Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

"τυφλή" αλλά με μάτια ορθάνοιχτα

          Θα μπορούσε κάποιος να γράφει, κυριολεκτικά, κάθε μέρα για το πόσο ανεξάρτητη ΔΕΝ είναι η "ανεξάρτητη δικαιοσύνη" στη Βενεζουέλα των Βαλκανίων και σήμερα θα αναφερθώ σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις (και ενώ πριν λίγο "έσκασε" και άλλη "πληγή", η απόφαση για το Μάτι, ένας ακόμα λεκές στην, ούτως ή άλλως μαύρη Ιστορία της "ελληνική δικαιοσύνης") !
 Αυτό μάλιστα, δηλαδή η απουσία δικαιοσύνης στη βενεζουέλα (ή κολομβία και τα δύο σωστά είναι) των βαλκανίων, είναι εκείνο που σε κάνει να λες, με 100% σιγουριά, ότι ΔΕΝ υπάρχει σωτηρία για αυτή τη χώρα, διότι αυτό θα ήταν, υπό φυσιολογικές συνθήκες, το τελευταίο καταφύγιο, το τελευταίο "αποκούμπι" του αδικούμενου, από τις άλλες εξουσίες (νομοθετική και εκτελεστική)...
  Η πρώτη περίπτωση έχει να κάνει με τον αποκλεισμό του κόμματος "Σπαρτιάτες" από τις ευρωεκλογές και τις διώξεις, σε βάρος τους, από τους απατεώνες του κερατά (χαχα) για ...εξαπάτηση εκλογέων !
  Νομικά, η κατηγορία αυτή, είναι αστεία (έως και γελοία) και το πιθανότερο είναι να καταπέσει στο Δικαστήριο, ωστόσο, μέχρι τότε, η συμμορίαΝΔ και η "ανεξάρτητη" θα έχουν πετύχει το στόχο τους.
  Η "ανεξάρτητη" λοιπόν, απεφάνθη ότι πραγματικός αρχηγός των "Σπαρτιατών" είναι ο Κασιδιάρης, επειδή ...έκανε δήλωση στήριξης τους πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και το (ρητορικό) ερώτημα, είναι τι θα έκανε, αν αύριο δήλωνε ότι στηρίζει συμμορίαΝΔ : θα έκανε το ίδιο η "ανοιχτομάτα" ή εκεί θα το έπαιζε "τυφλή" (χαχα) ;
    Το πόσο ανέκδοτο είναι αυτή η (πολιτική) δίωξη, φαίνεται από το γεγονός ότι άφησαν εκτός τον Πρόεδρο Στίγκα (!), δηλαδή τι μας λένε ; ότι ο Κασιδιάρης ήλεγχε όλους, εκτός ...από τον πρόεδρο και ιδρυτή του κόμματος (που με δικές του ενέργειες ξεκίνηση η όλη δικαστική διερεύνηση !)...
   Η δεύτερη περίπτωση έχει να κάνει με τη Δίκη του αστυνομικού της Ντόρας, που σκότωσε δικυκλιστή, όταν έστριψε (παράνομα) για να εισέλθει στο κυνοβούλιο και ο οποίος καταδικάστηκε (όπως παλιά, θα λέγαμε) για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σε ποινή με αναστολή !
  Λέμε "όπως παλιά", επειδή στο μεταξύ, η συμμορίαΝΔ έχει αυστηροποιήσει (υπό την πίεση των "χρηστών" των αντισόσιαλ) τις ποινές και το νομικό πλαίσιο για τα τροχαία, αλλά εδώ (και οπουδήποτε κατηγορούμενος είναι "μπάτσος") η "τυφλή" αρνήθηκε να εφαρμόσει τα νέα ποινικά δεδομένα...
 Σε ποια περίπτωση, θα τα εφάρμοζε (διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών, επικίνδυνη οδήγηση, ακόμα και ...ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, χαχα) και ο κατηγορούμενος θα αντιμετώπιζε ακόμα και ισόβια ; Αν συνέβαινε το αντίστροφο, αν δηλαδή θύτης ήταν πολίτης και θύμα αστυνομικός  !
    Ο αστυνομικός μπορεί να σκοτώνει, πυροβολώντας, χωρίς λόγο, ευθεία, στο κεφάλι, δύο φορές έναν άοπλο "καταδιωκόμενο" (χθες ήταν ρομά, αύριο θα είναι ένας από εμάς) και να αφήνεται ...ελεύθερος, λέγοντας ότι η μηχανή έπεσε σε λακκούβα (δύο φορές, χαχα), ενώ αν κάποιος σκοτώσει αστυνομικό. έστω και κατά τύχη (π.χ με ...ναυτική φωτοβολίδα από τα 70 με 100 μέτρα), αντιμετωπίζει προφυλάκιση και ...ισόβια.
    Πόσους πόντους "ανεξαρτησίας" και "τυφλότητας", προσθέτουν,  αυτά τα δύο παραδείγματα (που δεν είναι μεμονωμένα, αλλά εκφράζουν μια πάγια τακτική-πρακτική), στην ελληνική δικαιοσύνη ; Τελικά, σκέφτομαι ότι στο πλαίσιο της προηγούμενης ανάρτησης ΚΑΙ οι Έλληνες δικαστές, μπαίνουν, εύκολα και από μόνοι τους, στις "δουλειές" που είναι ντροπή να κάνει κάποιος άνθρωπος !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.