Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

ο ιδανικός Πρόεδρος

        Αυτή η ανάρτηση μοιάζει άκαιρη και καθυστερημένη, εφόσον η επόμενη ΠτΔ όχι μόνον επελέγη, αλλά εκλέχθηκε κιόλας χθες, ωστόσο δεν φταίω, εννοώ ότι αυτός που βιάστηκε και το ανακοίνωσε άρον άρον, ήταν ο Κούλης, για τους γνωστούς λόγους (μεταναστευτικά και διπλωματικά αδιέξοδα).
  Επίσης, θα ήταν άκομψο, να γράψω ποιον θα προτιμούσα για ΠτΔ, πριν εκλεγεί η νέα Πρόεδρος, από τη Βουλή, ωστόσο τώρα που εκλέχθηκε, μπορώ να πω τη γνώμη μου.
  Να πω καταρχήν, για την Πρόεδρο που επελέγη : το ότι είναι η πρώτη γυναίκα, που καταλαμβάνει αυτή τη θέση, ελάχιστη αξία ή σημασία έχει, εφόσον ΤΊΠΟΤΑ δεν θα αλλάξει όσον αφορά την (αν)ισότητα των φύλων, στην ελληνική κοινωνία !
  Το μοναδικό θετικό αυτή της επιλογής, είναι η καταγωγή της ΠτΔ από την Θράκη, μιας ευαίσθητης, δηλαδή, εθνικά, περιοχής.
  Το μεγαλύτερο αρνητικό, είναι ότι ξεθωριάζει ακόμα περισσότερο το παραμύθι περί διάκρισης των Εξουσιών, όταν ένας/μία δικαστής καταλαμβάνει τέτοια αξιώματα...
  Κατά τα λοιπά, ούτε κρύο, ούτε ζέστη, μια "ανώδυνη" επιλογή του πολιτικού συστήματος, που επιλέγει σταθερά και μονίμως, για ΠτΔ κάποιον κρατικοδίαιτο (τα μόνα "προσόντα", που απαιτούνται για τη θέση αυτή, είναι : κρατικοδίαιτος και μασόνος), επειδή ξέρει ότι κάποιος που δεν ζει από τα έτοιμα, θα μπορούσε να τα βροντήξει και να τα παρατήσει, εάν ένιωθε ότι παίρνει τζάμπα και βερεσέ, ΤΌΣΑ πολλά χρήματα, από τον φορολογούμενο, δίχως να προσφέρει κάτι αντίστοιχο !
  Και φυσικά, μόνον ως ανέκδοτα μπορεί να εκλάβει κάποιος εκφράσεις όπως "καλή Δικαστής" ή ότι "το ΣτΕ αποδίδει Δικαιοσύνη" : η μία και μοναδική φορά, που έβγαλε δίκαιη απόφαση, ήταν στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ωστόσο όλοι θυμόμαστε πως φτάσαμε (με τι κόπο, πόνο, αίμα και ιδρώτα) σε αυτή την απόφαση, που ελήφθη, επειδή το ζήτημα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και ξεσηκώθηκε το Σύμπαν ολόκληρο...(και δεν ξέρουμε και τι ψήφισε η συγκεκριμένη).
    Κατά τα λοιπά, αυτό (το "έξυπνο") που κάνει το ΣτΕ, είναι να αναβάλει οίκοθεν, δηλαδή από μόνο του και συνεχώς την εκδίκαση μιας υπόθεσης, μέχρι να βαρεθεί-κουραστεί-ξεχαστεί ο προσφεύγων και την παρατήσει τελείως...
    Ερχόμαστε τώρα, στο προκείμενο : ποιον θα προέκρινα, δηλαδή, για ΠτΔ, από τα ονόματα που ακούστηκαν (και δεν ήταν πολλά) !
    Η απάντηση και η προτίμηση μου, είναι σαφής και ξεκάθαρη : τον Ευάγγελο Αποστολάκη, έναν μάχιμο στρατιωτικό και λεβέντη Κρητικό.
 Στη χρονική συγκυρία, που ζούμε, όπου η τουρκική προκλητικότητα είναι στα ύψη και οι μισοί Έλληνες φοβούνται θερμά επεισόδια, θα ήταν ο ιδανικός ΠτΔ !
   Πέρα από τους συμβολισμούς και τα μηνύματα, που θα περνούσε προς πάσα κατεύθυνση, είναι ο άνθρωπος, που με τη στάση και το Θάρρος του, θα ανύψωνε και το (πεσμένο, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις...) ηθικό του λαού και θα κοίταζε στα μάτια, δίχως φόβο ή κόμπλεξ, τον κάθε Ερντογάν.
    Επιπλέον, ως στρατιωτικός, θα μιλούσε με λιγότερο "ξύλινη" γλώσσα, όπως ο Πάκης (καλά, αυτός, το έχει τερματίσει), δηλαδή με ...εκθέσεις ιδεών, που καμία επαφή ή ανταπόκριση δεν έχουν, με την πραγματικότητα, που ζούμε !
   Φυσικά, θα εκλέγονταν και ίσως με περισσότερες ψήφους (αφού, θα τον ψήφιζε και ο Βελόπουλος), ωστόσο φαίνεται πως η στρατιωτική του ιδιότητα, μέτρησε αρνητικά, διότι ξυπνάει (κακώς) αρνητικές μνήμες και (αδικαιολόγητους) φόβους, στους πολιτικούς μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.