Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος

     Στα περίπου 200 χρόνια, που υφίσταται ως "κράτος" η βενεζουέλα των βαλκανίων, έχουν επιβληθεί αναρίθμητα, παράνομα, χαράτσια, εν είδει "φόρου", προκειμένου οι βολευτές να χρηματοδοτούν τις αργομισθίες τους και να δίνουν λεφτά, στους πελάτες-ψηφοφόρους.
  Ωστόσο, θεωρώ ότι το "τέλος επιτηδεύματος", είναι ο πιο αισχρός, ο πιο παράνομος και αντισυνταγματικός, ο πιο ελεεινός φόρος, που έχει επιβληθεί σε ολόκληρη την Ιστορία του ελληνικού έθνους (δηλαδή από την αρχαιότητα ως σήμερα) και μάλιστα όχι μόνον εδώ, αλλά και παγκοσμίως !
 Και αυτό, διότι, πρόκειται για φόρο, που επιβάλλεται στην ...ιδιότητα κάποιου, ως αυτοαπασχολούμενου, ενώ δηλαδή οι φόροι, διαχρονικά και παγκοσμίως, επιβάλλονται, είτε στο εισόδημα, είτε στην περιουσία, ήτοι στο τι αποκτάς ή τι έχεις στην κατοχή σου, το τέλος επιτηδεύματος, το πληρώνεις για κάτι το οποίο "είσαι"...
  Οριζόντιο χαράτσι-κεφαλικός φόρος, ύψους 650 ευρώ, για όλους, ανεξάρτητα από το τι εισόδημα έχουν και μάλιστα ακόμα και αν κάποιος έχει ζημίες ή μηδενικά έσοδα, πάλι θα το πληρώσει !!
  ΟΎΤΕ οι ναζί, με το μένος που έτρεφαν για τους Εβραίους, δεν τόλμησαν π.χ να επιβάλλουν χαράτσι σε αυτούς, δηλαδή φόρο πάνω στο τι είναι κάποιος, σε κάποια (προσωπική) ιδιότητα (επάγγελμα, φυλετική καταγωγή κλπ)...
   Και όμως, επιβλήθηκε εδώ, στην βενεζουέλα των βαλκανίων, στον 21ο αιώνα, όπου ΠτΔ και υπουργοί απτα λιντλ, μιλάνε διαρκώς για "δίκαιο" (εσωτερικό ή διεθνές) και "ανθρώπινα δικαιώματα", κουνώντας μάλιστα το δάχτυλο ...στους κακούς γείτονες, που υποτίθεται δεν τα σέβονται, ενώ αυτοί είναι 100 φορές χειρότεροι.
   Οι αντιδράσεις για την επιβολή αυτού του χαρατσιού, είτε από συνταγματολόγους του χαβαλέ, είτε από κρατικοδίαιτους προέδρους επαγγελματικών συλλόγων, υπήρξαν πολύ χλιαρές, ενώ και οι διχαστές, αν δεν απατώμαι, το έκριναν ως "συνταγματικό" (λολ), να φορολογείσαι, για κάτι που είσαι, για κάποια (επαγγελματική, εν προκειμένω) ιδιότητα, που έχεις !!
   Φανταστείτε τώρα (γιατί είναι ακριβώς το ίδιο) να έβγαινε Νόμος, που θα λέει ότι επιβάλλεται ειδικός φόρος, σε όσους είναι πάνω από 100 κιλά, σε όσες γυναίκες έχουν ξανθά ή κόκκινα μαλλιά, στους ομοφυλόφιλους, σε όσους έχουν καράφλα και πάει λέγοντας, τότε θα ξεσηκωνόταν το σύμπαν και οι διχαστούληδες θα τον έβγαζαν αντισυνταγματικό (ειδικά αν ήταν πάνω από 100 κιλά, λολ)...
   Η συζήτηση για τις φοροελαφρύνσεις, άνοιξε από την ίδια την κυβέρνηση, εντός καλοκαιριού, αλλά μετά θυμήθηκαν τις επιπτώσεις της covid στην οικονομία και τα πήραν πίσω και άσχετα αν υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο ή όχι, παράνομα χαράτσια, όπως το τέλος επιτηδεύματος, πρέπει επιτέλους να καταργηθούν (κατάργηση, όχι μείωση...) και να βρουν τα λεφτά, από αλλού, με πιο ...νόμιμους τρόπους !
  Μάλιστα, αν υπάρχει "κράτος Δικαίου" στην βενεζουέλα των βαλκανίων, όπως ισχυρίζονται οι αυταπατεώνες πολιτικοί της, θα έπρεπε να επιστραφούν και τα χρήματα, που έχουν καταβληθεί, από την θέσπιση αυτού του "κεφαλικού φόρου" ως σήμερα, ως παρανόμως και αχρεωστήτως καταβληθέντα.
    Η σημερινή κυβέρνηση, εκλέχθηκε με "σημαία" τις μειώσεις φόρων και εισφορών (οι οποίες μειώθηκαν για το 20% και ...αυξήθηκαν στο 80% των περιπτώσεων, από τον απατεώνα βρούτση) και άσχετα αν δεν μπορεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις, λόγω covid ή για άλλο λόγο, θα πρέπει ίσως να ζητήσει νέα, λαϊκή, εντολή, για να συνεχίσει να κυβερνά με άλλη ατζέντα...
   Παράλληλα, με το τέλος επιτηδεύματος, βέβαια, θα πρέπει να καταργηθεί και η εξίσου παράλογη και παράνομη ...προκαταβολή φόρου, αλλά και τα περιβόητα τεκμήρια διαβίωσης !
   Τα τελευταία, το μόνον που πετυχαίνουν, είναι να ...μειώνουν τα κρατικά έσοδα και να κρατούν την Οικονομία καθηλωμένη, αφού αναγκάζουν τον κόσμο, να μην κάνει δαπάνες, για να μην τον "πιάσουν" τα τεκμήρια και έτσι μειώνονται οι εισπράξεις από ΦΠΑ και όχι μόνον...

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.