Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

μία ακόμα Δίκη-παρωδία (νέα επεισόδια)

     Για την υπόθεση Φιλιππίδη, έχω γράψει ήδη καναδυό φορές την άποψη μου, ότι για μένα δεν είναι βιαστής και κακώς μπήκε στη φυλακή !
  Δεν εξετάζω το αν καλώς ή κακώς καταστράφηκε, διότι αφενός αυτό δεν είναι νομικό ζήτημα, αλλά ζήτημα εφαρμογής των Πνευματικών Νόμων, δηλαδή το γνωστό "πας ο υψών εαυτόν, ταπεινωθήσεται" και αφετέρου, είναι αστείο να πιστεύουμε ότι όποια και αν είναι η απόφαση και η ποινή, ότι μπορεί να ξαναδουλέψει όπως πριν, να έχει πάλι χορηγούς κλπ.
 Επίσης, να ξανά τονίσω, ότι ποτέ δεν υποστήριξα ότι είναι "αθώος", αλλά ότι οι πράξεις του είναι πλημμελήματα, τα οποία έχουν παραγραφεί, άρα δεν θα έπρεπε καν να του επιβληθεί ποινή !
 Και προφανώς, δεν με αφορά το αν ήταν (συστηματικά) άπιστος προς τη σύζυγο του, το αν χρησιμοποιούσε την "εξουσία" του, στο θέατρο, για να ...πηδήξει, ότι η δημοσιότητα, η δόξα και το χρήμα, τον είχαν κάνει αλαζονικό και είχε κακή συμπεριφορά, προς τους άλλους και ιδίως προς τις γυναίκες.
 Εδώ εξετάζουμε, αποκλειστικά, το νομικό σκέλος της υπόθεσης, που μεγενθύνθηκε ίσως δυσανάλογα, αφενός λόγω του "ονόματος" του κατηγορούμενου και αφετέρου, λόγω των υπερβολών του κινήματος metoo !
 Οφείλω να πω ότι πήγα στο δικαστήριο, για να ακούσω την εισαγγελική πρόταση και κατά σύμπτωση έφτασα λίγο πριν ξεκινήσει, όταν η εισαγγελέας άρχισε να λέει στους ενόρκους "να κλείσουν τα αυτιά" σε όσα λέγονται εκτός της αίθουσας, πίστεψα ότι μπορεί να είναι και απαλλακτική η πρόταση, μετά όμως όταν άρχισε το "νομικό φροντιστήριο", κατάλαβα ότι πάει για καταδικαστική και έφυγα (κυρίως, επειδή ήμουν και όρθιος, βλέπετε οι "εγκέφαλοι" της διοίκησης των Δικαστηρίων, βάζουν τα ΜΟΔ σε αίθουσες, που δεν κάνουν, ούτε για μονομελές Πλημ/κείο)...
   Εκ των υστέρων έμαθα τις "τραγικότητες" που προηγήθηκαν, ότι έκανε "συμπληρωματική" απολογία και είπε πράγματα, τόσο τραγικά και ΠΑΛΙΑΚΆ (ότι τον καταγγέλουν ...οικονομικά συμφέροντα), που δεν πίστευα στα αυτιά μου.
   Εδώ ανοίγω παρένθεση, γιατί δεν θέλω να στρουθοκαμηλίζω και πρέπει να επαναλάβω τις σοβαρές ευθύνες των μέχρι τώρα δικηγόρων του, για την δυσμενή εξέλιξη της υπόθεσης του, από το στάδιο της απολογίας, μέχρι και τώρα (δεν αναφέρομαι τόσο στον "ζαμέ κορωπί", που έχει εμπειρία σε ποινικές υποθέσεις, όσο στους υπόλοιπους, που δεν τους ξέρω κιόλας) !
   Εξίσου τραγικά όμως, ήταν και όσα είπε στην απολογία του : ότι έμαθε να σέβεται τις γυναίκες, συναναστρεφόμενος με ...πόρνες, από μικρός και ότι δεν είναι ...μπέζος ("τι φάση" ;).
  Πέραν όμως από τις τραγικές και παλιακές υπερασπιστικές γραμμές ότι "είμαι θύμα συνωμοσίας" κλπ, πρέπει να δούμε και τις ευθύνες των δικαστών, που είναι οι κυρίως υπεύθυνοι, για το ότι τον έβαλαν φυλακή ως "βιαστή" και τώρα θέλουν να τον καταδικάσουν "για ξεκάρφωμα" ως "επίδοξο βιαστή"...
   Πόσο τραγελαφικό είναι, αλήθεια, να αθωώνεται για το μείζον, τον βιασμό και να καταδικάζεται για το έλασσον, για την "απόπειρα" βιασμού ;
   Το έβαλα σε εισαγωγικά, διότι, για μένα, ΔΕΝ υπάρχει εδώ απόπειρα βιασμού, υπάρχει μόνον προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, σε βαθμό πλημμελήματος, το οποίο έχει παραγραφεί, άρα δεν θα έπρεπε να του επιβληθεί ΚΑΜΊΑ ποινή !
     Είναι ανέκδοτο να λέμε ότι είχα αποφασίσει να βιάσω κάποιαν, όταν μείναμε μόνοι στο δωμάτιο-καμαρίνι, κλείδωσα την πόρτα και όταν έκανα κίνηση, αλλά αυτή αντέδρασε, άνοιξα ο ίδιος την πόρτα και την έδιωξα, βρίζοντας την και λέγοντας ότι αφού δε μου έκατσε, δεν θα ξαναβρεί δουλειά πουθενά...
    Δεν υπήρξε δηλαδή (σοβαρή) βία εκ μέρους του, ούτε απειλή ζωής, που να δικαιολογούν "απόπειρα βιασμού" αλλά ένα άγαρμπο και χοντρό "πέσιμο" (που τιμωρείται ως πλημμέλημα, όπως είπα) !
     Καλά, δεν συζητάμε πόσο αστεία ήταν τελικά (για την οποία δεν γνωρίζαμε πολλά, μάλλον επειδή η "παθούσα" δεν είναι τόσο επώνυμη, όσο είναι οι παθούσες στις "απόπειρες") η κατηγορία του (τετελεσμένου και μάλιστα ...δις) βιασμού, όταν η καταγγέλουσα δεν ...θυμόταν τον πρώτο βιασμό και συνέχισε, μετά από αυτόν, να συνεργάζεται με τον ...βιαστή της ("τι φάση", ξαναρωτάω ;).
   Άρα, στα δικά μου μάτια, η εισαγγελική πρόταση, μοιάζει με "ξέπλυμα" των όσων έχουν γίνει, δηλαδή μπορεί να μην βίασε, αλλά να τον καταδικάσουμε για τις απόπειρες, ώστε να δικαιολογηθεί η κράτηση του, στις φυλακές και να καλυφθούν και οι συνάδελφοι δικαστές, που τον έβαλαν μέσα, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο, ο κατηγορούμενος να ζητήσει ευθύνες, αποζημιώσεις κλπ.
    Δεν θα ρισκάρω να "προβλέψω" την τελική του ποινή, για να μην γίνει η δικηγορία "πάμε στοίχημα" (sic), αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ ότι δεν θα του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, όπερ σημαίνει, φαντάζομαι, μια τελική ποινή 5 χρόνια φυλάκισης μάξιμουμ !
  Το οποίο με την σειρά του σημαίνει ότι θα μετατραπεί σε χρηματική και θα πρέπει να βρει πάλι "φίλους" να την πληρώσουν, όπως έγινε με την εγγύηση της αποφυλάκισης, για να μην πάει ξανά μέσα, οπότε "παίζει" και το ενδεχόμενο να μην κάνει καν έφεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.