Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η πεντάμορφη και ..τα τέρατα !

   Ασφαλώς, το σημαντικότερο "νομικό γεγονός" των τελευταίων ημερών, αποτελεί η κακοποίηση της 15χρονης από νεαρό Πακιστανό, σε παραλία της Πάρου, για την οποία έχουν γραφτεί και γράφονται καθημερινά τόσα και τόσα.
    Την ώρα βέβαια που η μικρή δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και όλοι ευχόμαστε να την κερδίσει και να επιστρέψει υγιής στους δικούς της, δεν είναι τόσο κομψό να σχολιάζεις, ωστόσο πρέπει να γίνουν ορισμένες επισημάνσεις.
     Κάθε φορά βέβαια λέμε τα ίδια και τίποτε δεν αλλάζει : τα κάθε λογής μέσα "ενημέρωσης", για να πουλήσουν και να εκμεταλλευτούν ένα τόσο δυσάρεστο συμβάν, άρχισαν τα γνωστά -άθλια- δημοσιογραφικά "τσιτάτα" : ο "δράκος" της Πάρου, ο .."κηπουρός του αίματος", το "κτήνος", το "τέρας" και άλλα τραγελαφικά !
     Δεν είδα την όψη του δράστη, αλλά στοιχηματίζω ότι έχει 2 χέρια, 2 πόδια, ένα κεφάλι και γενικά θεωρώ ότι πρέπει να μοιάζει με άνθρωπο και όχι με τέρας !
     Διέπραξε ένα βάναυσο έγκλημα και θα τιμωρηθεί, όπως ορίζει ο Νόμος, ωστόσο θα τιμωρηθεί για την πράξη του και όχι επειδή τυχαίνει ..να γεννήθηκε στο Πακιστάν και να είναι έγχρωμος.
     Γιατί τόσο μένος εναντίον του ; είναι μήπως το μοναδικό έγκλημα στα χρονικά ; Ποιος είναι μεγαλύτερο "τέρας" ; Ο Πακιστανός "κηπουρός" ή ο Κύπριος που βίασε, πρόσφατα, 10χρονο αγόρι υπό την απειλή μαχαιριού ;; Η κοπέλα, αν βιάστηκε, ήταν αναίσθητη, το αγοράκι αυτό τα βίωσε ΟΛΑ και οι πληγές στην ψυχούλα του, δεν θα κλείσουν ποτέ !
    Για τον Κύπριο βιαστή, οι αντιδράσεις ήταν "χλιαρές", όπως επίσης για τον Ελληναρά, που είχε διαπράξει 40 ληστείες τα τελευταία χρόνια ή τους παιδεραστές της Κρήτης και για τόσα άλλα φρικτά εγκλήματα, που διαπράττονται και θα διαπράττονται συνέχεια.
    Όσοι μιλάνε για εκτέλεση, ευνουχισμό, κρέμασμα δημοσίως κλπ., ας αναλογιστούν και τα εξής :
-Ο άνθρωπος αυτός ζούσε και εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στην Πάρο, διήγαγε δηλαδή μία φυσιολογική ζωή, μπορεί να ήταν λαθρομετανάστης, αλλά δεν ήταν εγκληματίας, ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ εγκληματίας, έγινε, μέσα σε μία (κακιά) στιγμή, όπως θα μπορούσε να συμβεί (κυριολεκτικά) στον καθένα μας. Πόσοι "καθωσπρέπει" άνθρωποι, γίνονται ξαφνικά βίαιοι ή εγκληματικοί, θολωμένοι από άσχημα συναισθήματα, όπως απόρριψη, ζήλια, μίσος, εκδίκηση κ.ο.κ ;
-Κανείς δεν ασχολείται φυσικά με το γεγονός ότι εργαζόταν προφανώς ανασφάλιστος και αμοιβόμενος κάτω από τα νόμιμα όρια, επειδή ήταν ..λαθρομετανάστης και Πακιστανός.
    Δεν προσπαθώ να τον αγιοποιήσω φυσικά, ούτε να δικαιολογήσω την πράξη του, έφταιξε και θα πληρώσει, ωστόσο τι κάνει αυτό το έγκλημα τόσο ξεχωριστό και ιδιαίτερο, ανάμεσα στα τόσα που συμβαίνουν καθημερινά και κυρίως στα ανήμπορα γεροντάκια, που δολοφονούνται ή ξυλοκοπούνται από αδίστακτους ληστές, μέσα στα σπίτια τους ;
    Το πως φτάνει κανείς στο έγκλημα είναι ασφαλώς μία πολύ ΜΕΓΑΛΗ συζήτηση, η γνώμη μου ωστόσο είναι ότι εν δυνάμει όλοι έχουμε εγκληματικές τάσεις, υπό ιδιαίτερες συνθήκες, απλά άλλοι έχουν την ικανότητα να τιθασεύουν, είτε με τη λογική, είτε με βάση κάποιες Αξίες και Αρχές, το Κακό, που ενυπάρχει μέσα μας, μαζί με το Καλό και άλλοι όχι, είτε επειδή δε μεγάλωσαν σωστά, είτε επειδή έμπλεξαν με λάθος παρέες κ.ο.κ.
     Τέλος, ας αναλογιστούμε (και προβληματιστούμε) και τα εξής ζητήματα, που θέτει η εν λόγω περίπτωση : πρώτον, το θέμα της εποπτείας των παιδιών από τους γονείς και δεύτερον, αν ισχύει ότι στόχος του Πακιστανού, ήταν το κινητό τηλέφωνο της μικρής, τι αξία δίνουμε στα υλικά πράγματα, αν αξίζει δηλαδή να ρισκάρει κανείς τη ζωή του για μία βιντεοκάμερα, 100 ευρώ ή ένα "έξυπνο" τηλέφωνο, το οποίο φαίνεται πως απευθύνεται σε "ηλίθιους" ανθρώπους (δε μιλάω για την 15χρονη, αλλά γενικά).













    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.