Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

η επιτροπή της επιτροπής

    Εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση έφτιαξε μια επιτροπή "σοφών" (εδώ γελάμε), προκειμένου να της πει, που θα πρέπει να διαθέσει τα λεφτά, που ...ΘΑ πάρουμε από την Ε.Ε, λόγω covid, έτσι ώστε να "πιάσουν τόπο" και να έρθει η (ακριβοθώρητη) Ανάπτυξη (ξανά γέλιο) !
 Μίλησαν (οι αθεράπευτοι απατεώνες) για ...72 δις, ενώ τα πραγματικά χρήματα, αντιστοιχούν σε περίπου 3 δις το χρόνο (για 4 έτη) και αυτά, με προϋποθέσεις, αντίστοιχες με τα χρήματα του ΕΣΠΑ (που πάνε, σταθερά σε έργα της πλάκας, δίχως νόημα και αποτέλεσμα για το μέσο πολίτη, απλά για να τρώνε οι ημέτεροι)...
  Τώρα, λέει, θα φτιάξει ...μια άλλη επιτροπή, για να αξιολογήσει την έκθεση ιδεών των "σοφών", της αρχικής επιτροπής και να προτείνει κάτι ...πιο συγκεκριμένο (χαχα) !
   Το μόνιμο λάθος, που κάνουν οι κρατικοδίαιτοι και ανεπάγγελτοι πολιτικοί μας, είναι ότι καλούν κάποιους άλλους κρατικοδίαιτους, που φέρουν τον τίτλο "καθηγητής", να τους πουν τι πρέπει να κάνουν...
  Αφενός, ο κόσμος ψηφίζει πολιτικούς, όχι καθηγητές, στις εκλογές, οι οποίοι (πολιτικοί) αν δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και αισθάνονται ότι πρέπει να ρωτάνε άλλους, καλύτερα να παραιτηθούν και αφετέρου όσοι κατέχουν κάποιες γνώσεις (αμφίβολο και αυτό, ειδικά στην βενεζουέλα των βαλκανίων), δεν σημαίνει ότι μπορούν να διοικήσουν ή να κυβερνήσουν, ειδικά όταν δεν έχουν καμία εμπειρία, από την πραγματική Ζωή και Οικονομία, όντες μια ζωή κρατικοδίαιτοι !
   Η έκθεση αυτή των "σοφών", σε κάθε περίπτωση, ακυρώθηκε από τα πράγματα, από την σκληρή και αδυσώπητη (οικονομική) πραγματικότητα της πανδημίας, με ύφεση (επίσημη) στο 15%, στο Β' τρίμηνο, οπότε και η ...Ανάπτυξη αναβάλλεται, εφόσον τα χρήματα αυτά της Ε.Ε, δεν θα αρκέσουν ούτε για να καλυφθεί η μαύρη τρύπα της covid.
   Εξάλλου, το να μιλάς, για "Ανάπτυξη" σε ένα χρεοκοπημένο "μόρφωμα", ούτε καν κράτος δηλαδή, που κάνει 4 και 5 χρόνια, να δώσει σε έναν άνθρωπο τη σύνταξη που δικαιούται και όπου στοιβάζονται εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις, είναι απλά ανέκδοτο...
    Η κυβέρνηση είναι σε πολύ δύσκολη θέση και προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο, εφόσον ήθελε και είχε υποσχεθεί μειώσεις φόρων, αλλά με πεθαμένη τη "βαριά βιομηχανία" μας και με διψήφια ύφεση, λόγω covid, είναι πρακτικά αδύνατον να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της !
     Άσχετα αν κάτι τέτοιο επιβάλλει ή όχι εκλογές, για νέα νομιμοποίηση, άνοιξαν και νέες τρύπες, αφενός με τα αναδρομικά των συνταξιούχων και αφετέρου με το σχεδιαζόμενο, νέο, εξοπλιστικό πρόγραμμα, κόστους πολλών δις, οπότε είναι βέβαιο ότι δεν υπάρχουν λεφτά, για να ικανοποιηθούν όλοι...
   Βασικά και αυτό είναι το μοναδικό μέλημα όλων των κυβερνήσεων, λεφτά υπάρχουν ή τουλάχιστον πρέπει να βρίσκονται (με δανεισμό συνήθως), ΜΌΝΟΝ για να πληρώνονται εξ ολοκλήρου και στην ώρα τους οι μισθοί των Δ.Υ και οι συντάξεις, ώστε να μην χαθούν ψηφαλάκια, από τους πελάτες-ψηφοφόρους !
   Αυτή είναι ακριβώς και η συνταγή της χρεοκοπίας και της αποτυχίας, που δεν επέτρεψε στην βενεζουέλα των βαλκανίων, να βγει από τα μνημόνια, μετά από 10 χρόνια και να εμφανίσει αληθινά και όχι (καρα)πέτσινα πλεονάσματα.
   Όσο υπάρχουν συντάξεις πάνω από 2 χιλιάρικα (κυρίως σε ...χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ) και όταν ο βασικός μισθός, στον ιδιωτικό τομέα (που είναι και ο μόνος παραγωγικός), είναι 534 ευρώ ενώ στο (άχρηστο και αχρείαστο) Δημόσιο, πάνω από 900, είναι ξεκάθαρο (για ΌΛΟΥΣ, πλην των πολιτικών μας και των ηλίθιων υπαλλήλων των δανειστών μας) ότι η βενεζουέλα (ή κολομβία, λόγω διαφθοράς) των βαλκανίων, θα είναι ΜΟΝΊΜΩΣ χρεοκοπημένη !! Είναι απλά μαθηματικά, του Δημοτικού.
     


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.