Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

καμία ντροπή δεν είναι δουλειά

        Αυτό το ευφάνταστο και αρκετά αστείο σύνθημα, το είδα γραμμένο κοντά σε Αστυνομικό Τμήμα, ωστόσο φοβάμαι ότι ισχύει περισσότερο για κάποιους άλλους !
   Εδώ να ανοίξουμε παρένθεση, για να πούμε πως με όσα κάνουν και κυρίως όσα ...δεν κάνουν οι αστυνομικοί, τελευταία, έχουν χάσει κάθε ίχνος σεβασμού και εμπιστοσύνης, από τους πολίτες.
 Διότι αυτά κερδίζονται, δεν χαρίζονται και ενώ παλαιότερα, σε δημοσκοπήσεις, ο κόσμος δήλωνε "εμπιστοσύνη" σε κάποιους θεσμούς, όπως Αστυνομία, Στρατός και Δικαιοσύνη, πλέον και από την στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, η εγκληματική οργάνωση, που λέγεται "Νέα Δημοκρατία", η σήψη και η διάλυση των πάντων έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που ο πολίτης (εύλογα 100%) δεν εμπιστεύεται κανέναν !
  Για να επανέλθω στον τίτλο όμως, αυτοί, για τους οποίους ισχύει, είναι όσοι υπογράφουν ...συμβόλαια (!) και ...πληρώνονται (!), για να κάθονται γύρω από ένα τραπέζι, να πίνουν καφέ και να κάνουν κουτσομπολιό, μπροστά σε κάμερες.
  Ο ένας από αυτούς αποκαλείται συνήθως (κεντρικός) παρουσιαστής και οι υπόλοιποι "πανελίστες" !
  Πραγματικά, αν ανοίξεις τηλεόραση το πρωί και δεις τις λεγόμενες "ψυχαγωγικές" εκπομπές, η λέξη "απογοήτευση" είναι μάλλον λίγη, για να περιγράψεις πως νιώθεις...
 Στην ψωροκώσταινα, που είναι ένα μικρό χωριό και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, ο όρος "ελληνική σόουμπιζ" μοιάζει πολύ με τον όρο "αλβανός τουρίστας", κάποιοι "σελέμπριτις" απτα λιντλ, πάνε τα βράδια σε "καλέσματα" και το επόμενο πρωί, οι ό,τι να ναι δηλώσεις τους, παίζουν, αυτούσιες, σε πέντε διαφορετικά κανάλια (για να τις εμπεδώσουμε ;) !
   Εδώ ανοίγω νέα παρένθεση, για να πω ότι, ενώ, όπως μπορεί να δει κάποιος και από τις αναρτήσεις μου, εκείνης της περιόδου, ήμουν από τους μεγαλύτερους πολέμιους του Νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες του Νίκου Παππά (που "έπεσε" τελικά στο ΣτΕ και ο ίδιος διώχθηκε και ποινικά), πλέον είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ήταν ΣΩΣΤΌΣ...
 Το χωριό που λέγεται "Ελλάδα" δεν "σηκώνει" πάνω από 4 τηλεοπτικά κανάλια, υπάρχουν καμιά 30ρια "σελέμπριτις", κυρίως ηθοποιοί και τραγουδιστές, που διαρκώς "ανακυκλώνονται" και καλούνται από ρεπόρτερς να μιλήσουν για γεγονότα, που έγιναν πριν 10, 20 ή και 50 χρόνια ή λεπτομέρειες από την προσωπική τους ζωή που δεν αφορούν και δεν ενδιαφέρουν κανέναν !
  Τα "περίεργα" με τους "πανελίστες" όμως, δεν τελειώνουν εδώ, διότι, ενώ πληρώνονται ...για να σχολιάζουν και να κρίνουν όλους τους άλλους, αν τυχόν πει κάποιος κάτι για αυτούς, που δεν τους αρέσει, τον περνούν "γενεές 14ρις" (έχουν άλλωστε και καθημερινό βήμα, ενώ οι άλλοι όχι)...
   Ηθοποιοί και τραγουδιστές, που παρουσιάζουν αυτά τα τραγικά τηλεοπτικά προϊόντα, αν ακούσουν ότι κάποιος άλλος ηθοποιός ή τραγουδιστής δήλωσε πως θέλει να κάνει "παρουσίαση", τον "κράζουν" και τον υποτιμούν (για να μην τους φάει τη θέση, χαχα) !
   Θα μπορούσε πολλά να πει ακόμα κανείς, για το ΠΩΣ γίνεται η επιλογή στα "πάνελς", τι σχέσεις έχουν οι "πανελίστες" με πολιτικά κόμματα και γενικά για τη διαπλοκή μεταξύ καναλιών (δηλαδή ιδιοκτητών αυτών, που η κύρια δουλειά τους είναι άλλη π.χ πετρελαιάς) και "πολιτικής"...
    Οι μοναδικοί ωφελημένοι από αυτές τις εκπομπές, είναι όσοι πάνε ως "καλεσμένοι", ως (δήθεν) ειδικοί (συνδικαλιστές αστυνομικοί κλπ), διότι εξαργυρώνουν τη δημοσιότητα, που κερδίζουν, με μια θέση σε ένα ψηφοδέλτιο εκλογών.
 Τα γράφω λιγάκι "ωμά", διότι δεν έχουν όλοι την ψυχική ευαισθησία και την ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ, που είχε η τζο κουτσοκώστα (την χρησιμοποιώ ως "φωτεινό" παράδειγμα), για να παραιτηθούν και να κάνουν μια κανονική δουλειά, που δεν θα είναι ντροπή και γενικά να κοιτάξουν να σώσουν την ψυχή τους, από το να έχουν "μισθό" και (μία πρόσκαιρη) "προβολή" !
     
    



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.