Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

το τέλος τους τέλους (ακινήτων)

  Την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, με την οποία κρίθηκε παράνομη η είσπραξη του χαρατσιού των ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, δεν την έχω διαβάσει και δεν ξέρω λεπτομέρειες.
  Ωστόσο, είναι προφανές ότι οι Δικαστές στάθηκαν στο ύψος τους και αποφάσισαν ορθά, διότι η ΔΕΗ είναι μία επιχείρηση, που πουλάει ρεύμα, δεν είναι φοροεισπρακτικός μηχανισμός, άσχετα αν ελέγχεται (ακόμα) από το Κράτος ή αποτελεί "κράτος εν κράτει", κομματικό φέουδο βολέματος "ημετέρων" κλπ.
  Η σύμβαση που υπογράφει ο κάθε πελάτης-καταναλωτής, ορίζει ότι η ΔΕΗ θα του παρέχει ρεύμα και εκείνος, θα πληρώνει για αυτό, τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από αυτό !
  ΔΙΠΛΑ παράνομη επομένως, είναι και η διακοπή παροχής ρεύματος, λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού (το οποίο είναι -εξαιρετικά- αμφίβολης συνταγματικότητας και ίδωμεν αν θα εφευρεθεί άλλος τρόπος είσπραξης ή θα καταργηθεί εντελώς).
   Η ιστορία αυτή, είναι μία ακόμα συνέπεια της "πρεμούρας" των κυβερνώντων να εξασφαλίσουν, με κάθε τρόπο (!) έσοδα, για να συντηρήσουν τους κομματικούς στρατούς.
   Δεν είναι παράνομο ή αντισυνταγματικό το Μνημόνιο, αλλά οι επιμέρους τρόποι εφαρμογής του, εγείρουν πολλά ζητήματα νομιμότητας και εδώ είναι που ο πολίτης χρειάζεται το Δικαστή, για να αποκασταθούν, σιγά-σιγά, αδικίες και παρανομίες των τελευταίων 3 χρόνων !
   Ας ευχηθούμε, η απόφαση αυτή να ανοίξει το δρόμο, για να "καθαρίσουν" οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και από άλλες παράλογες και παράνομες χρεώσεις, όπως π.χ της ΕΡΤ, διότι ήγγικεν η ώρα για εξορθολογισμό του Κράτους και για να μπει τέλος σε "νταβατζιλίκια" και σε πάρτυ των λίγων, με τα χρήματα των πολλών !
   Είτε λέγεσαι ΕΡΤ, είτε Δήμος, να κόψεις το λαιμό σου, να βρεις έσοδα, με κάθε -νόμιμο- τρόπο, αλλιώς κλείστο το "μαγαζί" σου και όχι να τα βρίσκεις όλα έτοιμα και κανονισμένα, από πριν, με το "έτσι θέλω".
   Μακάρι να γίνονταν έτσι όλες οι δουλειές και οι επιχειρήσεις, αλλά δυστυχώς -στον πραγματικό κόσμο- δε συμβαίνει αυτό... .
   

2 σχόλια:

  1. διαβάζω ότι το Δημόσιο, θα ασκήσει ένδικα μέσα κατά της απόφασης, αιτήσεις αναστολής κλπ. Οι άνθρωποι είναι τραγικοί, όταν έχουμε άδικο και μία υπόθεση είναι χαμένη για μας, καλό είναι να συμβιβαζόμαστε με αυτή και όχι να παλεύουμε ως άλλοι Δον Κιχώτες, χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Γιαννάκης ο Στουρνάρας (ατυχές επίθετο για υπουργό !), έδωσε, λέει, εντολή στη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ! Αυτά δε γίνονται ούτε στην Ουγκάντα, σε ποιο κράτος η επίσημη πολιτεία αδιαφορεί και αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις ;; Οπουδήποτε αλλού, θα είχε επέμβει αυτεπάγγελτα, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για να τραβήξει το αυτάκι του Γιαννάκη, να του πει ότι δεν είναι υπεράνω του Νόμου. Εδώ γιατί κύριε Τέντε, τι περιμένετε ;; Η αξιοπρέπεια των δικαστών δεν είναι πάνω από τη θεσούλα, που πιθανόν φοβάστε ότι θα χάσετε ;; Ας πάει ο Στουρνάρας να βρει άλλο τρόπο να εισπράττει (το ούτως ή άλλως παράνομο αυτό) χαράτσι, από τη στιγμή που εξεδόθη μία δικαστική απόφαση. Η δειλία δεν ταιριάζει στους Δικαστές, αφήστε τις απεργίες για το μισθουλάκο και κοιτάξτε να περισώσετε την ανεξαρτησία σας, για την οποία υποτίθεται ότι κόπτεστε και στην οποία ασελγεί ο Στουρνάρας με βίαιο τρόπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.