Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ο "σερίφης" της Σαλαμίνας

      Η νομική επικαιρότητα του καλοκαιριού υπήρξε μάλλον φτωχή, μία υπόθεση που αξίζει σχολιασμού, είναι σίγουρα αυτή, όπου μία κοπέλα κολυμπούσε σε μία σχετικά ερημική παραλία της Σαλαμίνας, όταν εμφανίστηκε ένας "ανώμαλος", εκείνη φοβήθηκε ότι θα της επιτεθεί και κάλεσε σε βοήθεια έναν φίλο της.
  Ο φίλος, όχι μόνον "συνέλαβε" το δράστη της σεξουαλικής επίθεσης, αλλά τον έδειρε κιόλας και ανέβασε στα αντισόσιαλ βίντεο, με το πρόσωπο και τα στοιχεία του, με συνέπεια να είναι τώρα και ο ίδιος κατηγορούμενος !
  Εδώ έχουμε κλασική περίπτωση "σερίφη", όπου ένας πολίτης δηλαδή υποκαθιστά τις επίσημες Αρχές του κράτους (βέβαια, όταν και ο κόσμος βλέπει ότι με μιζοκούλη έχουν διαλυθεί ΌΛΑ, δε λειτουργεί τίποτα, έχει και τα δίκια του, να παίρνει το Νόμο στα χέρια του), αυτό που κάποιοι, λανθασμένα, ονομάζουν "αυτοδικία", αλλά μοιάζει περισσότερο με αυτό, που αποκαλείται "αντιποίηση Αρχής".
  Η δίωξη που ασκήθηκε στον φίλο της κοπέλας, είναι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων (ίσως και σε βαθμό κακουργήματος, γιαυτό μετά εμφανίστηκε "μετανιωμένος"), επειδή δημοσιοποίησε το πρόσωπο και τα στοιχεία του "βιαστή" και είναι απορίας άξιο, γιατί δε διώκεται ΚΑΙ για τον ξυλοδαρμό του...
  Ο Νόμος, δίνει μεν το δικαίωμα στον πολίτη (όχι την υποχρέωση, αυτή ισχύει μόνον για τους αστυνομικούς) να συλλάβει το δράστη αυτόφωρου αδικήματος, όχι όμως και να τον κακοποιήσει, ειδικά, από την στιγμή, που αυτός, όπως εδώ, δεν αντιστέκεται κλπ.
   Ο ίδιος ο "σερίφης" είπε μετά, για να δικαιολογηθεί, ότι ανέβασε το βίντεο, για να δουν το πρόσωπο του, άλλες τυχόν κοπέλες, που μπορεί να είχαν παρόμοια εμπειρία, ωστόσο αυτό είναι δουλειά του Εισαγγελέα, να δημοσιοποιήσει το πρόσωπο και τα στοιχεία ενός κατηγορούμενου-συλληφθέντα και όχι δική του, αυτός, μάλλον, το έκανε, για να πάρει "λάϊκς", από τους άλλους "χρήστες" των αντισόσιαλ ή για να δείξει στην κοπέλα πόσο καλός φίλος είναι...
 Τώρα, όσον αφορά τον ίδιο τον "επίδοξο βιαστή" που προφυλακίστηκε, σίγουρα παρουσιάζει μία "ανώμαλη", παρεκκλίνουσα συμπεριφορά και επειδή έχει ξανακάνει σεξουαλικές επιθέσεις, κρίθηκε ότι πρέπει να μπει στη φυλακή.
 Ωστόσο, οι προηγούμενες "επιθέσεις" του, με βάση όσα διέρρευσαν, δεν φαίνεται να φτάνουν σε τόσο σοβαρά επίπεδα, δηλαδή βιασμού ή απόπειρας βιασμού, αλλά παραπέμπουν περισσότερο σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, δηλαδή σε πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα !
   Σίγουρα, για την προφυλάκιση του έπαιξε ρόλο και η γενικότερη, περιρρέουσα ατμόσφαιρα του "metoο", που οδηγεί σε υπερβολές, από την άλλη πλευρά...
   Στα εγκλήματα που μένουν στο στάδιο της απόπειρας, χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή από τις δικαστικές Αρχές, ώστε να μην φτάνουμε σε αυτές τις υπερβολές : π.χ αν πλησιάσει κάποιος μια κοπέλα στο σκοτάδι και της πει "θα σε βιάσω" ή "θέλω να σε βιάσω", αυτό, νομικά, δεν θεωρείται ...απόπειρα βιασμού.
 Θα πρέπει να υπάρχει, αντικειμενικά, αρχή εκτέλεσης του εγκλήματος, εν προκειμένω, στο αδίκημα του βιασμού, να υπάρχει βία ή απειλή βίας και το έγκλημα να μην ολοκληρωθεί, είτε λόγω σθεναρής αντίστασης του θύματος, είτε λόγω επέμβασης τρίτων, είτε και επειδή ...μετάνιωσε ο δράστης !
   Ο εν λόγω κατηγορούμενος ως "επίδοξος βιαστής", δεν άσκησε βία στην κοπέλα, ωστόσο αναφέρθηκε πως της είπε ότι έχει μαχαίρι, χρησιμοποίησε δηλαδή απειλή (ακόμα και αν δεν είχε μαχαίρι, που είναι και το πιθανότερο), οπότε μάλλον ορθά προφυλακίστηκε...
  Μήπως εκεί μέσα βάλει μυαλό και σωφρονιστεί, πέρα από τις σφαλιάρες και τις κλωτσιές που έφαγε από τον "σερίφη", διότι η συμπεριφορά του "επίδοξου μπυροκοιλιά βιαστή", μετά, έδειξε ότι πρόκειται, απλά, για ένα "θρασύδειλο ανθρωπάκι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.