Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

τα "ραμολί" κυβερνούν αυτόν τον τόπο

         Αυτό που γνωρίζαμε και γράφαμε τόσο καιρό, αναφορικά με το ποιοι, ανεβοκατεβάζουν τις κυβερνήσεις, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά τις προάλλες, από την ανάλυση δημοσκόπου, στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι !
  Σύμφωνα με αυτήν, λοιπόν, η ΝΔ πήρε τις περισσότερες ψήφους, από συνταξιούχους και άτομα ηλικίας από 55 και πάνω...
  Οι απατημένοι, από τον αυταπατεώνα Τσίπρα, συνταξιούχοι, είχαν φύγει από τον συριζα, ΠΟΛΎ καιρό πριν, όταν κατάλαβαν ότι ούτε αυτός ...θα σκίσει τα μνημόνια, όπως έλεγε προεκλογικά (χαχα) !
  Άτομα, που δεν δούλεψαν σχεδόν ποτέ και έπαιρναν 2 και 3 χιλιάρικα συντάξεις, πριν την χρεοκοπία του 2010, είδαν στο πρόσωπο του αυταπατεώνα, εκείνον, που θα καταργούσε τις περικοπές "των άλλων" και θα έπαιρναν πάλι αυτά τα λεφτά (ΤΌΣΗ επαφή με την πραγματικότητα έχουν)...
   Όταν λοιπόν, κατάλαβαν ότι ΌΛΑ όσα είχε υποσχεθεί ο Τσίπρας ήταν ψέματα ή αυταπάτες, έφυγαν από το κόμμα αυτό, που είχαν ψηφίσει ευκαιριακά και με καθαρά ιδιοτελή κριτήρια και πλέον τίποτα δεν μπορούσε να τους επαναφέρει (πόσο μάλλον τα επιδόματα, που ονόμασε ο αυταπατεώνας ως "13η σύνταξη", για να τους εξαγοράσει) !
  Αν θέλαμε να αξιολογήσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, θα λέγαμε ότι υπήρξε ένα θετικό στοιχείο, ήτοι η απουσία της Χ.Α από τη νέα Βουλή και ένα αρνητικό, ήτοι ...το τεράστιο ποσοστό, που έλαβε ο συριζα.
  Πραγματικά, είναι να απορεί κανείς, ΠΟΙΌΣ ψηφίζει ακόμα (!) συριζα, με όσα έχει κάνει και όσα δεν έκανε : οπωσδήποτε, όπως έδειξε και η σχετική ανάλυση, η κύρια δεξαμενή (και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς) ψηφοφόρων του συριζα, είναι οι Δ.Υ.
   Η απειλή του, ότι ο "κακός" Κούλης θα σας κάνει αυτό ή το άλλο, λειτούργησε και ενώ ...δεν χρειαζόταν να κάνει συνέχεια δηλώσεις ο Μητσοτάκης ότι "δεν θα απολυθεί κανένας Δ.Υ", εφόσον αυτό το έδειχνε το παρελθόν του, ως υπουργός !
    Ωστόσο, οι Δ.Υ είχαν κρατήσει στη μνήμη τους, ότι αυτός έκανε τις διαθεσιμότητες και όχι ότι έκανε ΤΑ ΠΆΝΤΑ, για ...να μην απολυθούν, δίνοντας συνεχείς και ...παράνομες παρατάσεις στο καθεστώς της διαθεσιμότητας...
  Από εκεί και μετά, οι νεότεροι ψηφοφόροι, φαίνεται να τσίμπησαν και αυτοί το δόλωμα του συριζα και επέλεξαν αυτόν, το δόλωμα δηλαδή που λέει ότι "οι άλλοι, πασοκ και νδ, σας χρεοκόπησαν" και τώρα δεν έχετε δουλειές κλπ.
   Λόγω της νεότητας, συγχωρούνται να παρασυρθούν από ένα τέτοιο, μη λογικό "επιχείρημα", εφόσον το να είναι οι άλλοι κακοί, δεν κάνει αυτόματα εσένα καλό ! Εσύ μπορεί (και μάλλον έτσι είναι) να είσαι χειρότερος (χαχα)...
   Στα αξιοσημείωτα της ανάλυσης, ανήκει και το γεγονός ότι οι "νοικοκυρές" προτίμησαν τη ΝΔ, διότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο γυναικείο ένστικτο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για γυναίκες που φροντίζουν και ξέρουν τι είναι καλό, για το σπίτι τους, το μικρότερο, αλλά και το μεγαλύτερο, δηλαδή για τη χώρα !
  Πάντως, πέρα από το ποιοι ψηφίζουν και αλλάζουν τις κυβερνήσεις (για άσχετους λόγους και όχι, κατά κανόνα, με κριτήριο το καλό της πατρίδας), στην βενεζουέλα των βαλκανίων, που πάνω-κάτω το γνωρίζαμε, μεγαλύτερο ενδιαφέρον, θα είχε να μας πουν ποιοι ΔΕΝ ψηφίζουν, μιας και η αποχή ήταν και πάλι τεράστια (άρα, για ποια ...Δημοκρατία μιλάμε, όταν αποφασίζουν ορισμένοι, που -συνολικά- είναι μειοψηφία ;) και αν το κάνουν από επιλογή-αγανάκτηση-απογοήτευση ή λόγω ανωτέρας βίας (π.χ επειδή ...αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό, για αξιοπρεπή εργασία και διαβίωση)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.