Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

η δικαιοσύνη είναι γυμνή, όχι τυφλή...

      Για να ξεκαθαρίσουμε εξαρχής τις έννοιες :  1. δικαιοσύνη είναι αυτή που (όπως, δηλαδή) αποδίδεται, από τα δικαστήρια 2. μιλάμε πάντα για τη χώρα μας, δηλαδή για τη ...βενεζουέλα των βαλκανίων και 3. με τον όρο "γυμνή", εννοούμε ότι εκτίθεται συνεχώς.
   Και μάλιστα εκτίθεται, όπως είναι φυσικό, από μόνη της, με τις δικές της αποφάσεις, εκείνη μας δείχνει τη γύμνια της, ...δεν φταίμε εμείς (χαχα) !
   Τρία πολύ πρόσφατα παραδείγματα, είναι και τα εξής : πρώτον, αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό προτέρου εντίμου βίου (!), σε συνταξιούχο μπάτσο, που σκότωσε την μικρή κόρη του και κανονικά θα έπρεπε να εκτελεστεί...
 Δεύτερον, αναβλήθηκε η απόφαση για τον εγκέφαλο της απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου, προκειμένου ...να τύχει ευνοϊκότερης μεταχείρισης, με βάση το νέο Ποινικό Κώδικα (κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με Κορκονέα) !
  Και τρίτον, αφέθηκε ελεύθερος μπαφάκιας (συριζαίος) "ράπερ", που διαφήμιζε την χρήση ναρκωτικών και είχε μεγάλη ποσότητα στην κατοχή του, επειδή κρίθηκε ότι είναι χρήστης και ...ακτιβιστής.
   Με κάτι τέτοιες αποφάσεις, είναι φυσικό και επόμενο, να γελάνε μέχρι και τα ντουβάρια των Δικαστηρίων και ο κόσμος να μιλάει για "δικ(χ)αστές από τα λιντλ" !
  Αν ψάξει κανείς, ΤΙ ΚΟΙΝΌ, έχουν αυτές οι περιπτώσεις, θα συμφωνήσει, νομίζω, αβίαστα, με όσα υποστηρίζω εδώ και χρόνια : όταν ο κατηγορούμενος είναι (ή υπήρξε) κρατικοδίαιτος, πέφτει πάντα στα μαλακά και αντίστροφα, αν το θύμα είναι κρατικοδίαιτος/η, τότε (οι κρατικοδίαιτοι-υπάλληλοι) διχαστές σε ξεσκίζουν...
   Μιας και αναφέρθηκα πριν, στο νέο Ποινικό Κώδικα, που ακόμα δεν τον έχουμε δει ολοκληρωμένα, ώστε να διαμορφώσουμε πλήρη άποψη, ισχύει εδώ η παροιμία : "ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος" !
    Με τη θέση του σε ισχύ, από χθες, η ζημιά, ΈΧΕΙ ΉΔΗ γίνει, ακόμα και αν καταργηθεί, από τη νέα κυβέρνηση (ακόμα και αν καταργούνταν την επόμενη μέρα ή ώρα), στις εκκρεμείς υποθέσεις, θα εφαρμόζεται αυτός, λόγω της Αρχής της εφαρμογής του επιεικέστερου, κάθε φορά, Νόμου.
     Έτσι π.χ στην ως άνω περίπτωση του καθάρματος, που σκότωσε το κοριτσάκι και το πέταξε σε κάδο, σαν ...σκουπίδι και γλίτωσε τα ισόβια (!), τυχόν αναίρεση από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (ΑΠΟΡΏ γιατί δεν έχει γίνει ακόμα...), θα κριθεί με βάση το νέο καθεστώς, που είναι ελαστικότερο.
    Βέβαια, ο νέος Κώδικας, όπως μαθαίνουμε από τις τηλεοράσεις καταρχήν, περιλαμβάνει και δυσμενέστερες διατάξεις, όχι μόνον χαριστικές (για τους συριζαίους και τους "φίλους" τους) !
     Έτσι π.χ ακούμε ότι, αν περάσεις με κόκκινο (κάτι που κάνουμε όλοι, νομίζω), θα μπαίνεις ...φυλακή και κάτι άλλα τέτοια τραγικά, οπότε στην περίπτωση αυτή, αν καταργηθεί, θα ισχύει ο νέος Νόμος, που θα είναι φυσικά ευμενέστερος και ...πιο Λογικός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.