδία, που να είναι μη επανορθώσιμη, όπως συμβαίνει συνήθως, σε αντίστοιχες περιπτώσεις και για αυτό, οφείλουμε να κάνουμε το Σταυρό μας και να δοξολογούμε την Παναγία, που έβαλε το χέρι Της, για να υπάρχει χώρα και για την επόμενη κυβέρνηση...
  Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ότι ο συριζα θα πέσει τόσο εύκολα, σαν ώριμο (σάπιο, για την ακρίβεια) φρούτο, προφανώς δεν είχε αποκτήσει τα μέσα-ερείσματα, σε τόσο μικρό διάστημα, για να παραμείνει στην εξουσία, με μη δημοκρατικούς τρόπους.
  Βλέποντας βέβαια ότι πέφτουν, φρόντισαν, την ύστατη ώρα, για την επόμενη μέρα, που θα είναι πολύ δύσκολη-στριμωγμένη, για αυτούς, με τις αλλαγές στη "Δικαιοσύνη" και στον ποινικό Κώδικα, πέραν των άλλων ρουσφετιών της τελευταίας στιγμής (αν αρκεί να ελέγχεις δύο πρόσωπα, πρόεδρο και εισαγγελέα του ΑΠ, για να ελέγξεις ολόκληρη την "δικαιοσύνη", βέβαια, καταλαβαίνει κανείς πόσο ...ανεξάρτητη, είναι η τελευταία) !
  Διότι, μπορεί να μην είχαμε εθνική τραγωδία, ωστόσο ΛΊΓΟ έλειψε να συμβεί, με την "διαπραγμάτευση" των τρελών του πρώτου εξαμήνου, εξάλλου δεν είναι και λίγα και αυτά που έκαναν (ή παρέλειψαν) : συμφωνία Πρεσπών δίχως δημοψήφισμα, τρίτο μνημόνιο, κλείσιμο τραπεζών, capital controls, ταξική πολιτική, υπερφορολόγηση, μη πληρωμή οφειλομένων από το Δημόσιο και ένα σωρό άλλα.
   Συνεπώς, η επόμενη κυβέρνηση, εκτός από το να ανατρέψει-ακυρώσει τους περισσότερους, αν όχι όλους, Νόμους του συριζα, είναι μάλλον βέβαιο ή και επιβεβλημένο, να αναζητήσει πολιτικές, αλλά και ποινικές ευθύνες, από όσα έγιναν, εδώ, τα τελευταία 4 χρόνια και να φέρει σε θέση υπόλογου-απολογούμενου, όσους συμμετείχαν σε αυτά !
   Είναι πράγματι θλιβερό να βλέπεις μια μειοψηφία του 3%, που συγκυριακά και μόνον, ανέβηκε στην εξουσία, να προσπαθεί να αποφύγει την (αναπόφευκτη και μοιραία) ήττα, με εκβιασμούς, προσπάθειες εξαγοράς συνειδήσεων και βγάζοντας μπροστά, ως ...τα καλύτερα, στελέχη, όπως ...η αχτσιόγλου, ο τζανακόπουλος και ο χαρίτσης (χαχα).
   Το μοναδικό καλό, που πήγε να κάνει ο συριζα, αλλά έμεινε στην μέση, ήταν ο νόμος κατρούγκαλου ή μάλλον η φιλοσοφία του νόμου κατρούγκαλου, ότι δηλαδή ο καθένας πρέπει, όπως άλλωστε επιτάσσει το Σύνταγμα, να συμμετέχει στα δημόσια βάρη, ΑΝΆΛΟΓΑ με τις δυνάμεις του και όχι όλοι το ίδιο (όχι μόνον στις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά παντού θα έπρεπε αν ισχύει αυτό) !!
   Κατά τα λοιπά, έκαναν διαχείριση και όχι διακυβέρνηση, με την έννοια ότι σταμάτησαν να πληρώνουν τα χρέη τους και έβαζαν τα λεφτά της υπερφορολόγησης σε κουμπαρά, για να δείχνουν ότι έχουν πλεονάσματα, αλλά αυτό, εκτός από ανέντιμο-ανήθικο, είναι και αντιαναπτυξιακό...
  Μοιάζουν με τον δούλο της παραβολής των Ταλάντων, που έκρυψε το τάλαντο στο χώμα, νομίζοντας ότι έτσι θα ευχαριστήσει τον κύριο του, αλλά τιμωρήθηκε σκληρά, καθώς δεν φρόντισε να το αξιοποιήσει και να το αυξήσει !
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.