Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

και μια καλή είδηση

    Μετά από 13 μήνες διακυβέρνησης, οι μπλε συριζαίοι έκαναν την ...πρώτη θετική-αναπτυξιακή τους κίνηση : αναφέρομαι στην επανενεργοποίηση της υπαίθριας διαφήμισης, με υπουργική απόφαση! 
  Προέρχεται από έναν νέο πολιτικό, με θητεία στον ιδιωτικό τομέα και αυτό έχει τη σημασία του, διότι, όπως έδειξε και ο πρόσφατος τραγελαφικός "ανασχηματισμός", σε υπουργικές καρέκλες προωθούνται μόνον ανεπάγγελτοι...
  Ακόμα και αυτοί, που έβαλαν τα κλάματα, όταν τους ...μάλωσε ο Τόμσεν, σαν σχολιαρόπαιδα, που πιάστηκαν αδιάβαστα, από τον δάσκαλο (χαχα).
 Παράλληλα, επειδή υπήρξαν (χλιαρές) αντιδράσεις από συριζαίους ...διαφόρων κομμάτων (λολ), σκεφτόμουν να βάλω τίτλο " τα συριζόσκυλα γαβγίζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά" !
  Βλέπετε, οι κρατικοδίαιτοι κοπρίτες, αδυνατούν να καταλάβουν τα πολλαπλά, άμεσα και έμμεσα, οφέλη της υπαίθριας διαφήμισης, για την Οικονομία (και όχι μόνον, βέβαια).
  Πέραν από το θετικό του πράγματος, υπάρχει και η άλλη όψη, ότι δηλαδή χρειάστηκε υπουργική απόφαση, το 2020, για να εφαρμοστεί ...Νόμος του 2001, που δεν καταργήθηκε ΠΟΤΈ! 
   Τα έχουμε ξαναπεί αυτά και είναι γνωστά:  μόνον στην βενεζουέλα των βαλκανίων, ούτε στα πιο σκληρά ολοκληρωτικά καθεστώτα, έγινε αυτό, δηλαδή κηρύχθηκε ανίσχυρος ...ισχύων Νόμος, από δικαστές και όχι από τη Βουλή !
 Παράλληλα βέβαια, δημεύτηκαν-καταστράφηκαν ιδιωτικές περιουσίες και πετάχτηκαν στο δρόμο, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άμεσα και έμμεσα και κηρύχθηκαν παράνομες, διαφημιστικές κατασκευές, που είχαν πάρει Άδεια...
   Κατά τα άλλα, περιμένουν οι πολιτικοί μας, να έρθουν ...κορόϊδα εδώ, να επενδύσουν χρήματα (που δεν έχουν για πέταμα).
     Όλα ξεκίνησαν, όταν κάποιοι, έχασαν τον έλεγχο του οχήματος, που οδηγούσαν (για διάφορους λόγους:  υπερβολική ταχύτητα, υπνηλία, κατανάλωση αλκοόλ ή ναρκωτικών, κόντρες κλπ) και ...έτυχε να πέσουν σε διαφημιστικές πινακίδες, που αν έλειπαν, απλά θα κατέληγαν κάπου αλλού, π.χ μάντρα ή κολώνα της ΔΕΗ...
  Με την έννοια αυτή, η κρινόμενη, ως θετική, υπουργική απόφαση, θέτει ίσως υπερβολικούς και αδικαιολόγητους περιορισμούς, όπως η απαγόρευση πινακίδων στις Εθνικές Οδούς, αλλά και γενικά, παραπλεύρως οδών και πάνω σε πεζοδρόμια, καθώς δεν έχει αποδειχθεί απόσπαση της προσοχής των οδηγών, από υπαίθριες διαφημίσεις (μάλλον το αντίθετο) !
    Είναι λογικό και αυτονόητο, ότι δεν μπορούν να μπουν διαφημίσεις ...στην Ακρόπολη, ωστόσο οι άλλοι περιορισμοί, χρήζουν επανεξέτασης, εφόσον προφανώς, δεν συνάδουν με το Νόμο του 2001, άρα η υπουργική απόφαση είναι ...παράνομη, στο βαθμό που θεσπίζει (και αν θεσπίζει) απαγορεύσεις, που δεν προβλέπονται στο Νόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.