Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

"μπάτσοι" εναντίον "γύφτων"

     Φοβάμαι πως με όσα βιώνουμε τελευταία, η έννοια "απονομή δικαιοσύνης", στην Κολομβία των Βαλκανίων, τείνει να εκφυλιστεί σε ...ανέκδοτο και τα δικαστήρια κινδυνεύουν να αντικατασταθούν από "πάνελς" (μεσημεριανών και όχι μόνον) εκπομπών ή από τους σκερβελέδες του διαδικτύου και των αντισόσιαλ μίντια !
  Το πρώτο ανέκδοτο ήταν ότι μια γυναίκα που κατέστρεψε το πρόσωπο της ερωτικής αντιζήλου της (πραγματικά ή στο μυαλό της) είναι ο Νο1 "δημόσιος κίνδυνος", πιο επικίνδυνη και ...από τον Πάσσαρη (όχι τώρα, στα χειρότερα του) και ότι στο εξής, όποιος ρίχνει μερικές σταγόνες βιτριόλι σε άλλον και του καίει το δέρμα ή τα ρούχα (βλέπε ράσα), θα διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας...(δημιουργείται δηλαδή νέα νομολογία "βιτριολική").
  Η δεύτερη περίπτωση, επειδή υπήρξε νεκρός και μας αφορά όλους, που μπορεί να ...μην δούμε σήμα για έλεγχο και να φάμε σφαίρα στο κεφάλι, μόνο αστεία δεν είναι και για μένα, το λέω ξεκάθαρα, οι αστυνομικοί έπρεπε να προφυλακιστούν !
   Όχι για λόγους σκοπιμότητας, όπως στην περίπτωση με το βιτριόλι, δηλαδή για να μην υπάρξουν αντίποινα από ρομά (αν και ο πατέρας του θύματος, δείχνοντας ισχυρότερη μεγαλοψυχία και από εμάς, τους "μη γύφτους" και καλά, ζήτησε να μην γίνουν επεισόδια), αλλά καθαρά νομικά μιλώντας, εφόσον είχαμε κακουργηματικές πράξεις (δύο απόπειρες και μία τετελεσμένη ανθρωποκτονία)...
   Δεν είναι η πρώτη περίπτωση αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας (και προφανώς ούτε η τελευταία, όσο υπάρχει δικαστική "ασυλία" και ατιμωρησία), έχει ξαναγίνει να αφαιρεθεί ζωή υπόπτου, δίχως ουσιαστικό λόγο, απλά δεν είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις, δεν υπήρχαν βίντεος, όπως εδώ κλπ.
    Αν το θύμα είναι αλλοδαπός και χωρίς καθόλου ή με λίγους συγγενείς εδώ και κυρίως αν είναι "σεσημασμένος", η ...ανάκριση τελειώνει με το να βγει ο εισαγγελέας και να χτυπήσει τον αστυνομικό φιλικά στην πλάτη, αφήνοντας τον ελεύθερο, λες και το να είσαι σεσημασμένος δικαιολογεί τη δολοφονία σου, από ...όργανα της τάξεως !
   Πριν αναφερθώ στο Πέραμα, οφείλω να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΟΊ ακόμα νεκροί, με υπαιτιότητα της Αστυνομίας : αναφέρομαι στις καταδιώξεις διακινητών παράτυπων μεταναστών, κυρίως στη Β.Ελλάδα, που καταλήγουν σε θανατηφόρα τροχαία, με πολλά θύματα, ιδίως από την στιγμή που τα κυκλώματα βάζουν ανήλικους οδηγούς, προκειμένου να παρακάμψουν τις ασύλληπτα δρακόντειες ποινές, που προβλέπονται, για αυτό το αδίκημα.
   Μιλώντας για Β.Ελλάδα και επειδή και οι 7 κατηγορούμενοι, για το Πέραμα, από ό,τι διέρρευσε, είναι από εκεί, σκέφτομαι ότι οι αστυνομικοί αυτοί, είτε την έχουν δει "robocop", είτε επιδεικνύουν υπερβάλλοντα ζήλο (και εδώ βέβαια ανακύπτουν ερωτήματα, αναφορικά με την εκπαίδευση τους και το αν περνούν ψυχοτεχνικά τεστ, σε διαρκή βάση) !
  Είναι δυνατόν π.χ να μην ξέρουν ότι, όπως έγραψε κάποιος νομικός, για να τους ...υπερασπιστεί, ΔΕΝ προβλέπεται χρήση όπλου σε έλεγχο ή για να σταματήσει η διαφυγή (άοπλου, όπως εδώ) υπόπτου ; (!)
   Τα στοιχεία που δείχνουν όμως καραμπινάτη ανθρωποκτονία, χωρίς ΚΑΜΊΑ δικαιολογία (άμυνα π.χ), βγάζουν μάτι, μόνο η ανακρίτρια και η εισαγγελέας δεν τα είδαν... : Πρώτον, οι αστυνομικοί ΔΙΑΤΆΧΘΗΚΑΝ επανειλημμένα, να ...αποσυρθούν από την καταδίωξη, όμως συνέχισαν, γιατί ο εγωϊσμός τους, δεν επέτρεπε ...να τους ξεφύγουν "οι γύφτοι", που είχαν κλέψει ένα παλιάμαξο και έκαναν ότι δεν ακούνε τις εντολές...
    Δεύτερον, ΚΑΜΊΑ κατάσταση άμυνας δεν υπήρξε : όταν εγκλωβίστηκε το όχημα και έκανε όπισθεν ή προσπάθησε να ξεφύγει με ελιγμούς, τι ταχύτητα είχε ; Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφύγουν αυτό το "όπλο" (γελάμε), κάνοντας 2 βήματα δεξιά ή αριστερά...
     Και τρίτον και σημαντικότερο ίσως, η (τεράστια) ...λεπτομέρεια, στην οποία κρύβεται ο Διάβολος : ο νεκρός ήταν συνοδηγός, άρα πως προσπαθείς να ακινητοποιήσεις το όχημα, πυροβολώντας όλους πλην οδηγού ; (!) Μία ή δύο σφαίρες στον αέρα, θα ήταν (υπερ)αρκετές, ώστε να φοβηθούν οι ύποπτοι και να βγουν έξω με τα χέρια ψηλά...
    Αντί αυτού, έπεσαν πάνω από 30 πυροβολισμοί, διότι λειτούργησε "η ψυχολογία του όχλου", όταν έριξε ο πρώτος, τον μιμήθηκαν όλοι οι άλλοι αστυνομικοί, θεωρώντας ότι αυτό πρέπει να γίνει, σχηματικά και σχεδόν κυριολεκτικά, θα λέγαμε ότι οι "μπάτσοι" λειτούργησαν ως μια αγέλη λύκων, που στρίμωξε το θύμα της και το εξόντωσε !
     Και έτσι φτάσαμε στο απίστευτο φιάσκο : με νεκρό το συνοδηγό, τραυματισμένο τον συνεπιβάτη και ...άφαντο τον οδηγό (αλήθεια, ΠΏΣ το κατάφεραν αυτό, αναρωτιέμαι και κυρίως αν άσχετα από την ποινική ασυλία, αυτοί θα συνεχίσουν να κάνουν την ίδια δουλειά και δεν θα πάνε, στην καλύτερη, σε γραφεία, να βαράνε σφραγίδες...).
     Κλείνοντας και χωρίς να το εύχομαι βέβαια, επειδή ο Θεός είναι Μεγάλος και υπάρχει και Θεία Δίκη, ίσως θα χρειαστεί το επόμενο θύμα αστυνομικής (δολοφονικής) μανίας, να είναι το παιδί ανακριτή ή εισαγγελέα, μπας και βάλουν μυαλό και σταματήσουν να χαϊδεύουν τους δολοφόνους, όταν τυχαίνει να φορούν αστυνομική στολή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.