Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

μιλάμε για τρέλα, όχι αστεία

       Είναι γνωστό, εδώ και δεκαετίες, ότι εκεί που τελειώνει η Λογική, αρχίζει το ...κράτος της βενεζουέλας των βαλκανίων, αυτό που ονομάζουμε "δημόσιο" και περιλαμβάνει, από την ΠτΔ και τους 300 της βο(υ)λής, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο.
 Το βλέπουμε και τώρα, με την περιβόητη "ρήτρα αναπροσαρμογής" και όσα λέγονται με αφορμή αυτήν, δηλαδή τα "υπερκέρδη" των εταιριών και όσα "σχεδιάζονται" (από μονίμως "καμένους" εγκεφάλους).
 Ένας πολύπλοκος μαθηματικός τύπος, που θεσπίστηκε, από την κυβέρνηση Σαμαρά, σε ανύποπτο χρόνο, 9 χρόνια μετά, εκδικείται μία άλλη (εξίσου, αν όχι περισσότερο) άθλια κυβέρνηση της ΝΔ, με τρόπο που κανείς δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
  Από την άποψη αυτή, ο Σαμαράς, που δεν είχε τα ...φρύδια να ρίξει τον γιο μιζοτάκη, όπως έριξε (αδίκως) τον πατέρα και μένει μόνον στα λόγια, ουσιαστικά και εμμέσως, είναι αυτός, που καταστρέφει την σημερινή κυβέρνηση, με μία (φαινομενικά ασήμαντη, τότε) τροπολογία, που θέσπισε την "ρήτρα αναπροσαρμογής".
   Το πρώτο "τρελό" της υπόθεσης, είναι ΓΙΑΤΊ να έχουν "υπερκέρδη" οι εταιρίες, εφόσον η ρήτρα θεσπίστηκε, όχι για να κονομάνε, αλλά για να αντισταθμίζεται το κόστος, από τυχόν αυξήσεις της τιμής της ενέργειας (κιλοβατώρας), που προκύπτει από τις αυξήσεις του πληθωρισμού και των πρώτων υλών (πετρέλαιο και αέριο, βασικά) !
  Όταν η τιμή του φυσικού αερίου έχει ανέβει 120%, δηλαδή, τι περιμέναμε ; ότι δεν θα ανέβαινε, αντίστοιχα, 3 και 4 φορές επάνω, η τιμή του ρεύματος ;
    Συνεπώς, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς, δεν θα έπρεπε να οδηγούν σε "υπερκέρδη", αλλά σε αντιστάθμισμα του κόστους παραγωγής των εταιριών, άρα 2 πράγματα μπορεί να συμβαίνουν : είτε ΔΕΝ υπάρχουν, στην ουσία, "υπερκέρδη", είτε, αν υπάρχουν, είναι απάτη η ρήτρα αναπροσαρμογής και δικαιώνονται έτσι όσοι την χαρακτηρίζουν "παράνομη" !
   Σε αυτή την τρέλα, έρχεται μάλιστα να πλειοδοτήσει η αντιπολίτευση, ανεβάζοντας τα "υπερκέρδη" ακόμα περισσότερο (αφού δεν πληρώνουν κάτι για όσα λένε, μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, προφανώς)...
   Η επόμενη τρέλα, είναι ότι τα "υπερκέρδη", που κανείς δεν ξέρει αν υφίστανται και πόσα είναι, θα φορολογηθούν, εφάπαξ, με χαράτσι 90% (η Χούντα είναι τόσο γενναιόδωρη, που τους αφήνει και ένα 10%, χαχα).
  Δηλαδή, νόμιμα έσοδα των εταιριών, που προέκυψαν ...ΒΆΣΕΙ ΝΌΜΟΥ του 2013, κρίνονται, το 2022, ως "υπερβολικά" και ουσιαστικά ...δημεύονται !!
    Χωρίς να είμαι ειδικός, εννοώ δεν χρειάζεται να είσαι συνταγματολόγος απτα λιντλ, για να καταλάβεις ότι (και) αυτό το χαράτσι, είναι παράνομο και αντισυνταγματικό, διότι το Σύνταγμα λέει ότι δεν υπάρχει αναδρομική φορολόγηση, αν δεν απατώμαι, ούτε μπορεί να επιβληθεί φόρος το 2022, για εισοδήματα, που αποκτήθηκαν μέσα στο ΊΔΙΟ έτος...
     Η επόμενη τρέλα, έχει να κάνει με το που θα πάνε τα έσοδα, αν περάσει τελικά (και) αυτό το παράνομο χαράτσι : στην αρχή, έλεγαν (και κλαίγαμε, χαχα) ότι ένα μικρό μέρος θα επιστραφεί στους πολίτες-καταναλωτές, δηλαδή σε αυτούς που τα έδωσαν !!
    Τώρα λένε πως δεν θα κρατήσει το κράτος τη μερίδα του λέοντος, όπως σχεδίαζαν αρχικά, δηλαδή ουσιαστικά να επιβάλλουν, εμμέσως (δηλαδή πάλι παράνομα) έναν νέο φόρο, επειδή έτσι ξύπνησαν ένα πρωί ή επειδή είδαν ότι είναι μια καλή ευκαιρία να γεμίσουν τα μονίμως άδεια και τρύπια ταμεία του "κράτους", αλλά ότι θα επιστρέψει το σύνολο στην κοινωνία, από την οποία και προέρχεται...
     Βέβαια, όταν τα ακούμε αυτά, όλοι πλέον καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν, ότι θα κάνουν "κοινωνική πολιτική", διορίζοντας σε αργομισθίες όσους συγγενείς, γνωστούς και κουμπάρους, δεν πρόλαβαν να "βολέψουν" ως τώρα ή θα τα μοιράσουν σε λαμόγια, μέσω έργων και προμηθειών, αυτό που γίνεται δηλαδή τα τελευταία 30, τουλάχιστον, χρόνια.
    Η μεγαλύτερη τρέλα, όμως, όλων, είναι να μιλάνε ακόμα (!!) οι μπλε συριζαίοι για ...ανάπτυξη, όταν τα μαγαζιά κλείνουν, το ένα μετά το άλλο, άνθρωποι πηδάνε από τα μπαλκόνια, δεν υπάρχει ρευστό στην Αγορά, ούτε για δείγμα, οι επαγγελματίες τους τελευταίους έξι μήνες, δεν βγάζουν ούτε τα έξοδα τους και γενικά ενώ η κατάσταση είναι ΤΡΑΓΙΚΉ στην πραγματική Οικονομία, αυτοί που ζουν από τα έτοιμα, δηλαδή στην εικονική οικονομία της αργομισθίας τους, τα βλέπουν όλα καλά και ανθηρά (!).
    
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.