Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

συνταγματική ανωμαλία

      Την απόφαση για την Χρυσή Αυγή, θα την σχολιάσω στην επόμενη ανάρτηση, άλλωστε δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, την ώρα που γράφονται αυτά (με την ανακοίνωση των ποινών), γιατί υπάρχουν και σοβαρότερα, νομικά και πολιτικά, θέματα !
  Θέλω να σταθώ στην καραμέλα ότι "νίκησε η Δημοκρατία" που πιπίλισαν, μετά την καταδικαστική απόφαση, ακόμα και "φαντάσματα", όπως οι αβραμόπουλος και παυλόπουλος και γενικά ο κάθε πικραμένος...
  Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί, είναι "τι είναι η Δημοκρατία και αν έχουμε Δημοκρατία σήμερα", διότι φοβάμαι ότι δεν υπάρχει πιο κακοποιημένη (βάναυσα) έννοια, όπως αυτή της "Δημοκρατίας" και ανάθεμα αν ξέρουν τι σημαίνει, όσοι την ξεστομίζουν, με τόση ευκολία, από τα κρατικοδίαιτα στόματα τους.
    Η πραγματικότητα είναι πως σήμερα ζούμε μια συνταγματική εκτροπή και ανωμαλία, όχι ότι πριν είχαμε Δημοκρατία, αλλά τώρα μιλάμε για καταστάσεις παράνομες και παράλογες !
   Στην αιώνια απορία του καρά αμάν αλή, "ποιος κυβερνάει επιτέλους αυτόν τον τόπο", λοιπόν, τι θα απαντούσαμε σήμερα ; Κυβερνά η εκλεγμένη, δημοκρατικά, κυβέρνηση ;
    Η απάντηση είναι φυσικά όχι, διότι κυβερνά ένας πρώην συριζαίος, αποτυχημένος (κατά τεκμήριο, εφόσον τον "μαύρισαν" οι δημότες του Βύρωνα) και καταδικασμένος, για οικονομικές ατασθαλίες, δήμαρχος, που έγινε υπουργός, στο πιο κρίσιμο σήμερα υπουργείο, ΔΊΧΩΣ να έχει κατέβει καν στις εκλογές, με το κυβερνών κόμμα !!
     Με ποια ...δημοκρατική νομιμοποίηση, λοιπόν, ο χαρδαλιάς, καθορίζει τις ζωές μας, με τις αποφάσεις και τα "μέτρα" που παίρνει, αποφασίζει ποιο μαγαζί θα δουλέψει και για πόσες ώρες, ποιος θα μετακινείται και ποιος όχι κ.ο.κ ;
    Από κοντά, βέβαια και οι κρατικοδίαιτοι λοιμωξιολόγοι απτα λιντλ, που άλλα λένε τη Δευτέρα και άλλα την Τρίτη και μπορούν, με άνεση, να κάνουν άπειρα lockdowns, εφόσον η δική τους αργομισθία, θα συνεχίσει να καταβάλλεται κανονικά και δεν τους καίγεται καρφί αν κάποιοι άλλοι θα πεινάσουν...
    Τελευταία, βέβαια, παρατηρείται το φαινόμενο, να προσαρμόζουν ...τις επιστημονικές τους απόψεις (λολ) οι καθηγητές των τηλεοπτικών παραθύρων, στις κυβερνητικές επιθυμίες και όχι το αντίστροφο, δηλαδή να προσπαθούν να εξηγήσουν "επιστημονικά" γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε αυτό ή το άλλο !
     Μην ξεχνάμε ότι οι καθηγητούληδες και οι γιατρούληδες που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα, είναι δημόσιοι υπάλληλοι, άρα εξ ορισμού και εξ επαγγέλματος, οφείλουν υπακοή στην εξουσία (απλά μερικοί πλειοδοτούν σε ...οσφυοκαμψία, μπας και στριμωχτούν σε κάποιο ψηφοδέλτιο, στις επόμενες εκλογές).
    Αυτό που ζούμε, είναι μια ιδιότυπη Χούντα, εξ αιτίας μιας υγειονομικής κρίσης, που οφείλεται σε μια επιδημία γρίπης, καθώς τα μέτρα που λαμβάνονται δεν έχουν καμία δημοκρατική νομιμοποίηση !
      Και φυσικά, δε μιλάει κανείς, για την πολιτική και πολιτειακή κρίση και ανωμαλία, που ζούμε, η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη, ενώ και τα ΜΜΕ έχουν εξαγοραστεί από την κυβέρνηση για την λιβανίζουν και να μην "παίζουν" τίποτα, που δεν έχει την έγκριση του Ανώτατου Σοβιέτ...
     Ωστόσο, αν αναρωτηθούμε, αν υπήρχε Δημοκρατία, πριν την covid, η απάντηση θα είναι ΠΆΛΙ αρνητική : σε μια χώρα, όπου κυβερνούν, τα τελευταία 60 χρόνια, 4-5 οικογένειες, μόνον για ...κληρονομική μοναρχία, θα μπορούσαμε να μιλάμε.
    Οι τραγικοί, που μας κυβερνούν, θυμούνται τη Δημοκρατία, μόνον, όταν κάποιος απειλεί την καρέκλα και την κουτάλα τους, όταν απειλείται η αργομισθία η δική τους και όλων όσων έχουν διορίσει (συγγενών και μη).
    Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε το σύγχρονο πολίτευμα της βενεζουέλας των βαλκανίων, δεν θα λέγαμε, σε καμία περίπτωση, ότι έχουμε Δημοκρατία, αυτό που υπάρχει είναι οικογενειοκρατία, μετριοκρατία (το 80% των υπουργών είναι άχρηστοι και ανεπάγγελτοι), κλεπτοκρατία (αφού λεηλατούν, μεταξύ τους, τα κρατικά ταμεία) κλπ.
    Θα μπορούσαμε να βρούμε ένα σωρό (μη τιμητικά) επίθετα για να χαρακτηρίσουμε την πολιτική κατάσταση και το πολίτευμα στην Κολομβία των Βαλκανίων, ωστόσο μας γυρνούν τα άντερα, όταν ακούμε ότι "νίκησε η Δημοκρατία", αφού δεν μπορεί να κερδίσει κάτι το οποίο είναι ανύπαρκτο και υπάρχει μόνον σε σάπιους, κρατικοδίαιτους, εγκεφάλους, ως ονείρωξη-φαντασίωση και αυταπάτη !
     

1 σχόλιο:

  1. Η πολιτική ανωμαλία, επιτείνεται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποιος, ανεξάρτητος και αξιόπιστος, φορέας που να πιστοποιεί την ακρίβεια των στοιχείων, που ανακοινώνει η κυβέρνηση ! Για τον αριθμό των κρουσμάτων, τον αριθμό των νοσηλευομένων και τον αριθμό των θανάτων (από covid και όχι άλλα, σοβαρά, νοσήματα), εννοώ ! Επίσης, αν γίνονται π.χ 10.000 τεστ ημερησίως και βγαίνουν θετικά τα 500, τι και ΠΟΙΌΣ εμποδίζει την κυβέρνηση, να ανακοινώσει 200 τη μία μέρα και την επόμενη 500+300 της προηγούμενης = 800, για να δημιουργήσει "κλίμα" και να πάρει πρόσθετα μέτρα ; Διότι μόνον ένας διανοητικά ανάπηρος ή ένας κρατικοδίαιτος, μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στις ανακοινώσεις της (εκάστοτε) ελληνικής κυβέρνησης, δηλαδή στα στοιχεία που δίνει το Ανώτατο Σοβιέτ, στην βενεζουέλα (δύο σκαλοπάτια, πριν γίνει Β. Κορέα) των βαλκανίων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.