Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

έχει γίνει μάθημα, το πάθημα του Βωβού;

      Το εμβληματικό έργο του Ελληνικού, πλησιάζει προς την έναρξη του, όχι τόσο γρήγορα, όσο μας υπόσχεται, από τότε που έγινε Υπουργός, ο Σπυριδάδωνης, που βλέπει παντού μπουλντόζες, τις οποίες εμείς δεν βλέπουμε, αλλά πλησιάζει...
  Είναι επίσης θετικό, ότι το έργο έχει αναλάβει 100% μια ελληνική εταιρία, ωστόσο διάβασα πρόσφατα κάπου, ότι θέλει να ξεκινήσει τις εργασίες, πριν τελεσιδικήσουν τα ανοιχτά δικαστικά μέτωπα και αυτόματα, ο νους πήγε στην περίπτωση του Βωβού !
  Έχουν περάσει αρκετά χρόνια, αλλά κανείς δε δικαιολογείται να έχει τόσο κοντή μνήμη : μια ανθηρή επιχείρηση, στο χώρο των κατασκευών και του real estate, έφτασε στην καταστροφή, από μία και μόνον δικαστική απόφαση...
  Φυσικά, δεν είναι η μόνη, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, έχουν καταστραφεί χιλιάδες επιχειρήσεις, από δικαστικές αποφάσεις, από υπουργικές αποφάσεις, ακόμα και από ...Νόμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται : συρρίκνωση του ΑΕΠ, γιγάντωση της ανεργίας κλπ.
  Θυμίζω, από όσο μπορώ να θυμάμαι λεπτομέρειες, μετά από τόσα χρόνια, ότι ο Βωβός, είχε ρίξει το 80% του σκελετού ενός εμπορικού κέντρου, στο Βοτανικό, όταν το ΣτΕ δέχτηκε ότι εκεί ...αναπαράγονται οι κορμοράνοι και σταμάτησε τις εργασίες !
  Εδώ, να ανοίξω παρένθεση, για να πω ότι αυτές οι αποφάσεις παίρνονται από το Ε' τμήμα αυτού, στο οποίο "διέπρεψε", όπως μας λένε, η επόμενη ΠτΔ, χωρίς να ξέρω αν συμμετείχε σε εκείνη τη Δίκη και τι ψήφισε...
  Εν πάσει περιπτώσει, αυτά ανήκουν στο παρελθόν, το οποίο όμως οφείλει να μας καθοδηγεί και να μην το ξεχνάμε, για να μην ...το ξαναζήσουμε !
   Σίγουρα, εδώ δε μιλάμε για ένα εμπορικό κέντρο, τα μεγέθη είναι τεράστια στο Ελληνικό, εννοώ, ότι δύσκολα κάποιο γατάκι δικ(χ)αστής, θα τολμούσε να σταματήσει ένα τέτοιο Έργο, ωστόσο ισχύει και εδώ η παροιμία "φύλαγε τα ρούχα σου, για να έχεις τα μισά"...
    Καταλαβαίνει κανείς, όχι μόνον το μέγεθος του ΦΙΆΣΚΟΥ, αλλά και την ΖΗΜΊΑ, που θα υποστούν η εταιρία, οι μέτοχοι αυτής, οι ομολογιούχοι, οι τράπεζες και ένα σωρό άλλοι, αν αύριο, βρεθεί κάποιο Δικαστήριο ή δημόσια Υπηρεσία και πει ότι στο Ελληνικό βρέθηκαν ...αυγά κροκόδειλων ή κανάτες και πιάτα Αρχαίων (κατοίκων ή περαστικών) και σταματήσει τα έργα !!
   Πρώτα και κύρια, βέβαια, θα τρωθεί το (αν υφίσταται και αυτό...) διεθνές κύρος της χώρας μας, κανείς και ποτέ, δεν θα έρθει να επενδύσει εδώ (αν τώρα υπάρχει 1% πιθανότητα να το κάνει) ξανά, αλλά φοβάμαι πως αυτά, είναι ...ψιλά γράμματα, τόσο για τους αριστερούς με τις δεξιές τσέπες, που κάνουν τις σχετικές προσφυγές, όσο και για τους δικ(χ)στές και τους Δ.Υ, που ζουν από τα έτοιμα και ξέρουν ότι δεν θα χάσουν κάτι, αν δεν γίνει το Ελληνικό... .
    Για αυτό το λόγο, ΠΡΙΝ ξεκινήσουν τα έργα, θα πρέπει πρώτα να έχουν κλείσει ΌΛΑ τα μέτωπα, δικαστικά και διοικητικά, να έχουν ληφθεί όλες οι αναγκαίες Άδειες και να έχουν τελεσιδικήσει όλες οι υποθέσεις και γενικά, να έχει θωρακιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε τίποτα και κανένας, να μην μπορεί να το σταματήσει στο μέλλον, είτε αλλάξει κυβέρνηση, είτε ο,τιδήποτε άλλο συμβεί !!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.