Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται

    Αυτή η λαϊκή παροιμία, θεωρώ πως ταιριάζει γάντι, για να σχολιάσουμε όσα συμβαίνουν στο (πράσινο) πασοκ, μετά τις ευρωεκλογές !
  Δεν ξέρω ...τι περίμεναν και γιατί απογοητεύτηκαν με τα ποσοστά τους, αλλά επειδή ενός κακού μύρια έπονται, άρχισαν να πιστεύουν ότι θα τους σώσει ...ο Δούκας (χαχα).
 Και γιατί το πιστεύουν αυτό, "στελέχη" με i.q ραδικιού, όπως ο κωνσταντινόπουλος ; Επειδή, λέει, κέρδισε τον κώστα μητσοτάκη (βλέπε μπακογιάννη) στο Δήμο Αθηναίων !
  Δεν μπορούν καν να αντιληφθούν τα κομματόσκυλα αυτά, ότι αφενός ο κόσμος ψηφίζει με άλλα κριτήρια στις δημοτικές εκλογές και αφετέρου, ότι δεν αγάπησαν ξαφνικά το Δούκα, που μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, αλλά "μαύρισαν" το μπακογιάννη, επειδή έχουν σιχαθεί τους μιζοτάκηδες και τις μίζες τους....
  Ήταν δηλαδή μία ψήφος αποδοκιμασίας και όχι επιδοκιμασίας, όποιος και αν ήταν απέναντι στον κώστα μητσοτάκη, στο Δήμο της Αθήνας, θα τον έστελνε για το "μεγάλο περίπατο" !
  Εδώ να ανοίξω μία παρένθεση, για να πω ότι δεν είχα παρακολουθήσει το περιβόητο debate μεταξύ των υποψήφιων Δημάρχων της Αθήνας, τότε, ώστε να ξέρω αν ο Δούκας τα είπε καλά (εκ του αποτελέσματος, βέβαια, αυτό προκύπτει).
   Ωστόσο, το θέμα, δεν είναι αν "τα λες καλά", αλλά το τι κάνεις και τους πρώτους έξι μήνες του, ως Δήμαρχος, ο Δούκας εμφανίζεται πιο άχρηστος και από τον ...μπακογιάννη (θέλει ...προσπάθεια, για να το πετύχεις αυτό, χαχα) !
  Καταρχήν, όταν έχεις ένα τόσο ωραίο όνομα, όπως το Χρυσόστομος και το κάνεις "χάρης", αυτό, από μόνο του, δείχνει πόσο βλήμα και κομπλεξικός είσαι...
   Από εκεί και μετά, μιλάμε απλά για έναν ακόμα καθηγητάκο, έναν δηλαδή ακόμα κρατικοδίαιτο δημόσιο υπάλληλο, που καλείται ...να μας σώσει (lol).
    Από τα πρώτα "δείγματα" του, καταλαβαίνουμε ότι δε διαφέρει σε τίποτα από τα άλλα ναυάγια, αυτού που ονομάζουμε "πασοκ" (είτε πράσινο, είτε μπλε, δηλαδή ΝΔ), τι δηλαδή ; ότι έσπευσε να "βολέψει" σε αργομισθίες του Δήμου Αθηναίων, όσα κομματόσκυλα του πασοκ έμειναν εκτός κυνοβουλίου κλπ.
    Διότι "πασοκ" αυτό σημαίνει : αναξιοκρατία και βόλεμα ημετέρων σε κρατικές αργομισθίες, η συνταγή δηλαδή που χρεοκόπησε τη χώρα, ακολουθείται (κατά γράμμα) από το Δούκα και κατά τ' άλλα, αυτόν περιμένουμε να μας σώσει (χαχα) !
    Που καταλήγουμε ; ότι το πρόβλημα του (πράσινου) πασοκ, δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά οι πολιτικές και οι νοοτροπίες, που μετά από 40 χρόνια, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν, εξού και η παροιμία "τον πασόκο και αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς"...
    Ο βασικότερος ίσως λόγος, που δημοσκοπικά το πασοκ δε μπορεί να σηκώσει κεφάλι, είναι ότι στο μυαλό του Έλληνα, έχει ταυτιστεί με την (επίσημη) χρεοκοπία του 2010, είναι το κόμμα που ξεκίνησε τα Μνημόνια, άσχετα αν η χρεοκοπία οφείλεται κυρίως στην πενταετία του μπλε πασοκ (2004-2009), με την καταστροφική και εγκληματική "διακυβέρνηση" από το μεγαλύτερο κοπρίτη που έχει γεννήσει αυτή η χώρα, τον κώστα καραμάν αλή !
    Όχι ότι το πράσινο πασοκ δεν ευθύνεται για την χρεοκοπία της χώρας, εξάλλου το μπλε πασοκ (νδ), από το πράσινο "έμαθε τα κόλπα" και έγινε πιο πασοκ και από το πασοκ...
     Συνεπώς, ένας παλιός ψηφοφόρος του πράσινου πασοκ, δεν έχει κανένα λόγο να μην ψηφίσει το μπλε πασοκ του μιζοκούλη, αφού ακολουθεί τις ίδιες, εγκληματικές, πολιτικές, που ευνοούν μόνον τους κρατικοδίαιτους και γιαυτό ο μιζοτάκης, έβαλε τόσους υπουργούς, που προέρχονταν από το άλλο, το πράσινο πασοκ, στη συμμορία του !
      Η χώρα μας, για να σωθεί, αν θεωρήσουμε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να σωθεί, διότι πολύ φοβάμαι πως δεν έχει τέτοια περιθώρια, μετά από 40 χρόνια παράλογης και δαιμονικής καταστροφής, από ανεπάγγελτους πολιτικούς και καθηγητές του κώλου, δεν έχει ανάγκη, ούτε από το πράσινο, ούτε από το μπλε πασοκ, που την κατέστρεψαν, όποιος και αν μπει αρχηγός σε αυτές τις δύο συμμορίες δεν αλλάζει κάτι, χρειάζεται κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, άλλου είδους πολιτικές, πιο κοντά στην ανθρώπινη Λογική, αυτή που δε διαθέτουν, όπως είναι φυσικό, τα αργόμισθα κρατικοδίαιτα τρωκτικά, που εναλλάσσονται στην εξουσία, από το 1981 ως σήμερα...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.